Fjärde Långgatan 20

1928 | Arkitekt Erik Holmdal

Alvhem sparkar igång höstsäsongen 2022 med en liten läckerbit till lägenhet: ett rum och kök på fjärde våningen med hiss, nyrenoverat badrum och jättefint kök. Perfekt för dig som ska flytta till Göteborg i höst för att plugga eller jobba. Läget på lugna delen av Fjärde Lång är både tyst och centralt på samma gång. Lågt belånad förening med en av stadsdelens allra finaste innergårdar. Lätt att göra om till en 1,5:a (se alternativ planskiss).

 • Pris: 2 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 36 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 260 kr inkl värme, VA , kabel-tv
 • Byggnadstyp: 20-talsfastighet
 • Byggår: 1928
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 8274-00010 / 1402
 • Andel i föreningen: 5,3376%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Stigberget 34:25

Visning

torsdag 18 augusti 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Den fina ettan på Fjärde Långgatan 20 har allt det där du letar efter. Alltså högt läge, ljust till tusen, hiss - och en av Linnéstadens absolut mest tilltalande och livsbejakande innergårdar som nu står i full blom. Nuvarande ägare har dessutom låtit renovera badrummet - och köket är superfint det också. Här är inflyttningsklart! Klicka på Bokavisningsknappen så ses vi söndag 7/8 eller måndag 8/8.

I bildflödet visar vi en alternativ planskiss där en vägg har satts upp för att skapa en sovalkov - och köksväggen är borttagen. På så vis blir det en öppnare planlösning samtidigt som sängen får ett mer privat utrymme. Tänk dock på att alltid kontakta föreningen innan du gör förändringar.

Innergården är värd ett eget kapitel: Den är utan tvekan en av Linnéstadens största, tystaste och grönaste. Tack vare det inbäddade läget uppstår ett slags "mikroklimat". Det är alltid varmare på innergården än ute på gatan. Våren kommer tidigare, hösten stannar längre. På gården finns hela fyra grupper av utemöbler, grill finns och det är helt ok att ha privata tillställningar bara man säger till sina grannar i god tid.

Huset är en tegelfastighet från 1928, då Gustav V var svensk kung och en liter mjölk kostade 25 öre, enligt Jordbruksverket. Läget vid foten av nyrenoverade Oscar Fredriks kyrka är lugnt och man slipper alla backar, det är slät mark och nära till det mesta: ta vagnen från Järntorget, handla på Hemköp Masthuggstorget, välj bland flera krogar inom en radie av 400 meter. Allt finns inom räckhåll.

För dig som ska gå på högskola eller universitet: både Handels, Chalmers och Göteborgs universitet når du med spårvagn från Masthuggstorget - eller en cykeltur!

Hall

Hissen tar oss bekvämt upp till plan 4 och redan i hallen möter oss ljuset från vardagsrumsfönstret. Tre garderober finns, liksom plats för avhängning för ytterkläder.

Vardagsrum/sovrum

Stort och luftigt. Läget högt upp i norr är svalt och från det spröjsade fönstret är det utsikt både bort mot Masthuggstorget och mot Värmlandsgatan åt höger. Ljust, nylagt parkettgolv och väggar målade i kulören Kokos. Ena kortväggen är perfekt att ha sängen vid.

Kök

Köket har vita släta luckor, vit arbetsbänk i komposit, vitt kakel som stänkskydd och maskiner från Siemens - och ja, diskmaskin finns! Plats för många kompisar runt matbordet.

Badrum

Nyrenoverat av fackmän 2022 i tidlöst vitt och grått. Handfat med undersittande kommod och belyst spegelskåp. Vikbara duschväggar, både tak- och handdusch. Golvvärme såklart.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm. Cykel- och barnvagnsförvaring och tvättstuga finns också i källaren.

Parkeringsplats finns att hyra i garage cirka 50 meter från porten.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.