Hemma hos Sara – det snälla huset i Hovås

Hemma hos

Välkommen hem till Alvhem-mäklaren Sara Wibréus som tillsammans med hennes man Björn och deras lilla dotter Sofia på knappt ett år bor i en 30-talsvilla i Hovås. Innan flytten till deras nuvarande hem hann paret med att först renovera en lägenhet från sent 1800-tal på Tredje Långgatan och sedan en från sekelskiftet på Nordenskiöldsgatan.

”Det känns som ett snällt hus på något vis”

Hur trivs ni i området?
Jättebra, faktiskt över förväntan! Ingen av oss hade någon tidigare anknytning till området men vi känner oss verkligen hemma här.

Ni saknar inte att bo i centrum?
Faktiskt inte. Nu har vi ju fortfarande nära till stan och jobbar båda två i Linné så vi rör oss fortfarande i våra gamla kvarter merparten av veckorna. Vi trodde nog att omställningen skulle bli större, men då de flesta av våra vänner i samma veva också lämnade stan för villaförorterna blev det naturligt en ny fas i livet. Saknar dock att kunna stödhandla tvärs över gatan.

Hur skulle du beskriva ert hem och inredningsstil?
Jag brukar skämta om att det egentligen bor en äldre dam i mitt hem men vi försöker väl, som så många andra, att blanda upp vår ganska tidlösa stil med lite modernare inslag samt en och annan designklassiker för att försöka få till en hemtrevlig känsla. Klyschigt men sant.

 width=

Vad är viktigt för att du ska trivas i ditt hem?
Det måste kännas ombonat och det ska helst ha en egen själ med knarr i golven och fin patina. I det här huset har jag känt mig som hemma från första stund, det känns som ett snällt hus på något vis. Sen är omgivningen väldigt viktig – hur det ser ut på gatan/i kvarteret och nu sen vi flyttade till hus har trädgården visat sig vara mycket viktigare än jag först trodde.

Favoritmöbel eller inredningsdetalj?
Svårt! Jag älskar vår lilla tvåsitssoffa från Josef Frank – även om vi sitter i den alldeles för sällan och linnetyget egentligen bleks alldeles för lätt. Där kom tanten fram igen!

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

Beskriv en favoritdag!
Det är lätt nu när maj har bjudit på så fantastiskt väder! Vi äter lång och ganska sen frukost och sen hänger vi i trädgården hela dagen – Björn fixandes med något av hans många projekt och jag med en bok vid poolen. Sen blir det middag med vänner på kvällen. Björn, som tidigare jobbat som kock, är en fena i köket och jag är helt enkelt en fena på att äta det han tillagat i köket.

Vad gör du när du inte arbetar som mäklare?
Vi spenderar mycket tid hemma – både min man och jag är hemkära och trivs med att bara vara hemma. Sen reser vi gärna några gånger om året – både till värmen och till fjällen.

 width=

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Emma Green – mellan hav och stad

Hemma hos

Hemma hos Linda – sekelskifte med toppläge

Hemma hos

Hemma hos Jimmy – med utsikt över takåsarna