Värmlandsgatan 16B

1883, 2009, Linnéstaden

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Delikat renoverad tvåa i välskött hus anno 1883 med bästa hörnläge på våning 2 av 3. Vackert burspråk med sol hela eftermiddagen och kvällen. Påkostat platsbyggt kök i grafitgrå ek och carraramarmor. Rymligt badrum med tvättpelare. Utmärkt förvaring klädkammare. Lägenheten badar i ljus från söder och väster. Hiss finns!

INTERIÖR

Det är något speciellt med hörnlägenheter. Det betyder många fönster på rad och ljus från oväntat håll. Vi kryddar med ett snyggt burspråk och en minutiös renovering. Välkommen till korsningen Värmland-Andra Lång och upplev ett hem som på senare år genomgått en förvandling från Bra till Bäst. Smakfulla lösningar, genomtänkta på detaljnivå – ett kompromisslöst boende

Samtliga vägguttag är bytta till tidstypiska Eljo Renova med dimmer i alla rum och köket har platsbyggts för att uppfylla dagens krav på estetik och funktion. Detta hem kan också erbjuda ett rymligt renoverat badrum med tvättmaskin samt goda förvaringsmöjligheter i form av en lyxig walk-in closet. Ljuset flödar in tack vare läget i sydväst och den okonventionella planlösningen gör att man kan bo både en och två personer utan att det känns trångt. Föreningen äger ett mycket välrenoverat hus och har hyresintäkter om hela 54 procent.

Linnéstadens historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Stadsdelen började bebyggas från Järntorget och söderut runt 1870 och i nedre delen av Linné råder i dag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfären med ett myllrande gator, annorlunda caféer, pubar och originella restauranger, ger värme och färg åt området.

Hall:

Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset och tagit hissen upp till andra våningen, välkomnar en stilren och totalrenoverad lägenhet där beviset på den goda smaken märks redan i hallen. Väggarna är släta och målade i en vit nyans och golvet pryds av gråa hexagonklinkerplattor med vita fogar. Längs ena väggen finns avhängningsmöjligheter och plats för skor. Taket ramas in av en stram stuckatur med takrosett. Från hallen flödar ljuset in från både vardagsrummet och köket och man vill genast se mer av detta vackra sekelskifteshem!

Badrum:

I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet som får anses vara ovanligt stort för att inrymmas i en sekelskiftestvåa. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av ett gråsvart klinkergolv (utfört 2009). Bakom vikbara glasväggar finns en ny takdusch/handdusch från FM Mattson. Intill duschen finsn en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. I övrigt är badrummet utrustat med en wc-stol, handdukstork och en nyinsatt kommod med tvättställ i massivt mörkt trä och översittande spegelskåp från Miller. Blandaren kommer från italienska Gattoni. Allt är fint upplyst av nyinsatta spotlights med dimmer.

Kök:

Underbart kök i vinkel som platsbyggts och består av ek som målats i en matt mörkgrå kulör. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av över- och underskåp. Samtliga besticklådor och övriga detaljer i skåpen är av trä. Som bänskiva har man valt en helt ny äkta polerad carraramarmor i 3 cm massiv marmor med gersågade kantlister. Ovanför arbetsbänken sitter väggskivor, även dessa av carraramarmor. En underlimmad diskho med blandare, handdusch samt tvålpump från Reginox visar att inget har lämnats åt slumpen. Samtliga vitvaror kommer från Siemens mest exklusiva serie, studio-line: kombiugn /mikro, inbyggnadskylskåp/frys samt en nedfälld induktionshäll om 80cm med översittande fläkt. I taket sitter infällda spotlights med dimmer och i väggskåpen finns inbyggda downlights för bästa arbetsbelysning. Intill de höga fönstren i väster mot Värmlandsgatan finns en stor matplats för ca 6-8 personer. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av en 3-stavig massiv ekparkett som nyligen har slipats och färgats in i en grafitgrå ton samt behandlats med hårdvaxolja.

Vardagsrum:

Det är inte många hem som kan skryta med att bo på husets gavel. Detta vardagsrum kan det, och inte nog med det utan med ett fantastiskt burspråk erbjuder fönster åt tre väderstreck och känns nästan som en innebalkong när man öppnar och solen strömmar in från lunch till sen kväll. Härifrån erbjuds en härlig vy upp mot Oscar Fredriks Kyrka. Väggarna är nymålade och även taket och listerna är målade med färg från Farrov & Ball. Golvet pryds av en trestavig massiv ekparkett som nyligen har slipats och färgats in i en grafitgrå ton samt behandlats med hårdvaxolja. Runt elementen sitter nyinsatta, platsbyggda elementskydd. Takhöjden uppgår till ca 3 meter och taket pryds av taklister med takrosett och tidstypiska fotlister. Rummet är som gjort för social samvaro då man får plats med många sittgrupper.

