Slitet tycker vissa. Vi kallar det patina.

Renovering

Vi startade Alvhem Mäkleri för drygt tolv år sedan. Sedan dess har vi vuxit med både antalet kontor, mäklare och områden vi verkar i.

Vi förmedlar hem i Göteborgs innerstad med omnejd, i kvarter där fastigheterna länge patinerats och nötts. Där originaldetaljer bevarats och förädlats snarare än renoverats bort.

Det som skiljer oss från andra mäklare är att vi kan börja bete oss mycket märkligt när vi får möjlighet att komma hem till den som bor i något av områdena vi arbetar i. Risken är överhängande att vi kastar oss ner med kinden mot ett såpskurat originalgolv bara för att få känna doften och det mjuka träet mot huden. Eller att vi faller på knä framför ett gammalt gjutjärnselement och petar in fingrarna mellan sektionerna bara för att röra vid historiens vingslag. Samt även historiens smuts eftersom vi är väl medvetna om att det är ett helvete att få rent de där elementen…

Vi tycker också mycket om att pilla på gamla vred, fastna med simmig blick på oregelbundna glasrutor i ett 20-talsfönster och helt ogenerat öppna dörrarna till ett serveringsskåp. Men utöver det är vi helt normala mäklare: dricker kaffe, pratar jättemycket i telefon och – framför allt – hjälper till att förmedla bostäder.

För dig som bor i ett hem utan bevarade originaldetaljer kan vi dock avslöja att vi tycker minst lika mycket om vackra portar, härliga innergårdar och trapphus. Därför behöver du som bor utan gamla vred och lortiga sekelskifteselement inte vara rädd för att kontakta oss inför din försäljning – om du inte råkar bo i något nyproducerat eller i en fastighet uppförd senare än 1950. Då hänvisar vi dig med varm hand till en annan kollega i branschen.

Vi pratar gärna mer om bostadsmarknaden, golv och gamla vred.
Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

 

Fler artiklar

Renovering

Hemma hos Chelsea och Darjan

Renovering

Flytta ett kök – så går du tillväga

Renovering

Nyproduktion. Fast ändå gammalproduktion.