Mobilbild

Thorburnsgatan 2A

Johanneberg / Almedal | 1928

Varsamt renoverad trea i vackert landshövdingehus från 1920-talet med genomgående fina ytskikt och många bevarade originaldetaljer. Ett mycket trivsamt hem högst upp i huset med genomgående ljusinsläpp, luftig takhöjd, höga fönsterpartier och insynsskyddat läge. Området är det bästa med både lummiga grönområden, stadens puls på nära avstånd samt goda kommunikationsmöjligheter. Stabil förening med välskött fastighet. Detta är en kommande försäljning, välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 72 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Johanneberg / Almedal
 • Månadsavgift: 4 996 kr inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg på 300 kr för bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1928
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6
 • Andel i föreningen: 6,7839%
 • Andel av årsavgift: 6,76486%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas / isolerglas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Krokslätt 9:11

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

På Thorburnsgatan bor man nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Alldeles runt hörnet finns Almedals spårvagnshållplats och härifrån tar du dig till Korsvägen på några minuter, med linje 2 eller 4. Närbutiker så som Willys, Netto och Ica Maxi finns inom kort gångavstånd. Området kan skryta med närheten till grönskan och under årets varmare månader finns det gott om parker att slå sig ner i med picknickkorgen, Buråsparken, Carlanderska parken och Renströmsparken är bara exempel på några. Vill man ta sig lite längre bort så finns Delsjöområdet, Safjället och Änggårdsbergens natur inom cykelavstånd. Runt hörnet, över Mölndalsån stoltserar Lyckholms anrika fabriker. De unika q-märkta tegelbyggnaderna uppfördes mellan år 1880-1900 och användes som ölbryggeri fram tills 1975. De vackra byggnaderna har bevarats och fyllts med nya verksamheter. Det gamla bryggeriområdet i bruksmiljö bjuder på fantastisk karaktär och atmosfär, väl värt ett besök.

En kort promenad bort når du Korsvägen som är en knytpunkt för kollektivtrafiken, Södra vägen med alla dess härliga restauranger och uteserveringar erbjuder menyer från världens alla hörn, evenemangsstråket med attraktioner såsom Liseberg, Scandinavium, Universeum, Svenska Mässan, Världskulturmuseet och Filmstaden Bergakungen. Om det inte skulle räcka så tar du dig på ett par minuter med cykel eller spårvagn till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen.

De närmsta åren kommer en ny stadsdel växa fram, -kallad Södra Centrum, en storsatsning i form av förtätning som binder samman Göteborg och Mölndal, därmed Almedal. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger och området kommer att bli mer aktivt och levande under dygnets alla timmar. Området Almedal omnämns av några som en oslipad diamant.

Välkommen upp till våning tre av tre och 72 väldisponerade kvadrat. Här bjuds vi på en härlig rymd med nästan tre meter i takhöjd och ett högt fritt läge med stora vackra fönster i motsatta väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp. Brädgolven som är vitpigmenterade och hårdvaxoljade binder samman rummen och pryds av fina lister och snickerier. All el är ny, och man har låtit sätta in nya strömbrytare och uttag. Genomgående, livsvänlig planlösning, nästintill helt insynsskyddad på översta bostadsplanet.

Entré

Kliv in genom den välvda porten och ta er högst upp i det välskötta, tidstypiska trapphuset. Den generösa och luftiga hallen är välkomnande och här finns gott om plats för avhängning. Klädkammaren direkt till höger rymmer det mesta i klädväg -inredd med hyllsystem som skapar många olika lösningar. Hallen, med alla dess öppningar fungerar som lägenhetens nav och härifrån når man alla rum. Emma Von Brömssens tapet Dancing Crane klär väggarna och framhäver de vackra spegeldörrarna.

Vardagsrum

Vidare från hallen genom en bred öppning nås vardagsrummet. Härlig rymd och ett stort vackert fönster som släpper in gott om ljus. Detta är en given plats för umgänge och avkoppling. Här ryms både soffgrupp och matbord, ändå känns det luftigt. Väggarna är målade i en grågrön färg som bryter fint mot dom höga golvlisterna.

Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum som med sina ljusa väggar skänker en väldigt vilsam och avslappnande stämning. Rummet är väl tilltaget och bjuder på gott om plats för dubbelsäng, sidobord, stort klädskåp och fåtölj.

Kök

Modernt och trivsamt, renoverat i klassiska färger och materialval, skåpsluckor i vitt och svart granitskiva. Köket är byggt i vinkel och erbjuder bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymme då man har tagit tillvara på takhöjden och byggt dubbla överskåp. Det stora fönstret som vetter mot innergården släpper in mycket ljus i rummet och härifrån har man en fin utsikt. Köket är precis lagom stort för att rymma en matplats för två. Här finns både diskmaskin och kombinerad kyl och frys samt inbyggd mikrovågsugn.

Arbetsrum / sovrum

Det lite mindre rummet bredvid köket används idag som ett kontor men kan enkelt göras om till ett extra sovrum. Rummets väggar är målade i en ljus nyans och det fina fönstret släpper in morgonsolen. Ostört och tyst läge mot innergården.

Badrum

I anslutning till hallen finns badrummet. Helkaklat från golv till tak, i vitt och brunt. Här finns en duschhörna med vikbara duschväggar, handfatskommod, handdukstork samt wc, det är förberett för tvättmaskin. Badrummet är från 2009 men allt porslin har bytts ut under de senaste åren.

Precis utanför badrummet så finns det ytterligare en inbyggd klädkammare som används som städskåp och allmän förvaring.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.