Sovrum med walk-in closet:

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som har nymålade väggar, tak och lister med färger från Farrow & Ball. Golvet pryds av en trestavig massiv ekparkett som har slipats och färgats in i en grafitgrå ton samt behandlats med hårdvaxolja. Två höga fönster med överljus släpper in södersolen och under fönstren finns platsbyggda elementskydd. Sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en byrå. Bakom en spegeldörr finns en stor walk-in closet, även den med rejäl takhöjd och gott om plats för allt man inte vill ska synas. Förvaringen är väl genomtänkt i form av ett flytt- och anpassningsbart hyllsystem och golvet har klätts med en ljus matta i 100 procent ull. Belysningen ombesörjs i form av infällda spotlights.

Övrigt:

Till lägenheten hör ett förråd om ca 8 kvm på vinden i samma trappuppgång. Varje lägenhet har egen tvättmaskin och således finns ingen gemensam tvättstuga.

Föreningens innergård är utrustad med blommor och planteringar samt grill och utemöbler om sommaren. Här finns också cykelförråd under tak.

Fastigheten är ansluten till Comhem, basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Sommartid är föreningens gemensamma innergård utrustad med grill och sittplatser.

Föreningen äger en större parkeringsplats med 10 p-platser (med stålgrind där nyckel krävs för att ta sig in) som ligger mellan föreningens fastighet och grannhuset mot Första Långgatan. Möjlighet kan finnas att på sikt hyra en plats där. I dagsläget är dessa uthyrda och inbringar goda intäkter åt föreningen.

Bendeparkering gäller i området (beteckning M4, kostnad ca 650 kr per mån). För mer information besök www.goteborg.se/trafikkontoret

I området finns även en del andra garage som kostar ca ca 800-1200 kr per mån, kötid).

FÖRENINGEN: Brf Kryssaren 1883

Brf Kryssaren 1883 köpte fastigheten Masthugget 10:19 av Wallenstam år 2015. Föreningen består av 18 bostadsrätter och 1 lägenhet med hyresrätt samt 4 lokaler som står för ca 44 % av de totala intäkterna. I lokalerna bedrivs en restaurang, en frisör samt två butiker. Den totala ytan är 1 540 kvm, varav 1 256 kvm är bostadsyta och 284 kvm är lokalyta. Adresser i föreningen är Värmlandsgatan 16 A + B och Andra Långgatan 27.

Ekonomi

Föreningen förvärvade fastigheten i ett ovanligt gott skick vilket gör att man inte kommer behöva göra några större renoveringar i närtid. Vid ombildningen, som gjordes med hjälp av SBC, valde man att ha mycket god marginal med avgifterna för att säkra att det inte skulle bli några höjningar. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en oinredd vind där diskussioner kring att bygga lägenheter pågår. Vinden är en latent tillgång för föreningen, likaväl som den hyresrätt (trea) som inte var med vid ombildningen.

Gjorda renoveringar

Wallenstam förvärvade fastigheten 2009 och konverterade den från kontor till lägenheter. I samband med detta totalrenoverades fastigheten med nya V/A-stammar, nya rör- och eldragningar, mekanisk frånluft samt nya badrum. Balkonger byggdes och trapphus, entréer och hiss renoverades. Samtliga lägenheter renoverades med delvis nya fönster, nya kök, tak, inne och ytterväggar justerades och golv slipades.

Kommande renoveringar

Utöver löpande underhåll finns i princip ingenting att göra med fastigheten. Inom de närmsta åren skall man se över vissa fönster på våning tre.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och anlitar ett externt företag för fastighetsskötsel inkl trappstädning. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas således inte av tomträttsavgäld. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

KOMMANDE VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 3 850 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 2 rum och kök
 • Area: 66 kvm
 • Avgift: 3 606 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggår: 1883 - 2009
 • Driftskostnad: 4 800 kr/år

Ansvarig mäklare

Tony Henschel

Tony

Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

linnéstaden

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 1203/00014
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 10:19
 • Våning: 2 av 3, hiss finns

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!