Bisittaregatan 1B

Kålltorp | 1934

En härligt ljus och fin etta med ostört läge i Kålltorp. Hela lägenheten är i mycket fint skick. Framtagna brädgolv, takrosett, och spegeldörrar flörtar med byggåret och kompletterar de moderna inslagen i kök och badrum fint. Föreningen är mycket välskött, och hyser stor omtanke om såväl sitt hus som ekonomi. Parkeringsplatser med laddstolpar finns att hyra. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 33 kvm
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 2 353 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 209 kr/månad.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 204 781 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1934
 • Övriga utrymmen: Stort källarförråd. Bra cykelförråd i källare med dörr direkt utifrån. Tvättstuga där det är lätt att få tid.
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 6 / 1003
 • Andel i föreningen: 3,8522%
 • Andel av årsavgift: 3,61794%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Solig och välskött innergård några trappsteg ner från bostaden.
 • P-plats/parkering: Nej. Föreningen hyr ut parkeringsplatser. Kostnadsfri parkering på gatorna i området.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)

Visning

tisdag 25 juni 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck. Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Brf Bisittaregatan 1 huserar i ett klassiskt landshövdingehus byggt i vinkel. Husets väl omhändertagna yttre vittnar om en engagerad styrelse. Föreningen ligger i det soligaste hörnet av gården, och det är smidigt att ta sin kaffekopp och tassa ner för halvtrappan för att slå sig ner i solen. Föreningen har parkeringsplatser med laddstolpar, och utöver det så är det gratis parkering på gatorna i området. Ekonomin är god, och trots att stora investeringar gjorts på byggnaden är belåningen åt det lägre hållet.

Låt oss nu ta en titt på lägenheten:

En halvtrappa upp finns säkerhetsdörren som leder in i bostaden. Direkt när man kliver in slås man av ljusinsläppet som flödar in från de intilliggande rummen. Det tas väl emot av väggar målade i vitt, och framtaget brädgolv i ljusgrått som flyter vidare in i kök och rum. Hallen har utmärkt garderobsförvaring bakom skjutdörrar av spegelglas.

Kök

Köket känns lyxigt rymligt, med gott om plats för ett ordentligt matbord tack vare att formen är mer åt det kvadratiska hållet än vad man vanligtvis ser i landshövdingsettor. Köksskåpen har vita, släta luckor, bänksskivan är vit, och stänkskyddet består av kvadratiskt kakel satt i helförband. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll (2014), ugn (2014), och fläkt, allting i rostfritt utförande. Fönstret vetter mot gården. Här på första våningen är vi i landshövdingshusets murade del, vilket gör att väggarna är maffigt tjocka och fönsternischerna djupa, så gott om plats finns för att odla kryddor och annat i fönstret.

Rum

Ett lättmöblerat rum som går bra att möblera med en säng av större modell och ordentliga soffmöbler. Tack vare den smarta förvaringslösningen som byggts i hallen behöver man inte ta yta till garderober här. Fönstret vetter mot Bisittaregatan, som är en återvändsgata utan genomfartstrafik. På andra sidan gatan finns inget hus, utan ett lummigt grönområde som inte bara är fint att titta på utan även gör att ljusinsläppet i bostaden är bättre än vanligt.

Badrum

Superfräscht och fint badrum som renoverades 2015. Helkaklade väggar i vitt, och ljust klinkergolv. Här finns WC, handfat med kommod, och duschhörna med invikbara väggar i klarglas.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett stort förråd i källaren.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.