Skanstorget 4B

Linnéstaden | 1887

Sekelskiftestrea med stor söderbalkong högst upp i knäpptyst gårdsläge. Extremt välbevarade detaljer, rum i fil, fungerande kamin, genomgående vackra brädgolv och ca 3,15 m i takhöjd. Smakfullt renoverat kök från 2020. Välskött förening med betydande hyresintäkter, stor råvind och två hyresrätter kvar. Ej hiss.

 • Pris: 5 850 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 94 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 801 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg på 100 kr för fiber tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 564 340 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1887
 • Våning: 4 av 4, 4 trappor upp
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 52
 • Andel i föreningen: 1,9428%
 • Andel av årsavgift: 1,9428%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Stor söderbalkong om ca 7,5 kvm.
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:25

Visning

onsdag 19 juni 18:0018:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historia som området vid Skanstorget. Med rötter från 1600-talet och ståtliga kulturminnet Skansen Kronan i blickfånget, är området en välkänd plats för alla göteborgare. Torget binder samman stadsdelarna Linné, Haga och Vasastaden, och de som bor längs Skanstorget har nära till restauranger, inredningsbutiker och blomsterhandel. Utanför porten finns pasta-krypinet Benne och Burgersson med ambitiöst tillagade hamburgare. Några snabba steg bort ligger Skanshof och på andra sidan gatan omåttligt populära Mestiza - för att bara nämna några av gatans trevliga restaurangutbud.

Mitt i allt detta kan vi nu stolt presentera en pampig sekelskiftestrea om 94 kvm med en slående takhöjd om hela 3,15 meter och med många välbevarade sekelskiftesdetaljer. Alla rummen stoltserar med maffiga stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och stora härliga fönster - allt i mycket bra skick. Inte nog med detta - bostaden ligger högst upp i huset med himlen som närmsta granne och har en soldränkt balkong med terrasskänsla. Det höga söderläget gör att du under sommarhalvåret kan njuta av solen från lunch och långt in på kvällen. Så man kan inte säga annat än att det är värt att bestiga fyra trappor för att komma upp till solen, ljuset och tystnaden i den här bostaden.

Hall

Fyra trappor upp i gårdshuset möts du av en stor och trivsam hall med gott om plats för avhängning och hallmöbel. Den generösa takhöjden bidrar till ett riktigt gott första intryck och på golvet finns de vackra originalbrädorna bevarade. Brädgolvet löper vidare genom den inre hallen/serveringsgången, som med fint bevarade originalgarderober rymmer hela familjens kläder.

Badrum

Till vänster om entrén ligger badrummet med vitt kakel på väggarna och mosaikbeklätt golv med underliggande golvvärme. Trots att badrummet är av det mindre slaget ryms ändå en duschhörna, WC, handfat med kommod samt tvättmaskin (utbytt 2022).

Kök

Trivsamt kök som helrenoverades så sent som 2020. Klassisk inredning från Ballingslöv hela vägen upp till tak och fina arbetsytor av stenkomposit från Silestone. En platsbyggd kökssoffa ger utmärkt extra förvaring samt en skön plats att sitta på när man gör kocken sällskap i köket. Köket ligger i anslutning till matsalen som nås via en nyupptagen dörröppning. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, underlimmad diskho, integrerad diskmaskin, varmluftsugn i bekväm höjd samt integrerad kyl/frys.

Matsal

Från köket nås det rum som idag nyttjas som matsal - lagom stort för även de större middagsbjudningarna och med trivsam genomsyn genom lägenhetens samtliga rum. Detta rum kan även nyttjas som sovrum med plats för dubbelsäng för den som så önskar.

Vardagsrum

Det största av lägenhetens fyra (!) rum i fil, och i mitt tycke lägenhetens hjärta, är vardagsrummet. Härligt ljust tack vare söderläget, de rejäla fönstren och pardörrarna till balkongen. Sekelskiftet gör sig väl påmint i det här rummet som är utsmyckat från golv till tak. Stuckaturen och takrosettens utformning är något utöver det vanliga och de höga fotlisterna, djupa fönsternischerna och gjutjärnselementen gör ingen besviken. Som pricken över i:et finns här en braskamin från Contura i väl fungerande skick. Väggar målade i behagligt beige som tillsammans med brädgolvet och de vita listerna utgör en perfekt bas för möblemanget.

Balkong

Läget på balkongen kan knappast bli bättre - högst upp och fritt belägen åt söder med sol från lunch och en bra bit in på kvällen. Storleken kan man inte heller klaga på. Nära 5 meter lång och dryga 1,5 meter djup ges här ca 7,5 kvadrat att inreda efter tycke och smak.

Sovrum

Innanför vardagsrummet, privat avskilt av vackra pardörrar, hittar vi lägenhetens väl tilltagna sovrum. Lägenhetens samtliga fönster vetter mot den knäpptysta gården, men det är kanske här inne man uppskattar det som mest. Här ryms en rejäl dubbelsäng samt gott om förvaring tack vare en hel garderobsvägg. Vill man arbeta hemifrån finns gott om utrymme för det intill det stora fönstret.

Övrigt:

Till lägenheten hör ett vindsförråd en trappa upp från lägenheten.

Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på gården nedanför. Där finns fyra maskiner, två torktumlare och två torkskåp.

Föreningen har också ett eget återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Canal Digital. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För ett obligatoriskt avgiftstillägg om 100 kronor per månad har alla medlemmar tillgång till 1000 mb/s. Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att ansöka om boendekort (M5), för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret. Skanstorget mittemot huvudentrén erbjuder bra parkeringsmöjligheter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.