Tredje Långgatan 5

1882

Ambitiöst renoverad sekelskiftestrea där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljusa brädgolv, runtgående planlösning, inbyggda garderober, kakelugn som fungerar, 330 centimeters takhöjd, stor balkong i en lägenhet som andas god byggnadsvård. Tvättmaskin finns! Blir det bättre än så här? Förmodligen inte.

 • Pris: 5 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 92 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 680 kr inkl värme, VA, kabel-tv, gas
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1882
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 53 / 1301
 • Andel i föreningen: 3,70794%
 • Andel av årsavgift: 3,7083%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 2-glas isolerglas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 8:12

Visning

lördag 1 oktober 14:0014:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av Linnéstadens allra äldsta hus visar vi nu en trea med ovanligt många kvalitéer. Här finns allt det där som man absolut vill ha i ett sekelskifteshus, Huset stod klart redan 1888, i samma veva som det bestämdes att Linnégatan skulle vara den nya Avenyn i västra innerstaden. I dag, 133 år senare, mår huset fortfarande förbluffande bra. De tidigare fastighetsägarna och nuvarande bostadsrättsförening har varit noga med att behålla husets karaktär och renoveringarna har skett med varsam hand.

Vi tar oss an huset med en smula respekt. Hörnets rundade hörn övergår i ett torn med avslutande kupol ger hela kvarteret en extra ståtlig framtoning. Dekorationerna är goda exempel på arkitekturstilen nyrenässans. Vid tidpunkten för husets tillblivelse var Oscar II kung över Sverige och Norge, Katarina Widerström blev rikets första kvinnliga legitimerade läkare och man kunde för första gången ringa mellan Göteborg och Stockholm. Inte illa!

På tredje våningsplanet - det mest utsmyckade - väntar något av det mysigaste man kan tänka sig: en trea med kvadraten på rätt ställe, stort sällskapskök, köksbalkong, brädgolv och sekelskiftigt högt till tak. Ta förresten en extra titt på fönstren, som varit med ända sedan byggåret. Materialet är kärnvirke, tunna karmar för maximal glasyta. Heder åt föreningar som renoverar med stil och känsla!

Hiss finns från trapphuset runt hörnet på Linné upp tillvindsplanet, vilket är praktiskt om man har mycket att bära - och vid in- och utflytt.

Alla golven består av originalbrädor. I stort sett allt är bevarat från byggåret, till och med de handgjorda tryckena (handtag alltså!). Elsystemet är dock tack och lov inte i original. Elektriciteten kom in i lägenheterna i Göteborg först runt 1910 och i just detta hem är automatsäkringar med jordfelsbrytare installerat. Alla kontakter är jordade och kommer från Eljo Renova.

Hall

Efter att ha njutit den härliga gårdsatmosfären tar vi trapporna upp i det trevliga trapphuset utsmyckat med bland annat Marrakechklinker. Väggarna är tapetserade med Nocturne från Boråstapeter. Plats finns för avhängning och hallmöbel för den som önskar.

Badrum

Välplanerat in i minsta detalj. Ett mycket påkostat badrum med stor karaktär som totalrenoverades av fackmän under 2017. Väggarna är klädda med ett vitt kakel från Höganäs och på golvet ligger klassiskt mönstrade klinkerplattor från Marrakesh Design. Självklart finns golvvärme. Dusch med vikbara glasväggar och blandare i antikbehandlad mässing från Tapwell. Intill duschen sitter en vägghängd wc-stol med en praktisk inkaklad hylla ovanför. På motsatt sida finns en mörk kommod med ett handfat i porslin och en blandare i mässing, även den från Tapwell. Ovanför handfatet sitter en spegel och belysning i form av väl utvalda lampor. Handdukstorkarna levererar varma handdukar efter duschen och en tvättmaskin från Electrolux gör att besöken i föreningens tvättstuga blir sällsynta.

Vardagsrum

Fantastiskt rum med takstuckatur, höga fotlister, gjutjärnselement och takrosett från 1800-talets slut. Det genuina välbehandlade brädgolvet och bevarade snickerier ger en gedigen känsla. Nyligen spacklade och målade väggar i nyans Tidlös från Jotun gör rummet rofyllt och trivsamt. De två utsökta fönstren med överljus, utmärkt renoverade med isolerglas ger söderljuset fritt spelrum.

Sovrum

Med ingång från både vardagsrummet och den inre hallen, nås sovrummet som vilsamt lutar sig åt söder. Det höga fönstret med överljus gör att solen hittar in större delen av dagen. Från rummet ser man ut över Linnégatans myller, men tack vare isolerfönstren stannar myllret utanför lägenheten. Vackra stuckaturer med takrosett pryder taket. Väggar i en petroleumblå nyans framhäver snickerierna, de höga fotlisterna och brädgolven på ett smakfullt sätt. Profilerade pardörrar avgränsar mot vardagsrummet. Här ryms inte bara en dubbelsäng, utan också en arbetsplats och för den som vill en läshörna. För den som önskar passar detta rum även utmärkt som ett allrum/matsal. Ett hörn pryds av en vacker kolonnkakelugn (i funktion) som sprider en hemtrevlig värme under vinterhalvåret.

Inre hall med klädkammare

Den inre hallen binder samman hela lägenheten och här visar sig det förrförra sekelskiftet från sin bästa sida med vackra snickerier som ger både djupa skåp, städskåp och klädkammare. Klädkammaren förvarar hela familjens kläder för alla årstider. Allt går i vitt och är mycket fräscht, de gamla dörrbeslagen är smakfullt bevarade och golvet pryds av en heltäckningsmatta.

Sovrum

Här bor idag familjens minsting. Rummet är dock stort nog för dubbelsäng för den som ön skar det. Eftersträvas avskildhet så stäng den utsökta spegeldörren. Detta rum andas stillhet, kompositionen är smakfull med ett snyggt brädgolv, ljusa slättspacklade väggar. Läget mot gården är lugnt och rofyllt. En spegeldörr öppnar upp in till köket och ett högt fönster släpper in ljuset.

Kök

I gammaldags stil men med det bästa från idag. Själva stommen kommer från Ikea och de blåa ramluckorna har levererats av Picky Living. Också beslagen med läderdetaljer kommer därifrån. På den målade väggen sitter öppna hyllplan med infällda downlights för bästa arbetsbelysning. Kallskafferi klätt i pärlspont från sent 1800-tal. Här finns hyllplan från golv till tak (3,10 m) samt ett fönster mot gården som släpper in dagsljus. Arbetsytorna är imponerande tack vare djupet på bänkskivan som mäter hela 70 cm och består av en ljus tålig kvartskomposit från Silestone. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys i rostfritt från Samsung, integrerad diskmaskin från Asko samt en extra bred gasspis med dubbla ugnar från Lofra. Ovanför spisen sitter en fläktkåpa i gammaldags stil, även den från Lofra. Blandaren som sitter ovanför den nersänkta hon kommer från Tapwell. Intill de glasade dörrarna ut till balkongen finns plats för ett matbord. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och golvet pryds av vitbehandlade brädor.

Balkong

Med utgång från köket, precis där man vill ha den. Bra storlek, plats för bord och stolar, skön trätrall på golvet. Svart smidesräcke ramar in.

Övrigt

Grundutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Ett större vindsförråd hör till lägenheten.

Nyligen uppfräschad tvättstuga finns i gårdshuset.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.