Stockholmsgatan 24

Bagaregården | 1913

Letar du efter ett unikt boende i Bagaregården med öppen planlösning och fantastisk takhöjd? Då har du hittat rätt! Här bor du i ett i ett vackert, putsat hus med stora spröjsade fönster (nyrenoverade) med munblåst glas - och EGEN P-PLATS INGÅR i avgiften (som går att hyra ut). Varmt välkommen till ditt nya hem.

 • Pris: 2 400 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 39 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 4 644 kr inkl värme, VA och p-plats
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 432 299 kr (Ej möjligt att fastställa då andelstal inte motsvarar avgiftsandel.)
 • Byggnadstyp: Tvåvånings flerfamiljshus
 • Byggår: 1913
 • Våning: 2 av 2
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 3 (1101)
 • Andel i föreningen: 21,88%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Föreningen har två gemensamma uteplatser.
 • P-plats/parkering: Ja. Lägenheten disponerar en egen p-plats inkluderad i avgiften.
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Bergvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I en ombyggd gammal elstation i hjärtat av mysiga Bagaregården finner vi denna unika tvåa med fantastisk atmosfär. Det är öppet upp till nock, och det kombinerade vardagsrummet och köket har en imponerande takhöjd som för tankarna till en kyrka. De synliga takbjälkarna är ett karaktärsfullt inslag. Stora nyrenoverade fönster med spröjs fyller lägenheten med ljus och de handblåsta fönsterglasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. Ett trivsamt boende med villakänsla erbjuds, och på husets rofyllda gård har föreningen en inbjudande uteplats med trädgårdsmöbler. Egen parkeringsplats ingår dessutom i månadsavgiften. Denna går att hyra ut i de fall bostadsrättsinnehavaren inte äger egen bil.

Bagaregårdens elstation uppfördes 1913 enligt ritningar av arkitekten Ernst Torulf. Ombyggnationen till bostadshus ägde rum 1995 och vann pris för det årets bästa ombyggnad i Göteborg. Den del som tidigare var kontor ombildades 2002 till Bostadsrättsföreningen Stockholmsgatan 24. Det är en liten familjär förening där man hjälps åt med skötsel och underhåll av huset, och här erbjuds stora möjligheter till att få vara med och påverka sitt boende. På gården finns som nämnts en inbjudande uteplats med trädgårdsmöbler, och husets källare inrymmer en gemensam tvättstuga.

Läget är perfekt och i idylliska Bagaregården bor man mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta och Ejdergatans spårvagnshållplats, ett par kvarter från lägenheten, trafikeras av linje 6 och 8 med täta turer. Redbergsplatsen, lite längre bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till den stora Ica-butiken vid Munkebäckstorget och till Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, grönsakshandlare, bokhandel och Systembolaget.

Vardagsrum

Vardagsrummet och köket är i enhet i en öppen och social planlösning med en takhöjd utöver det vanliga. Ljuset strömmar in och det charmiga lunettfönstret uppe vid taknocken ger ett vackert ljus ovanifrån. Väggarna är målade i vitt och de synliga takbjälkarna mörkbetsade. Golvet är belagt med parkett. Vardagsrummet är lättmöblerat och det finns plats för både soffa och matgrupp. Förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en kattvind. Hemmakockarna har gott om svängrum och köksdelen som skiljer av köket från vardagsrummet passar även perfekt som bardisk eller serveringsbänk under middagsbjudningarna. Bänkskivorna är i bok och partiet ovanför spisen, sidobänken och diskbänken klätt med vitt kakel. Köksskåpen har vita luckor och lådor medan kylen/frysen och spisen, med varmluftsugn, är i rostfri design. Köket är även utrustat med diskmaskin och en påkopplad fläkt.

Sovrum

Sovrummet har plats för en dubbelsäng och här sover man gott om natten. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder och linne erbjuds i form av en rymlig klädkammare. Rummets väggar är vitmålade och golvet belagt med parkett.

Badrum

Lägenhetens badrum inrymmer duschhörna, handfat och spegelskåp. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med grå våtrumsmatta.

Hall

Hallen öppnar sig mot vardagsrummet, och härifrån når man även badrummet. Till höger om ytterdörren finns det plats för jackavhängning och skor. Liksom i övriga lägenheten är väggarna målade i vitt och golvet belagt med parkett.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Indirekt nettoskuldsättning

Då avgifterna inte baseras på andelstalet är det inte möjligt att fastställa indirekt nettoskuldsättning. Se mer under Ekonomi under Föreningsinformationen.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.