Platsbyggt på Arsenalsgatan 10

Renovering

Att platsbygga sin förvaring kan göra en otrolig skillnad för helhetsintrycket. Välkommen till Arsenalsgatan 10 och se hur Cecilia och Max löste förvaringsproblematiken i sin hall.

Arsenalsgatan på Kungshöjd är för många en drömadress och här stortrivs de flesta från första stund. När Cecilia och Max köpte sin lägenhet på gatans nummer 10 våren 2012 hade de letat nytt boende i cirka ett år.
Högt till tak, originalbrädgolv, balkong med solläge och att den gamla charmen fanns kvar var önskemål som alla uppfylldes i bostaden som kom att bli deras hem i 6 år. Lägenheten var i stort behov av renovering och paret har förutom stambyte och omdragning av all el även satt in ett helt nytt kök, slipat och behandlat alla golv samt renoverat båda badrummen. Även bra förvaring stod på önskelistan då tyvärr både originalserveringsskåpet och originalgarderoberna i serveringsgången var borttagna. För att kunna återskapa skåp och garderober i samma stil som de som en gång hade stått där, och även få in ytterligare förvaring i hallen, kikade paret runt bland grannarna i huset och i några lägenheter fanns serveringsgångarna kvar i original. Med hjälp av bilder på dessa, samt hjälp från en duktig finsnickare, kunde ny förvaring ritas upp och sedan platsbyggas.

De tidstypiska beslagen och detaljerna är köpta i butiken Specialbeslag

 width=

 width=

 width=

 width=

– Att platsbygga förvaring kan göra en otroligt stor skillnad för helhetsintrycket, säger Alvhems mäklare Sofia Vansvik som hjälpte paret att sälja bostaden i april 2018.

Förvaring är en bristvara i många hem i äldre fastigheter och just förvaring är en viktig aspekt för många spekulanter. I tidsenliga garderober och serveringsskåp som dessa kan förvaringen optimeras samtidigt som de utgör ett smycke i sig. En otroligt bra investering oavsett storlek på lägenhet.

 

Fler artiklar

Renovering

Flytta ett kök – så går du tillväga

Renovering

Renovering på Södra Vägen

Renovering

Hemma hos Chelsea och Darjan