Sofiagatan 62H

Strömmensberg | 1926 | Arkitekt Arvid Fuhre

Underbar tvåa som uppfyller alla bostadsdrömmar: pangfint kök, genomtänkt och social planlösning med mycket förvaring, fräscht badrum, och stora fönster med givmilt ljusinsläpp. Därtill vackra detaljer överallt, såsom takrosetter, spegeldörrar, framtaget brädgolv, och höga fotlister. Föreningen är en av områdets bästa, med låg belåning (endast 2701 kr/kvm) och mycket faciliteter för medlemmarna att nyttja (gym, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, parkeringsplatser, och en underbar gård). Läget på Sofiagatan är lugnt och helt ostört, men ger samtidigt en bekväm närhet till både kommunikationer och service. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 495 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 40,3 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 3 008 kr inkl. värme, VA, fiber-TV, elnätsavgift samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad för fiber (100/100 Mbit/s) och ip-telefoni tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 99 648 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1926
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 22 / 1102
 • Andel i föreningen: 1,38607%
 • Andel av årsavgift: 1,38607%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Underbar innergård med många soliga sittplatser. Trapphusbalkong en halvtrappa upp från lägenheten.
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen har gott om platser som går att hyra, det brukar gå snabbt att få en parkeringsplats. Annars gratis parkering på gatorna i området.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Strömmensberg är ett tryggt område där man trivs bra och gärna bor länge. Sofiagatan är en alldeles särskilt mysig gata kantad av prydliga landshövdingehus på ena sidan, och ljuvligt söta radhus på den andra. En tyst och lugn idyll, där det är svårt att tänka sig att man befinner sig i en storstad. Men faktum är att man här uppe på höjden har en svårslagen närhet till det mesta - spårvagnen är några minuters promenad bort, likaså en av Göteborgs bästa matbutiker (om man tar genvägen). För den som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden finns kolonilottsområdet Kristinedals odlarförening alldeles intill, och när friluftsliv lockar är det lätt att ta sig till Skatås och Delsjöområdet, där motionsspår, badplatser, vacker natur och mycket annat väntar.

HSB Brf Helagsfjället är en osedvanligt välskött och stark förening, med låg belåningsgrad och ett hus i mycket fint skick. Föreningen har många faciliteter för medlemmarna att nyttja, såsom gästlägenhet, festlokal, gym, bastu, och parkeringsplatser att hyra.

Man är mån om att bevara 1920-talskänslan, men tar samtidigt väl genomtänkta steg in i framtiden. Till exempel installerades solpaneler på taken under 2019, och nyligen installerades ett antal laddstolpar för elbilar. Huset omgärdas av en härlig utemiljö. Längs gatan finns en vacker förträdgård, som med hjälp av historiska bilder på huset har återfått mycket av sitt ursprungliga utseende. Innergården är en lummig oas, med både stiliga stensatta ytor och mjuka gräsmattor. Här finns flertalet uteplatser där man gärna slår sig ner när det är vackert väder. För barnen finns en fin lekplats med sandlåda och gungor. Spekulanter som kommer till Brf Helagsfjället 1-4 för första gången tenderar att förälska sig i såväl bostaden som hus, gård, föreningen, och omgivningarna, och ansvarig mäklare har mer än en gång fått frågan "Vad är haken? Det verkar nästan för bra för att vara sant.". Svaret är att det finns ingen hake. Det är exakt så bra som det verkar. Trivsel 10 av 10.

Här på andra våningen väntar ett fullkomligt ljuvligt hem. Det som ursprungligen var en etta har under de senaste åren renoverats och byggts om till en mycket välplanerad tvåa genom att köket har flyttats in i det rum som nu är kombinerat kök och vardagsrum. Det gamla köket agerar nu sovrum, med en charmig klädkammare där kallskafferiet en gång var. Stort fokus har lagts på detaljer och att och att bevara karaktären från 1920-talet. Smarta lösningar såsom skjutdörrar och platsbyggda garderober gör hemmet yteffektivt, och det är faktiskt svårt att tro att lägenheten bara är dryga 40 kvadrat när man ser all funktion som ryms här. På våning 1 och 2 i det här huset är fönstren extra höga, vilket gör ljusinsläppet till något alldeles extra. Och icke att förglömma: utsikten! Milsvid, fri utsikt över närområdet åt ena hållet, och över gården åt det andra. Noll insyn. En halvtrappa upp från lägenheten finns en solig trapphusbalkong som är perfekt när man bara vill ta en snabb kaffe i solen.

HALL

Direkt när man kliver in sätts tonen för lägenheten. Det framtagna brädgolvet har slipats, och flyter vidare tröskelfritt ut i övriga lägenheten. Plats för avhängning finns i nisch, och därtill i stor klädkammare. I passagen mot sovrum och hall har garderober byggts in i ett platsbyggt utförande där takhöjden nyttjas till fullo. Väggarna är vita.

KÖK OCH VARDAGSRUM

Ett sällsamt vackert rum som badar i ljus från de två höga fönstren. Stanna gärna upp och notera alla fina detaljer: specialbyggda elementskydd och djupa fönsterbänkar, bevarad stuckatur i taket, och höga fotlister. Utsikten härifrån är extraordinär, och man dras direkt fram mot fönstren. Trots att rummet rymmer såväl ett fullstort kök som rymlig matplats och vardagsrumsdel är här absolut inte trångt utan bara trevligt, naturligt, och mycket sällskapsvänligt. Ska ni bo två i lägenheten är det extra bra att veta att skjutdörrar finns både till detta rummet och sovrummet, så en av er kan ta sovmorgon utan att störas av morgonbestyr eller tv-ljud. De vita väggarna förstärker känslan av rymd, samtidigt som trägolvet skänker rummet en varm och trivsam känsla.

Köket är generöst i sin utformning, och L-formen gör att arbetsytan har maximerats. Skåpen har byggts hela vägen upp till taket, så förvaringen är optimal. Skåpsstommarna kommer från Ikea, och luckorna har lackats hos målare för att få samma nyans som listerna. Bänkskivan har gjutits i microcement, och ger en rå känsla som är läcker mot de speglade klassiska luckorna och stänkskyddets fiskbensmönstrade sättning. Vitvarorna består av induktionshäll (Elvita), ugn (Elvita), kyl/frys (Ikea), diskmaskin (Ikea), kolfilterfläkt (Thermex). Alla vitvaror köptes in och installerades i samband med att köket byggdes 2020/2021. Skåpet ovan kylskåp har eluttag och lämpar sig väl för att gömma mikrovågsugn.

SOVRUM

Ett mycket mysigt sovrum med knäpptyst gårdsläge, så här sover man gärna med öppet fönster under sommarhalvåret. I dagsläget är det möblerat med en 160 cm bred säng. Väggarna i sovrummet är målade i en vilsam grön nyans som går väldigt väl ihop med brädgolvet. En särskilt charmig detalj är klädkammaren, komplett med bevarad spontpanel och ett litet originalfönster som fyller utrymmet med ljus.

BADRUM

Ett mycket yteffektivt badrum som renoverades 2019 i föreningens regi. Ljusgrått klinkergolv med värmeslingor, helkaklade vita väggar, och duschhörna med invikbara dörrar i klarglas. Handdukstork.

FÖRRÅD: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren.

TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse. Ett aningen längre tillträde är att föredra för säljarens del.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.