Björcksgatan 36B

1931

En charmig och välrenoverad Kålltorpstvåa med ostört läge på Björcksgatan. Hela bostaden är i fint skick. Snyggt kök från 2020 och fräscha ytskikt med sammanhållen och lugn färgsättning som går väl ihop med det framtagna brädgolvet. Välplanerad yta som gör att lägenheten passar perfekt för både singelhushållet eller ett par. Badrum med tvättmaskin. Tillträde sker enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 595 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 53 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 4 628 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 369 kr/månad.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 698 845 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1931
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 481
 • Andel i föreningen: 8,66346%
 • Andel av årsavgift: 8,10068%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Energiförbrukning enl. energideklaration: 139 kWh/kvm/år
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

torsdag 1 juni 17:3018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck. Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Brf Björcken Kålltorp 36 ligger med ett toppläge i Kålltorp, centralt placerad men samtidigt helt ostört av trafik. Lägenheten som nu är till salu ligger på andra våningen. Fönster i motsatta väderstreck gör lägenheten härligt ljus och luftig. De 53 kvadratmetrarna är perfekt utfördelade på ett sätt som gör att möbleringsmöjligheterna är optimerade, och lägenheten lämpar sig precis lika väl för ett par som för singelhushållet. Det är ett välrenoverat hem, med snyggt kök från 2020 (diskmaskin finns), framtagna brädgolv i alla rum, och en mjuk och vilsam färgsättning. Stort fokus har lagts vid detaljer under renoveringen, till exempel har fönstren fått vackra spanjoletter i gammal stil, och fönsterbänkarna har bytts ut till skivor i sten. Badrummet har några år på nacken, men är fräscht, ovanligt stort för att vara i ett landshövdingehus, och inrymmer den så hett eftertraktade egna tvättmaskinen.

Hall

Hallen ligger centralt placerad i bostaden. Det är en inbjudande och luftig hall med gott om förvaring. Hallen är tonsättande för resten av bostaden, för redan här finns fullt av fina detaljer. Väggarna är klädda i tapeten Thistle In Bloom, och det framtagna, ljusa brädgolvet flyter vidare in i övriga lägenheten.

Kök

Ett mycket snyggt kök, renoverat 2020 och därav i bästa skick. Integrerade vitvaror och släta luckor ger ett stramt och stilrent intryck. Samtidigt gör den dovt gröna färgen på luckorna och väggfärgen (Jotun Varmgrå) att känslan blir mycket mysig och ombonad. Bänkskiva i svart komposit. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, samt kolfilterfläkt. Köket vetter mot gården, och naturlig plats finns för det mindre matbordet där de vardagliga måltiderna gärna intas. När det är dags att bjuda hem folk dukar man istället upp i vardagsrummet, där ett större matbord har gott om plats.

Vardagsrum

Ett härligt ljust och luftigt rum som har den perfekta formen för att kunna möbleras med flera funktioner. Här ryms både en ordentlig soffgrupp, men även ett matbord för de större middagssällskapen om man så önskar. Solen strålar in från tidig eftermiddag, och fyller rummet med varmt ljus. Det ljusa brädgolvet går fint ihop med den grå väggfärgen.

Sovrum

Ett alldeles lagom stort sovrum med tyst och ostört gårdsläge. Väggarna är målade i en vilsam grön ton (Treasure från Jotun). Förvaring i två garderober som målats in i samma nyans som väggarna.

Badrum

Badrummet är inte nytt men upplevs fräscht och fint. För att vara i ett landshövdingehus är det riktigt rymligt, och en inhyser förutom duschhörna, WC, och handfat även en egen tvättmaskin.

Tillträde

Önskat tillträde är början av augusti, eller enligt överenskommelse.

Övrigt: Lägenhetsinnehavaren nyttjar ett förråd.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.