Ånäsvägen 16A

1910 | Arkitekt Johan Jarlén

Är det Bagaregårdens mest yteffektiva tvåa? Mycket möjligt. På dessa 44 kvadratmetrar ryms ett härligt ljust vardagsrum med dubbla fönster, ett snyggt kök med bistrokänsla, ett sovrum som är knäpptyst tack vare gårdsläget, och ett helkaklat badrum med kreativ inredning. Hela bostaden är charmig och i fint skick, med ljusa ytskikt och fint trägolv. Därtill trevliga detaljer såsom tjocka stenväggar med djupa fönsternischer, takrosett, och spegeldörrar. Brf Kvarteret Renen är en välskött och ekonomiskt mycket stark förening med låg belåning. Många faciliteter för medlemmarna att nyttja, såsom övernattningsrum, bra och lättillgängliga tvättstugor, festlokal, och innergårdar där man gärna får ha egna krukor och odlingar. Oslagbart smidighetsläge med Redbergsplatsens alla kommunikationsmöjligheter precis utanför dörren.

 • Pris: 2 550 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 44 kvm
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 3 260 kr inkl. VA, bredband (1000/1000 Mbit/s). Obligatoriskt bränsletillägg om 236 kr/månad tillkommer.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 269 180 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1910
 • Våning: 1 av 3, En halvtrappa upp
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 82
 • Andel i föreningen: 0,7535%
 • Andel av årsavgift: 0,76%
 • Balkong: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Brf Kvarteret Renen är en av Bagaregårdens större föreningar, med sina 93 lägenheter. Precis som namnet vittnar om sträcker sig föreningen över ett helt kvarter, som består av ett antal olika landshövdingehus med byggår mellan det sena 1800-talet fram till 1980-talet. Huskroppen där den aktuella lägenheten är belägen är uppförd 1910. Föreningen har en hängiven styrelse som under många år jobbat hårt med underhåll, och husen är nu i strålande fint skick. Så sent som vid årsskiftet stod det efterlängtade övernattningsrummet klart, och går att hyra för 200 kr/natt när man har gäster på besök.

Precis bakom huset väntar en bonus, nämligen Redbergsparken. En dold pärla som är okänd även för många som bor i området. Här finns inte bara fina grönytor utan även Göteborgs kanske bästa utsiktsplats med magiska solnedgångar.

Låt oss nu ta en titt på den här bedårande tvåan. Hoppa av spårvagnen, snedda över gatan, och ta några steg genom förträdgården så är du hemma. Praktiskt va? På frågan om vad säljarna kommer sakna allra mest med den här lägenheten kommer svaret direkt: "Att bo så nära vagnen!" Bostaden ligger en halvtrappa upp i huset, så det är insynsfritt från Ånäsvägen. Därtill mycket bra och effektiva fönster, så Redbergsplatsens rörelse upplevs aldrig störande utan bara som ett levande inslag som man tar del av från vardagsrumsfönstren.

Hall

I hallen finns plats för avhängning och skor i en inbyggd nisch. Här möts man av brädgolv från Dala-Floda som flyter vidare in i bostaden. Väggarna är alldeles nymålade i en bruten vit nyans, samt en fondtapet i dovt grönt. Hallkorridoren binder samman lägenhetens alla rum.

Vardagsrum

Ett generöst rum med underbart ljusinsläpp från två höga fönster. Dess form gör rummet väldigt lättmöblerat, och här ryms både soffmöbler men även ett matbord, arbetsplats, eller extra förvaringsmöbel. Det ljusa trägolvet går fint ihop med den ljust mintgröna tapeten med linnestruktur. Den som önskar skapa en kompakt (men likväl fullt rimlig tack vare de dubbla fönstren) trea kan dela av rummet. Lyft blicken och notera den fina takrosetten med rosor.

Kök

Ett mysigt kök vars utformning med kakel hela vägen upp till taket och öppen hyllförvaring drar tankarna lite åt en fransk bistro. Köket renoverades 2016 och är i fräscht och fint skick. Vita speglade luckor kombineras med bänkskivor i klassisk Carraramarmor och rostfritt, och stänkskydd av vitt kakel med mörk fog satt i raka förband. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis/ugn och integrerad diskmaskin (ny från 2022). Ett gammaldags skafferi är både ett charmigt inslag och erbjuder även gott om förvaringsyta. I köket finns naturlig plats för ett matbod med fyra sittplatser. Fönstret vetter mot gården, så när sommaren kommer och utomhusmåltider lockar är det bara att öppna fönstret och langa ut porslin och kastruller (och plocka dina egna färska örter, man får gärna ha odlingar i egna krukor eller i pallkrage!). Här är brädgolvet målat i grått, och väggarna är vita.

Sovrum

Sovrummet ligger tyst och ostört mot gården. Trots att det är ett sovrum av modell mindre går det enkelt att möblera även med en större säng, om så önskas. Likaså kan den som har mycket kläder fylla på med ytterligare garderober utöver den som redan finns. Ta gärna en titt på den måttsatta planskissen för att lättare få en uppfattning av ytan! Brädgolv, och väggar målade i vitt.

Badrum

Badrummet renoverades 2008, i en klassisk stil med en liten tvist. Svart klinkergolv (med golvvärme) och helkaklade väggar i vitt piggas upp av det mintgröna handfatet som sannolikt är återbrukat. Spegelskåpet är även det i retrostil. Därtill har ett hörn klätts in med speglar i två vinklar, en oväntat trevlig detalj som inte bara är praktisk när man gör sig iordning utan även gör att badrummet upplevs större.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vindsförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.