Burgårdsgatan 12

1929

Välbevarad och omsorgsfullt renoverad 1920-talspärla med karaktär, mitt på ljuvliga Burgårdsgatan. Låt dig hänföras av vackra originaldetaljer, slående takhöjd, effektfulla kontraster och tack vare det höga läget i huset är ljusinsläppet magiskt. Lägenheten ligger i en bostadsrättsförening med engagerad styrelse, god ekonomi och låg belåningsgrad. Våning 5/6, hiss finns. Varmt välkomna på visning!

 • Antal rum: 1.5 rum och kök
 • Boarea: 55 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lorensberg
 • Månadsavgift: 2 852 kr inklusive VA, kabel-tv, bredband. Obligatorisk värmeavgift tillkommer på 456 kr.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 85 566 kr
 • Byggnadstyp: 20-talsfastighet
 • Byggår: 1929
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00024 / 1503
 • Andel i föreningen: 3,11813%
 • Andel av årsavgift: 3,27079%
 • Balkong: Nej
 • Energiförbrukning: 90 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Heden 30:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Att strosa omkring i Lorensberg inger en speciell känsla. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl a blommor, kläder och mysiga caféer. Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur inom någon minuts promenadväg. Närhet till evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Runt hörnet stoltserar Avenyn och grönskande Näckrosparken.

Mitt i detta härliga myller, mitt på populära Burgårdsgatan, presenterar vi nu en unik och högt belägen 1,5:a med ett ljusinsläpp som imponerar. Med en modern och stilren touch har denna 55 kvadratare omsorgsfullt renoverats med fokus på att bibehålla alla vackra originaldetaljer. Här finns allt du kan önska och lite därtill. Takhöjden är slående, tegelväggen i original är framtagen, vackra snickerier är fint bevarade blir tillsammans med stilrent kök och badrum ett spännande och iögonfallande hem. Här är ett hem för dig med nutidens krav på estetik och som söker det lilla extra för att kunna skapa dig en härlig fristad.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall

Följ de massiva stentrapporna eller ta hissen fem våningar upp och kliv på. Från hallen möts ni av en inbjudande vy mot köket och här erbjuds gott om förvaring i inbyggda garderober samt ett stort serveringsskåp i original i direkt anslutning till köket. De vitmålade brädgolvet löper vidare in i lägenheten och väggarna är här målade i kulören "Space" från Jotun.

Vardagsrum med sovrum/alkov

Välplanerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, läshörna och matsalsbord. Här finns ytorna för socialt umgänge med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger massivt vitmålat plankgolv och väggarna är målade i vitt som bryts av med en framknackad tegelvägg. I anslutning till vardagsrum och badrum finns en praktisk sovdel med en varm och sober färgsättning ("Modern beige" från Jotun). Här möblerar du enkelt med dubbelsäng och en byrå för den som önskar ytterligare förvaring.

Kök

I öppen planlösning till vardagsrummet finns lägenhetens underbara kök med skön bistrokänsla. Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring. Ett vackert gammalt serveringsskåp finns bevarat och ger utmärkt extra förvaring i tidstypisk fattning. Här kan du vid en sittplats för 4 personer njuta av frukosten och blicka ut i det fria läget. Köket inrymmer häll, ugn, diskmaskin och kombinerad kyl/frys från SMEG. Väggarna består av en tegelvägg som har vitmålats och ytan ovan arbetsbänken är klädd med vitt kakel i fransk stil.

Badrum:

I direkt anslutning till sovrummet återfinns det renoverade, rymliga och stilfulla badrummet. På golvet ligger ett mönstrat klinkers från Marrakech och väggarna är klädda med vitt kakel samt putsad fondvägg. Här finns en duschhörna med glasvägg, takdusch, wc och handfat med kommod.

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens register men disponeras och marknadsförs som 1,5 rok.

Område

Lorensberg

Lorensberg är Göteborgs absoluta centrum. Stadsdelen vibrerar av kultur- och nöjeslivet: restaurangerna ligger tätt och erbjuder mat från hela världen. Det är till Lorensberg många relaterar när Göteborg omtalas, och det är hit de flesta turister och andra besökare kommer.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.