Bäckegatan 29A

1933

Mitt i hjärtat av Masthugget erbjuds stora rum och social planlösning med kök och vardagsrum i ett, perfekt för stora middagar! Välbevarade originaldetaljer så som högt i tak, brädgolv och fint renoverade fönster ger hemmet dess karaktär. Vi har fått möjligheten att förmedla försäljningen och upplåta föreningens sista hyresrätt med kök och badrum från 2015 i mycket gott skick. Här bor man i en välskött förening med härlig innergård och med ett bra läge i området. Upp för backen finner du grönskande Slottsskogen och ner för backen - Linnéstadens och Majornas stora utbud av caféer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Högsta bud: 2 810 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
2 810 000 kr
Budgivare 2
29/05 10:23
2 800 000 kr
Budgivare 1
29/05 09:30
 • Pris: 2 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 58 kvm
 • Areakälla: Ekonomisk plan
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Gamla Masthugget
 • Månadsavgift: 3 339 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1933
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 13 / 1001
 • Andel i föreningen: 3,17%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Guldheden och i Änggården

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Gamla Masthugget har en alldeles särskild atmosfär med sin bevarade arkitektur, sina unika utsiktsplatser och charmiga kvartersbutiker. Här bor man lugnt och skönt med Slottsskogen, Linnéstaden och Majorna på promenadavstånd.

Kardemummabullarna och surdegsbrödet inhandlas på populära Bullen & Brödet på Fjällgatan och skulle du bli sugen på pizza, sushi eller smågodis finns allt inom fem minuters räckhåll. På 16 minuter tar buss 60 dig till centralstationen. Smidigt!

Bäckegatan, som löper mellan Fjällgatan och Slottsskogen, kantas av vackra landshövdingehus från 30-talet. Den inleds med pampiga Fjällskolan på höger sida. En röd tegelfastighet byggd 1889 som inhyser barn från förskoleklass till årskurs sex. Längst upp, precis innan Slottsskogen tar vid, ligger Bockhornets Livs. Perfekt när mjölken är slut eller när sötsuget slår till.

Den fina tvåan på Bäckegatan 29A, som nu är till salu, nås från baksidan av huset via föreningens prunkande trädgård. En bred trappuppgång skvallrar om högt i tak och vackra brädgolv. Det är sen gammalt’.

Välkommen!

Hall

Hallen är rymlig och här finns gott om plats till förvaring. Tack vare takhöjden, och ljuset som flödar in genom lägenhetens fönster, är det lätt att tänka kubik snarare än kvadrat. Du som vill maxa förvaringen kan sätta in en hel garderobsvägg.

Både väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger ett ljust, vitt brädgolv i original från 1933, då huset byggdes.

Kök och vardagsrum

Wow, här var det ljus! Fönsterna, som vetter mot Bäckegatan och således mot öster, ger en härlig energi till de här ihopslagna rummen, som på originalplanskissen var delade i två separata.

Om man vill prata om ”hemmets hjärta” så är det mitt i det som vi befinner oss nu. Även här ligger originalplanken från byggåret på golvet och takhöjden är rymliga 2,7 meter. Väggarna är vita och antingen låter du de så förbli eller så går du loss med penseln.

Köksdelen består av kyl/frys, fläkt och gasspis. Luckorna är målade i vitt och väggen ovanför köksbänken är vit. Bänkskivan består av en stilren laminatskiva.

Tack vare den öppna planlösningen är det lätt att duka upp till både kräftskiva och födelsedagskalas och behöver du sträcka ut dig för att göra plats för efterrätt, hasar du dig bara bort till soffan som har sin naturliga plats i andra änden av rummet.

Sovrum

Sovrummet, som nås från vardagsrummet, ligger tyst och rofyllt mot den lugna innergården. Tack vare gårdsläget kan det stå öppet under de varma årstiderna.

Även här är takhöjden härliga 2,7 meter och du får enkelt plats med en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Väggarna är målade en mjukt grå nyans, plankgolvet fortsätter även in hit och i den höga garderoben ryms allt och lite till.

Badrum

Badrummet nås från hallen och vad hittar vi här!? Ett fönster! Vilken dröm va’?

Rummet är kaklat i vitt med golv i grå klinker. Underliggande golvvärme såklart! Här finns dusch med vikbara väggar, plats och avlopp för tvättmaskin, ett vägghängt handfat, ett spegelskåp och wc.

Område

Gamla Masthugget

Med Slottsskogens grönska i söder och Göta Älvs brusande vatten i norr breder Masthugget ut sig längs med det sluttande Stigberget. Många boende i Masthugget skulle beskriva sin stadsdel som en liten stad i staden. Med 6 - 8 minuters mellanrum tar stombuss 60 dig till Centralstationen på bara 15…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.