Björcksgatan 43B

1935

Lystring gott folk, nu säljer Brf Björcksgatan 43 sin sista kvarvarande hyresrätt! Här presenteras en av de numera sällsynta chanserna att lägga vantarna på ett renoveringsobjekt, där det dessutom går att få riktigt god ekonomi i sitt projekt tack vare att föreningen kommer att stå för ett nytt badrum. Den här stora trean ser inte så mycket ut för världen just nu men kan bli en riktig drömbostad. Är det svårt att se det? Lugn, ansvarig mäklare är full av tips och inspirerande idéer, och föreningen har redan hjälpt renoveringen på traven genom att ta fram brädgolv och konstruktionsutlåtande för nedtagning av vägg. Välkommen att läsa vidare för att få en god uppfattning av möjligheterna och förutsättningarna som bjuds här. Ta även del av föreningsinformationen för en fullständig bild av de förändringar och projekt som pågår i föreningen. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 74 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 4 792 kr inkl. värme, VA.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 518 291 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1935
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: B1201
 • Andel i föreningen: 14,18%
 • Andel av årsavgift: 11,48%
 • Balkong: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

söndag 19 februari 12:0012:45

måndag 20 februari 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På Björcksgatan 43 bubblar det just nu ordentligt av olika spännande projekt. Förra året sålde föreningen sin råvind och två lokaler till ett fastighetsförädlingsbolag, och i detta nu pågår arbetet för fullt med att färdigställa tre nya bostadsrätter. Detta är inte en av dem. Nej, det här är ett projekt för dig som längtat efter att själv få renovera och skapa ett drömhem. Förutsättningarna här är faktiskt perfekta, och tajmingen för att den sista hyresrätten blev ledig kunde inte vara bättre. I samband med ombyggnationerna kommer föreningen nämligen passa på att göra ett stambyte, och i det projektet ingår även nya badrum av hög standard till alla lägenheterna. Det betyder alltså att köparen av den här lägenheten kan stryka en av de största kostnadsposterna ur sin renoveringsbudget. Därtill finns möjlighet att själv få välja i vilket rum köket ska vara när avlopp och vatten ändå dras om, förutsatt att man kliver in i matchen i god tid. Titta gärna på den föreslagna alternativa planlösningen för inspiration. Intäkten från den här försäljningen går direkt till föreningen, och kommer att stärka dess ekonomi.

Vi börjar med en kort beskrivning av lägenhetens nuvarande status, vad är det vi har framför oss? En trea, ovanligt stor för området med sina 74 kvadrat. Två stora rum vetter mot lugna Björcksgatan. Nuvarande kök och det ena sovrummet vetter mot den mysiga gården. Bostadens allmänna skick: sådär. Utan att sticka ut hakan för långt kan vi konstatera att man renoverar med gott samvete. Kök och badrum är båda av äldre standard. Ytskikten i alla rum är i behov av renovering. Planlösningen är trevlig, och välkomnar olika lösningar när det kommer till hur rummen disponeras. Ljusinsläppet är stort tack vare fönster i motsatta väderstreck.

För att göra det här projektet så överskådligt som möjligt har vi redan tjuvstartat lite. Brädgolven är frilagda i alla rum, garderober i dåligt skick är bortforslade, och är man sugen på att öppna upp mellan de två stora rummen (helt eller delvis, kanske pardörrar?) finns redan ett konstruktörsutlåtande framtaget, med konstaterande angående bärighet samt föreslaget tillvägagångssätt vid nedtagning.

Vad behövs då för att skapa något extraordinärt trevligt av detta? Låt oss visualisera vad man skulle kunna hitta på.

Vi börjar med att riva lite till. Fram med kofoten och säg farväl till de svartbruna listerna som inte har här att göra. Likaså dörrarna får flytta vidare. Väggen mellan de stora rummen tas ned om du vill skapa en öppen planlösning. Ja, och så köket då. Tack och hej!

Nu börjar den roliga kreativa fasen!

Golv - Nu när de så hett eftertraktade brädgolven visat sig vara i förhållandevis god kondition kan de gärna få synas. Få saker är så trevligt som att gå barfota över ett mjukt trägolv! Slipa dem, och såpskura för det allra härligaste resultatet om du orkar. Det kräver mer än lite skrubbande nämligen men det är nästan värt det enkom för mandeldoften från Gysinges linoljesåpa. Den som redan är trött i armarna efter rivandet kan få ett liknande och mycket fint resultat genom att luta golvet och därefter behandla det med en lätt vitpigmenterad olja.

Lister och foder - Här lönar det sig verkligen att göra sin hemläxa och välja något som passar husets stil och arkitektur. Ett väl valt och fint utfört listverk är trots allt hela bostadens inramning.

Dörrar - Gamla massiva spegeldörrar i rätt stil finns att få tag i både här och där, och det är värt besväret. Kika till exempel på Återbruket i Alelyckan eller på Hus till hus i Alingsås!

Väggar - När underarbetet gjorts är det dags för färgsättningen. Om det känns klurigt att få ihop färgschemat för hela lägenheten har vi på Alvhem en expert på området, som kan guida dig genom färgkodsdjungeln. Ett tips är att gärna välja nyanser som bryter av mot snickerierna så att dessa får framträda, det blir oväntat effektfullt.

El - Lika bra att se över allt och byta ut uttag och brytare till något som är trevligt att vila ögonen på.

Badrummet - I samband med stambytet renoveras badrummet i föreningens regi, enligt en färdig specifikation. Det blir ett snyggt utförande med hög standard och förberedelse för tvättmaskin.

Utrustningen som är spikad hittills är spikad:

Takdusch Tapwell TVM7200 Krom

Tvättställsblandare Tapwell TAP072 Krom

Toapappershållare Tapwell TA 235 Krom

Handdukskrokar Tapwell TA 242 Krom (2 per badrum)

Kommod Haven Walnut

Golvstående WC (modell ej spikad)

Duschdörrar (modell ej spikad)

Klinkergolv

Golvvärme

Helkaklade väggar

Eventuellt kommer de boende ges möjlighet att göra vissa ändringar i specifikationen mot eget tillägg.

Köket - Köket är det här projektets kronjuvel. Ta gärna chansen som nu ges att skapa ett av de i landshövdingehusen så sällsynta stora köken som ligger i öppen anslutning mot vardagsrummet. Då flyttas köket från sin nuvarande plats och placeras i ett av de stora rummen. Normalt sett är detta en ganska besvärlig rockad, men nu när stammarna byts och våtrum renoveras ger det en sällan skådad flexibilitet. Observera dock att flytt av kök i en bostadsrätt kräver bygganmälan och startbesked från Stadsbyggnadskontoret, och det ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. Den stora ytan ger plats för vilket drömkök som helst. Takhöjden om dryga 2,70 meter gör att man med fördel även bygger på höjden, med skåp hela vägen upp. En stor yta för matbord kommer att finnas oavsett om man vill öppna upp helt mot vardagsrummet, eller nöjer sig med pardörrar. Vilket som av alternativen blir kanonhärligt.

Förvaring - Placera in precis så många garderober som du själv anser dig behöva, det finns det plats för både i sovrum och hall. Förslagsvis byggs de in med täcksidor och lister för en platsbyggd känsla. Därtill skulle de två mindre garderoberna i hallen kunna slås ihop till en större klädkammare.

Möjligheterna är oändliga! Varmt välkommen på visning.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.