Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg
0766-44 66 15 | sara@alvhem.com

Så länge jag kan minnas har det pratats fastigheter hemma, allt ifrån hyresförhandlingar och yttre underhåll till mindre renoveringsprojekt på familjens lantställe. Samtidigt är jag så gott som uppvuxen i mammas tygaffär så intresset för färg och form kom tidigt. Två intressen som jag nu kan dra nytta av i min roll som mäklare på Alvhem.

Efter fyra års studier och med en högskoleexamen i bagaget lämnade jag Lund och Skåne. Detta var i januari 2008 och målet var då Stockholm och en anställning på en av stans största mäklarbyråer. Men längtan efter Göteborg och västkusten drev mig tillbaka till den stad som alltid har haft störst plats i mitt hjärta.

”Jag är otroligt stolt över vårt sätt att arbeta”

Linné har under många år varit min fasta punkt – både i arbetet och privat. Jag har bland annat haft förmånen att bo i sent 1800-tal mitt bland myllrande långgatorna och i tidigt 1900-tal på Nordenskiöldsgatan, vilket jag ser som en oerhörd fördel då jag själv känner kvarterens karaktär och smultronställen. Jag vet vilka gator man lättast hittar parkering på, vilken blomsteraffär som har de finaste snittblommorna och jag har nog ätit mig igenom så gott som kvarterets alla krogar. Kort sagt, jag kan mina åtta gator i Linné. För det är just så lokalt vi har valt att arbeta på Alvhem.

Våren 2013 fick jag chansen att bli delägare och jag är otroligt stolt över vårt sätt att arbeta. Hos oss går kvalitet alltid före kvantitet och vi vill ge alla hem möjlighet att visa sig från sin allra bästa sida. Vi är ett skönt gäng som verkligen trivs ihop och som alla brinner för såväl bostäder som heminredning. Det är inte ovanligt att vi på lunchen diskuterar någon av kollegornas pågående renoveringsprojekt eller senaste möbelinköp.

Efter en intensiv, lärorik och otroligt rolig boenderesa har min man och jag nu landat i vårt fjärde hem på fem år – ett funkishus från sent 30-tal. Vägen hit har kantats av många renoveringar, stora som små och under resans gång har jag blivit lite av en färgkodsnörd. Förutom renovering har vi båda ett stort matintresse så det är i köket vi tillbringar en stor del av vår lediga tid – ofta med några nära vänner hängande vid köksbänken. För att tanka ny energi blir det oftast resor till solen eller en tur ut till familjens lantställe längs med Västkusten.

Hemma hos

Hemma hos Sara – det snälla huset i Hovås

Välkommen hem till Alvhem-mäklaren Sara Wibréus som tillsammans med hennes man Björn...

Läs mer

Hem jag förmedlat

Såld
Hedåsgatan 4

Lorensberg

141 kvm

4 rum och kök

Såld
Skanstorget 3A

Linnéstaden

51 kvm

2 rum och kök

Såld
Eklandagatan 14

Nedre Johanneberg

88 kvm

3.5 rum och kök

Såld
Burgårdsgatan 12

Lorensberg

89 kvm

3 rum och kök

Såld
Burgårdsgatan 12

Lorensberg

70 kvm

2.5 rum och kök

Såld
Södra vägen 6B

Lorensberg

52 kvm

1 rum och kök