Södra vägen 6B

1906

Välkomna till en vacker citytvåa signerad 1906 med nyrenoverade ytskikt. Här erbjuds vackra originaldetaljer, nyslipade vitpigmenterade brädgolv, högresta fönster och över 3 meter i takhöjd! Lägenheten är oerhört välplanerad och utgörs av ett modernt kök, socialt utformat vardagsrum, rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum i klassisk färgsättning. Här bor ni i en av Lorensbergs vackraste fastigheter och den trivsamma bostadsrättsföreningen, med mycket låg belåningsgrad, äger en välhållen fastighet. Bygglovet för balkong som tidigare fanns har löpt ut, detta kan sökas på nytt om balkong önskas. Varmt välkomna på visning!

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 61 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lorensberg
 • Månadsavgift: 2 610 kr inklusive VA, värme och kabel-TV. (Grundutbud)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1906
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 100012
 • Andel i föreningen: 3,611%
 • Andel av årsavgift: 3,61%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Heden 27:18

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till en imponerande tvåa, i en av Lorensbergs vackraste och mest välskötta fastigheter. På våning två, på attraktiva Södra vägen 6B, mitt i hjärtat av omtyckta Lorensberg, är denna tilltalande tvåa som vetter mot innergården belägen. Här bor ni med närhet till avkopplande grönska samtidigt som ni har den trivsamma stadspulsen alldeles utanför dörren.

Alvhem Mäkleri har nu nöjet att bjuda in till ett fint sekelskifteshem med vackra originaldetaljer så som vackra gjutjärnsradiatorer, brädgolv, höga listverk, högresta fönster, vacker stuckatur och över 3 meter i takhöjd. Detta är ett härligt boende för er som söker något extra och är beläget i en lågt belånad bostadsrättsförening vilket borgar för stabilitet och ett näst intill obefintligt risktagande för hushållet. Utöver det så har föreningen goda hyresintäkter från en lokal och ett hus i mycket gott skick.

Att strosa omkring i Lorensberg inger en speciell känsla. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl a blommor, kläder och mysiga caféer. Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur inom någon minuts promenadväg. Närhet till evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium, Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Runt hörnet stoltserar Avenyn och grönskande Näckrosparken.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall

Efter att ha passerat föreningens pampiga entré tar du den första dörren till vänster och går in på den lugna innergården. Två trappor upp välkomnas ni till en trivsam hall som ger en fin inblick in över köket. Till höger om entrén erbjuds en platsbyggd garderob och väggarna är målade i en bruten ljus nyans. På golvet ligger det vackra nyslipade brädgolvet som har vitpigmenterats. Häng av rocken och stig på!

Kök

Ett öppet och stilsäkert sällskapskök som bjuder in till matlagning. Köksinredning med släta grå luckor som gifter sig väl med den ljusa bänkskivan i ek och det vita kaklet ovan arbetsytorna. Maskinellt välutrustat kök med diskmaskin, gashäll, fläkt, inbyggnadsugn och den svarta kombinerade kylen/frysen från Smeg pryder den ena väggen. Intill det högresta fönstret, med utsikt mot innergården, ryms ett matbord. Takhöjden är luftig och väggarna är även här målade i en bruten ljus nyans och på golvet ligger även här det nyslipade brädgolvet.

Vardagsrum

Via en bred öppning från köket når man vardagsrummet. Vardagsrummets öppenhet och generösa takhöjd ger ett imponerande intryck. Ljuset från sydväst flödar in från de två höga fönsterpartierna och rummet är rymligt och kan utan problem inredas med både soffgrupp, hylla och matsalsbord. Taket ramas in av vacker stuckatur med tillhörande takrosett och väggarna är släta och målade i en bruten vit nyans.

Sovrum

Härligt och rofyllt läge mot innergården gör att du sover gott om natten. Detta är ett stort och härligt sovrum med alla de rätta ingredienserna så som ostört läge, utmärkta förvaringsmöjligheter genom en garderobsvägg, härlig rymd med plats för skrivbord om önskas, dubbelsäng och nattduksbord. På golvet ligger även här det vackra brädgolvet och väggarna är målade i samma behagliga ton som övriga rum.

Badrum

Fräscht och helkaklat badrum med tidlös inredning. Badrummet är utrustat med duschhörna med taksil, svart kommod med handfat, spegel med hylla ovan handfat, väggfast badrumsskåp, wc-stol samt infällda spotlights i taket. Väggarna är helkaklade i vitt, vilket kontrasteras på ett effektfullt sätt av det svarta klinkergolvet. Golvvärme finns.

Övrigt

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd, beläget i samma trappuppgång som lägenheten.

Område

Lorensberg

Lorensberg är Göteborgs absoluta centrum. Stadsdelen vibrerar av kultur- och nöjeslivet: restaurangerna ligger tätt och erbjuder mat från hela världen. Det är till Lorensberg många relaterar när Göteborg omtalas, och det är hit de flesta turister och andra besökare kommer.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.