Burgårdsgatan 12

1929

På bästa adress och högsta läge presenterar Alvhem Mäkleri & Interiör en minivåning i absolut toppklass. Minutiöst renoverade 89 kvadrat med öppnad planlösning, stora sällskapsytor, fungerande öppen spis, vackra ytskikt och stilmedvetna materialval- ett hem för dig som endast nöjer dig med det allra bästa. Ifrån den ljuvliga balkongen är utsikten magisk och lägenheten fullkomligt badar i ljus. Bostadsrättsföreningen har en starkt ekonomi och äger en mycket välskött fastighet. Hiss finns! Varmt välkomna på visning.

Högsta bud: 6 700 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
6 700 000 kr
Budgivare 1
26/05 08:56
6 600 000 kr
Budgivare 2
26/05 08:39
6 500 000 kr
Budgivare 1
25/05 10:02
 • Pris: 6 700 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 89 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lorensberg
 • Månadsavgift: 4 513 kr inkl, VA, kabel-tv, bredband. Obligatoriskt tillägg för värme tillkommer på 722 kr/månad.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 80 412 kr
 • Byggnadstyp: 20-talsfastighet
 • Byggår: 1929
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 23 / 1502
 • Andel i föreningen: 5,03356%
 • Andel av årsavgift: 5,17427%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Heden 30:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkomna till hjärtat av Lorensberg och ett makalöst vackert hem på omåttligt popuöära Burgårdsgatan. Vår lägenhet ligger på femte våningen i vacker tegelfastighet från 20-talet. Tankarna går till filmen om Gatsby och alla festerna där. Detta hem är som gjort för att bjuda på god mat och dryck, då planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppnad. För att förstärka samhörigheten mellan rummen sitter fem spröjsade fönster där på rad - hämtade från en lantgård i Skåne.

Lägenheten är omsorgsfullt renoverad med stor känsla för stil och finess. Se bara på de profilerade bröstpanelerna som löper genom lägenhetens alla rum, eller pärlsponten i hall och tvättavdelning. Det är snickeri på hög nivå och gör att hemmet andas kvalitet och personlighet. Lägenhetens samtliga golv är belagda med vacker, oljad fiskbensparkett och alla väggar och tak är målade i sobra toner. Det socialt utformade köket totalrenoverades år 2017 efter konstens alla regler och det helkaklade badrummet renoverades 2013. Lägenheten bjuder också på exklusivt klinker, marmor och granit.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré

Efter att ha passerat det renoverade trapphuset med marmorgolv och tagit hissen upptill näst högsta våningsplanet är förväntningarna höga. Vi öppnar säkerhetsdörren och redan i hallen slås den exklusiva tonen an. Lampan tänds med strömbrytare i bakelit från Eljo Renova, på golvet ligger klinker från Victorian Floor Tiles i klassiskt mönster. Allt är genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. Kläderna förvaras på elegant hängare alldeles vid dörren och hallen rymmer också en inbyggd klädkammare med plats för alla skor och jackor.

Kök

Man blir lycklig av sådant som är välbyggt och gjort med omsorg. Så välkommen in i köket, en dröm för både den som lagar maten och gänget runt middagsbordet. Köket har förstorats och fått en modern och mycket social planlösning efter renoveringen. Arbetsytorna är byggda i vinkel, vilket frigör mycket golvyta, som i sin tur gör att det finns plats för stora bjudningar. Två höga fönster gör att köket fullkomligt badar i ljus och den vackra fiskbensparketter gifter sig väl med den mörkblå köksinteriören och de vackra bänkskivorna av Carraramarmor. Två välbevarade serveringsskåp i original ger både fin förvaring och en skön touch åt köket. Den maskinella utrustningen består av: rostfri fläkt från Smeg, gasspis med elektrisk ugn (2011), kyl/frys, diskmaskin och kökskran.

Vardagsrum

Med höga fönster och glasade pardörrar ut mot balkongen, blir detta ett svårslaget rum vad beträffar ljus och rymd. Takhöjd på cirka tre meter, oljad fiskbensparkett, snickarglädje i form av bröstpaneler och en vacker fungerande öppen spis gör vardagsrummet till en given plats för både samtal och fest. Slå dig ner i soffan och känn efter hur skönt det är här uppe bland takåsarna.

Balkong

Lägenhetens balkong mot gatan tronar fem trappor upp och härifrån är vyn över stan inget annat än underbar. I öster syns evenemansstråket och mot väst är utsikten fri mot Södra vägen. En Herre-på-täppan-känsla infinner sig och det är få förunnat att njuta av en balkong på denna höjd - med det extremt centrala läget.

Sovrum/Kontor

Lägenhetens "halva" är idag inrett som sovrum/kontor. Ett vackert rum där praktfulla spegeldörrar skiljer av ifrån både hallen och vardagsrummet. Härifrån når man även badrummet och tvättavdelningen. Väggarna är målade i en harmonisk beige kulör och även här finns den vackra bröstpanelen och den oljade fiskbensparketten.

Sovrum

Vackra dubbeldörrar leder in i generöst tilltagna sovrummet som ligger avskilt i lägenhetens privata del. Snickarglädjen fortsätter även här och väggarna är målade i en harmonisk mörkblå nyans. En infälld bokhylla skapar en effektfull kontrast och förvaring finns via en väl tilltagen klädkammare i direkt anslutning till sovrummet. Rummet är stort nog för dubbelsäng och tillhörande bord.

Badrum

Stilsäkert badrum som renoverades 2013 med stor omsorg och gedigna materialval. Elegant duschvägg, marmorgolv, golvvärme, handfat med kommod samt spegel gör badrummet bekvämt och komplett. En liten nisch direkt utanför badrummet har skapat en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och förvaring.

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett förråd.

Lägenheten är uppmätt till 89 kvm. I förvaltarens information är lägenheten registrerad 87 kvm.

Område

Lorensberg

Lorensberg är Göteborgs absoluta centrum. Stadsdelen vibrerar av kultur- och nöjeslivet: restaurangerna ligger tätt och erbjuder mat från hela världen. Det är till Lorensberg många relaterar när Göteborg omtalas, och det är hit de flesta turister och andra besökare kommer.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.