Jörgensgatan 6B

Bagaregården | 1925 | Arkitekt Conny Nyquist

Välkommen till denna stora och ljusa gavellägen i etage med tre bra sovrum och två badrum. Här finns ett stort, fint nyrenoverat kök med vardagsrum i öppen planlösning och en egen tvättstuga. Läget är perfekt med närhet till såväl förskola och skola som kommunikationer (1:an och 3:an ligger två minuter bort). Tillträde efter överenskommelse. Varmt välkommen hem!

 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 130 kvm
 • Areakälla: SS 21054:2020
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 5 953 kr inkl värme, V/A och fiber
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 241 863 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1925
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 10
 • Andel av årsavgift: 16,1%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

söndag 28 april 14:0014:30

måndag 29 april 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av Bagaregårdens landshövdingehus finner vi denna rymliga, ljusa och fina etagelägenhet om fyra rum och kök. Planlösningen är tilltalande och med sina sällskapsytor, tre bra sovrum, två fräscha badrum och egen minitvättstuga passar lägenheten perfekt för barnfamiljen som gärna bjuder hem släkt och vänner. I det stora köket finns det gott om utrymme för både matlagning och umgänge, och tack vare den breda öppningen mot vardagsrummet har hemmakockarna en trevlig kontakt med gästerna som slagit sig ner i soffan. Liksom övervåningens voluminösa sovrum, som kan delas av för en lyxig walk-in-closet, är vardagsrummet ett underbart hörnrum med ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck. Det är väldigt lite insyn och den lummigt inramade utsikten känns intagande. Skicket är gott och i samband med helrenoveringen av köket för cirka tre år sedan lät man även lägga in nytt parkettgolv på hela nedervåningen. Taken, väggarna och den bevarade vindstrappan som binder samman våningarna har målats om i omgångar under de senaste åren.

Landshövdingehuset med adress Jörgensgatan 6 byggdes 1925 i tjugotalsklassicistisk stil. Huset ingår i ett så kallat storgårdskvarter och den stora innergården är en grönskande oas som uppskattas av både barn och vuxna. Här finns härliga gräsytor, fina planteringar, frodiga fruktträd, trädgårdsmöbler, gungor och sandlåda. Husets källare inrymmer en fräsch tvättstuga som renoverades för cirka tre år sedan och uppdaterades med nya maskiner i fjol. Ett bra komplement till lägenhetens egen minitvättstuga. Boendeparkering gäller i området, och på vissa gator parkerar man gratis.

Läget är perfekt och i idylliska Bagaregården bor man mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. I kvarteret hittar man den italienska vinbaren och bistron Enoteca Roma. Närmsta förskola ligger strax runt hörnet när man kommer ut från föreningens gårdsport, och det tar bara några minuter att gå till Bagaregårdsskolan som tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6. Kommunikationerna är utmärkta och Stockholmsgatans spårvagnshållplats, ett stenkast från lägenheten, trafikeras av linje 1 och 3 med täta turer. Redbergsplatsen, lite längre bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, grönsakshandlare, bokhandel och Systembolaget.

LÄGENHETEN

Vardagsrum

Vardagsrummet är som nämnts ett underbart hörnrum, och ljuset strömmar in genom fönster i både sydost och nordost. Det är ett rum för umgänge och avkopplande kvällar framför tv:n, och en stor soffgrupp ryms lätt och ledigt utan att den luftiga känslan går förlorad. Väggarna är målade i en varm vit kulör och golvet belagt med enstavsparkett i ljus ek.

Kök

Köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och det finns gott om plats för att duka upp till trevliga middagar med många gäster. Hemmakockarna har gott om svängrum, och köksbänkarna är i ljus komposit med infälld spishäll och underlimmad diskho. Ovanför bänkarna letar sig vitt kakel i halvförband upp mot taket och överskåpen. Det är även väl tilltaget med förvaring, och skåpen har ljusgrå spegelluckor och lådor. Ugnen och kylen/frysen (side-by-side) är i rostfri respektive vit design medan diskmaskinen är integrerad i inredningen. Alla vitvaror, inklusive självdragsfläkten, sattes in i samband med helrenoveringen av köket 2021 förutom kyl och frys. Kökets väggar är målade i varmvitt och golvet belagt med enstavsparkett i ljus ek som löper tröskelfritt genom den breda öppningen mot vardagsrummet.

Sovrum

Sovrummet på nedervåningen har gott om plats för en dubbelsäng. Det finns även utrymme för att inreda ett hemmakontor eller för att komplettera rummets rymliga skjutdörrsgarderob med ett par byråer. Väggarna är nymålade i varmvitt och golvet belagt med enstavsparkett i ljus ek.

Badrum

Nedervåningens badrum inrymmer duschhörna, toalett och en platsbyggd tvättkommod med handfat infällt i en kaklad bänk. Golvet är belagt med klinker och väggarna helkaklade i vitt med dekorativ mittbård.

Tvättstuga

Vägg i vägg med badrummet finns en egen minitvättstuga med kombimaskin och hyllor från 2021 respektive 2022. Väggarna är klädda med vitmålad råspont.

Inre hall

En ljus och luftig inre hall med bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd och rymlig garderob binder samman hela nedervåningen. Garderoben döljer sig bakom fina glasinfattade dörrar. Hallens väggar är målade i varmvitt och golvet belagt med enstavsparkett i ljus ek.

Tambur

Tamburen är välkomnande, och det finns gott om plats för jackavhängning och skor. Golvet är belagt med svart klinker och väggarna klädda med charmig originalspont som målats i varmvitt.

Trappa

Från tamburen leder den gamla vindstrappan upp till övervåningen. Trappstegen är nymålade i ljusgrått och snickerierna, liksom väggarnas fina spontpanel, i varmvitt. Ett klassiskt oxöga med spröjs fyller trappan och tamburen med dagsljus.

Övre hall

Lägenhetens övervåning har en fantastisk atmosfär, och de synliga takbjälkarna är ett karaktärsfullt inslag. Våningen binds samman av en rymlig hall med härligt ljusinsläpp från ett stort takfönster. Hallen är möblerbar och ypperliga förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en klädkammare. Väggarna och hallens fina trägolv är målade i varmvitt.

Master bedroom

Övervåningen disponeras med två bra sovrum. Det ena är ett voluminöst hörnrum med ljusinsläpp från ett stort takfönster och två charmiga takkupor med lunettfönster i olika väderstreck. Intill den ena takkupan har en dubbelsäng med nattduksbord sin givna plats medan utrymmet vid den andra med fördel kan inredas som ett hemmakontor, eller delas av till en lyxig walk-in-closet. Den putsade murstocken med vackra änglatrappor är målad i grått och i övrigt är rummet, inklusive trägolvet och den rustika panelen i råspont, målat i varmvitt.

Sovrum

Det andra sovrummet används idag som barnrum, men det passar även perfekt som kombinerat gästrum och hemmakontor. Också här är trägolvet målat i varmvitt medan väggarna är målade i en ljuvlig pistagegrön kulör. Ett stort takfönster i nordost fyller rummet med ljus.

Badrum

På övervåningen finns även ett ljust och fräscht badrum med takfönster, duschhörna, tvättkommod och toalett. Toaletten är vägghängd och handfatet vilar på en rustik betongbänk. Duschhörnan, med både takdusch och handmunstycke, skärmas av med infällbara glasdörrar. Väggarna är klädda med stora vita kakelplattor och golvet belagt med grafitgrå klinker med golvvärme.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 123 kvm i föreningen.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.