Älvsborgsgatan 36A

1926

Vi hälsar er välkomna till denna trivsamma lägenhet om ett rum och kök, belägen i ett av de vackra tjugotalshusen på Älvsborgsgatan. I sann byggnadsvårdsanda har varje detalj finslipats eller återskapats. Kanonförvaring för optimal plats i stora platsbyggda skåp. Här erbjuds mjuka brädgolv, otroliga originalfönster med handblåst glas och en prunkande innergård med pergola i lågt belånad förening som bildades redan 1926.

 • Pris: 2 395 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 39 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Andel i bostadsförening
 • Område: Kungsladugård
 • Månadsavgift: 2 351 kr I avgiften ingår VA samt värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 358 kr/mån för bredband.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 96 284 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1926
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 5 / 1101
 • Andel i föreningen: 10,1%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Ventilation: Självdrag

Visning

måndag 25 september 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Guldheden, Änggården, Majorna/Kungsladugård och i Gamla Masthugget

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I underbara Kungsladugård har Alvhem nu äran att förmedla detta hem som får hjärtat att slå lite snabbare. Vi hälsar er välkomna till denna trivsamma lägenhet om ett rum och kök, belägen i ett av de vackra tjugotalshusen på Älvsborgsgatan. Utan att göra avkall på vare sig 20-tals charm eller modern funktionalitet har detta hem varsamt finslipats. Mycket av originaldetaljerna finns bevarade eller återskapade såsom fiskbensparkett, strama takrosetter, panel och spröjsade fönster med handblåst glas. Här har begreppet platsbyggt tagits till sin spets. På ett bra sätt.

Föreningens gård är en grönskande oas med trädgårdskänsla. Här finns sittgrupp, grill, planteringar och ett gammalt äppelträd som i detta nu bär mycket frukt.

Till lägenheten hör två förråd.

Läget på Älvsborgsgatan ger närhet till det stora utbudet av butiker, caféer och restauranger på Mariagatan. Går man en kort promenad i motsatt riktning kommer man ner till hamninloppet med Röda Sten och Klippan. Inte långt bort nås Slottsskogen samt Linnés rika utbud. Tack vare de båda närliggande spårvagnshållplatserna "Ostindiegatan" och "Mariaplan" är det enkelt att ta sig till stadens alla delar.

Hall

När man stannat upp och känt in lugnet tar man sig med lätta steg upp till andra våning och in genom ytterdörren. Det är härligt att komma in i en ordentlig hall som även det blir ett rum i sig när man bor på färre kvadrat och hallen binder samman rummen på ett naturligt sätt.

Väggarna är målade i Antikvit från Jotun och längs ena väggen erbjuds gott om förvaring i en stor platsbyggd garderob. I övrigt ger hallen plats till även där en platsbyggd bänk, förvaring längs taket och hyllor.

Allrum

Från hallen dras man naturligt mot allrummet vars stora spröjsade fönster som släpper in ljuset som fyller rummet hela eftermiddagen. Rummets kvadratiska utformning ger utrymme att möblera på flera sätt med både soffa, säng och matbord. Väggarna är målade i Benvit från Jotun som tillsammans med parketten bryter av fint mot listverk och är en bra grund att inreda efter.

Många originaldetaljer finns genomgående bevarade i lägenheten som de vackra fönstren, gjutjärnselement och parkettgolvet i original. Den platsbyggda garderoben ger lägenheten optimal förvaring.

Kök

Tillbaka i hallen och vidare in i köket som ger plats till precis det man behöver. Köket rymmer gott om förvaring på båda sidor i skåp och kyl och frys invid fönstret. Ett ordentligt matbord får plats vid den platsbyggda bänken. Det gamla kallskafferiet har smart använts till kyl och frys. Köket är målat i Benvit från Jotun och ovan diskbänken sitter panel som binder samman köket på ett snyggt sätt med det massiva trägolvet. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, kolfilterfläkt och spis med ugn. Dessutom har man här lyxen av att ha en inbyggd diskmaskin.

Blickar man vidare ut genom fönstret ser man föreningens mysiga innergård som används flitigt från tidig vår till sen höst och hit tar man enkelt med sig frukostbrickan för en lugn stund.

Badrum:

Lägenhetens badrum nås även det från hallen. Yteffektivt och renoverat 2011. Helkaklat i tidlöst kakel med grå klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Idag finns här wc och handfat med kommod från 2023 och platsbyggt badrumsskåp samt dusch.

Övrigt:

Till lägenheten tillhör ett källar- och ett vindsförråd - ca 10 kvm på vinden och ca 5 kvm i källaren

Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum där det är lätt att få tvättid.

Föreningens gård är väl omhändertagna och sommartid sätts det upp sittgrupper.

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.