Falkgatan 16C

1918

Vill du bo idylliskt i ett vackert landshövdingehus är detta rätt lägenhet för dig! Kök och badrum är renoverade och här har du närhet ut till föreningens gård då du bor en halvtrappa upp. Välskött förening med centralt läge i Bagaregården. Inflytt: enligt överenskommelse. Varmt välkommen på visning!

 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 71 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 4 751 kr inkl värme, VA och kabel-TV
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 239 770 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1918
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 1105 (1001)
 • Andel i föreningen: 1,57078%
 • Andel av årsavgift: 1,60948%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Denna landshövdingehustrea ligger i hjärtat av Bagaregården med några minuter från Redbergsplatsen. Lägenheten, som nås från husets baksida, består av två sovrum (ett med walk-in-closet), har tyst läge, ett mysigt vardagsrum och ett renoverat, ljust kök med bl a ett kallskafferi bevarat. De framtagna trägolven, djupa fönsternischerna och originaldetaljer skapar ett härligt hem för den som letar en mysig trea i Bagaregården.

Föreningen har en spännande bakgrund: två av föreningens hus ligger i Bagaregården och det tredje i Majorna. Detta då de byggdes för spårvagnschaufförerna spårens ändhållplatser var just här. Det är idag en välskött förening med låg belåning, och den har med stor sannorlikhet Bagaregårdens vackraste trapphus efter en minitiös renovering. Kollektivt bredband planeras i början av nästa år till en kostnad av 118 kr/mån.

I Bagaregården bor man mitt emellan innerstad och naturområden. Runt Redbergsplatsen ligger restauranger och butiker och en park med fantastisk utsikt, allt på gångavstånd.

Lägenheten

Köket - Detta kan närmast beskrivas som svalt nordiskt med den nya inredningen från 2021 (Lerhyttan från Ikea), originaldetaljerna som kallskafferi och serveringsskåp, den helkaklade väggen ovan köksdelen utan hyllor eller skåp och de trärena hyllorna från Norrgavel som ramar in kyl/frys. vitvarorna består av kyl/frys (Severin, 2021), kolfilterfläkt, diskmaskin (2021), och induktionshäll och ugn är från 2021. Bänkskivan är av kompositsten med nedsänkt ho och beslagen kommer från Byggfabriken. Plats finns för matsalsbord framför fönstret mot husets gemytliga gård.

Vardagsrum - Från entréhallen kommer man in i ett lättmöblerat vardagsrum med ett stort treluftsfönster mot den vackra förträdgården. Väggarna är målade ljusgrå, golvet är framtaget och känslan är härlig.

Sovrum I - Det större sovrummet har bra förvaring i form av platsbyggda hyllor och en walk-in-closet. Inredningen i garderoben stannar kvar samt gardinskenan.

Sovrum II - Det mindre sovrummet är vitmålat med en grön fondvägg och har liksom köket fönster mot husets baksida. Hyllplanen kan lämnas kvar, om så önskas.

Badrum - Vackert badrum renoverat 2012 av fackman i klassisk vitt och svart. Klinker från Marrakech med golvvärme under. Spegelskåpen stannar kvar.

Hall och innerhall - Entréhallen är grönmålad med plats för avhängning och hatthyllan från Essem Design lämnas kvar. Ljus möblerbar innerhall med plats för ytterligare förvaring.

Förråd: Lägenheten disponerar två vindsförråd och två källarförråd.

Övrigt: Lägenheten mättes upp 2014 till 71 kvm i samband med en tidigare försäljning. I föreningen är den registrerad som 68 kvm.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.