Tredje Långgatan 32B

Linnéstaden | 1905 | Arkitekt J A Andersson

Påkostad och smakfullt renoverad sekelskifteslägenhet om hela 74 kvm med utmärkt läge i Linné. Färg- och materialvalen är så väl genomtänkta där stilfullt kök och badrum möter välbevarat sekelskifte i perfekt harmoni. Lägenheten, som har genomgående planlösning, stoltserar med två fungerande kakelugnar, vackra spröjsade fönster, välrenoverade stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och brädgolv - ett hem för dig som endast nöjer dig med det allra bästa. Föreningen är välmående och äger en grundförstärkt, stambytt och totalrenoverad fastighet. Detta är en kommande försäljning, men det går bra att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare redan idag.

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 74 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 088 kr inklusive värme, VA, kabel-tv (Grundutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 264 kr/månad.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 22 / 1101
 • Andel i föreningen: 3,22675%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • TV & bredband: Bredband via fiber
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 4:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | andreas@alvhem.com

Extra kontakt

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Långgatornas historia har formats och skapats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, cafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. För löprundan rekommenderas Slottsskogen eller Änggårdsbergen en bit bort.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. Nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens renoverade innergård. Via gårdsingången i trapphus B når du denna charmiga och rymliga tvåa med många bevarade sekelskiftesdetaljer. Lägenheten har genomgått en fantastisk förädling de senaste åren. Med en otrolig känsla för detaljer, stor dos noggrannhet och exceptionell god smak har nuvarande ägare förädlat lägenheten till en sann dröm. Lägenheten stoltserar med två fungerande kakelugnar, vackra stuckaturer, takrosetter, spröjsade höga fönster med överljus, spegeldörrar och brädgolv.

Entré/Hall

När du kliver in genom föreningens välskötta portgång möts du av den renoverade och vackra innergården med planteringar och grönska. Ni möts av en rymlig, perfekt planerad hall med gott om plats för avhängning. Längs ena väggen finns en platsbyggd garderob som de nuvarande ägarna lät måla om i samband med att väggar och tak renoverades. De numera släta väggarna, liksom garderoben, är målade i Jotuns "Sommarsnö" som vackert framhäver lägenhetens tidstypiska detaljer. Brädgolven i original är i fint skick och förstärker sekelskiftescharmen.

Kök

Ett underbart och genomtänkt kök med modern och påkostad inredning, som harmoniserar perfekt med den luftiga takhöjden och de vackra originaldetaljerna. Här har inget lämnats åt slumpen och varje detalj är noga utvald. Det renoverade köket, med goda arbetsytor bestående av Carraramarmor, har en härlig färgsättning, blått som kontrasterar fint med den vackra väggfärgen. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, tvättmaskin, kyl/frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn, micro samt en vinkyl som är placerad i köksön. Väggarna här, liksom i vardagsrummet, är målade med Jotuns "Froströk" och på golvet ligger även här det originalgolvet. I skön öppenhet med köket nås vardagsrummet.

Vardagsrum

Pampigt vardagsrum med en rymd och djup som imponerar. Med en luftig takhöjd, höga fotlister och ett högrest fönster med överljus blir rumsvolymen i denna lägenhet något alldeles extra. I ena hörnet ståtar den ena kakelugnen som ett vackert smycke och i det andra hörnet ett stort spröjsat originalfönster som släpper in behagligt dagsljus. Den strama, renoverade stuckaturen ramar in taket. Slå dig ner med en bok i favoritfåtöljen intill kakelugnen, eller samla de närmsta vännerna i soffan. Här finns plats för det mesta.

Sovrum

Hallen leder in i sovrummet, ett rum med alla tänkbara sekelskiftesattribut. Två stora spröjsade fönster med överljus inramade av djupa fönsternischer, stuckatur, takrosett och som pricken över i - även här en vacker, fungerande kakelugn som ett smycke i ena hörnet. Här ryms en stor dubbelsäng med nattduksbord och en läshörna invid fönstret. Tack vare den platsbyggda garderoben som löper längs ena väggen, får alla kläder plats. Garderoben liksom väggarna är målade i Jotuns "Blek Sand".

Badrum

Det fräscha badrummet nås från hallen, via en vacker spegeldörr. Väggarna är klädda i vitt kakel och golvet pryds av Carraramarmor. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdör, toalettstol, handukstork (eldriven), handfat med kommod och en spegel med dimbar belysning. Golvvärme finns.

Övrig

Plejd-system har installerats.

Till lägenheten medföljer ett rymligt källarförråd.

Gemensam nyrenoverad tvättstuga nås från gården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Dessutom finns ett separat torkrum. Här är det lätt att få tvättider (tider från 8-22).

Fibernät finns draget i fastigheten.

Boendeparkering gäller i området, ca 775 kr/mån (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.