Kennedygatan 18B

1923

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, heter det som bekant. På Alvhem mäkleri har vi nu nöjet att presentera ett riktigt drömhem för er som ställer höga krav på ert boende. Vad sägs om fyra magiska rum och kök med öppen planlösning högst upp i huset, två toaletter och egen parkeringsplats med laddstolpe. Smakfullt renoverat med stor respekt för huset - skicket får anses oantastligt. Tre förråd. Allt detta beläget i ett 100 år gammalt landshövdingehus i mycket bra, nästintill skuldfri, förening där fiberbredband ingår i avgiften. Välkomna hem!

 • Pris: 5 750 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 89 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungsladugård
 • Månadsavgift: 4 895 kr Inklusive V/VA/Kabel-TV, Fiberbredband och egen parkeringsplats
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 39 060 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1923
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: B1201/B1202
 • Andel i föreningen: 18%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Ja. Egen parkering utanför huset med laddstolpe
 • Energiförbrukning enl. energideklaration: 110 kWh/kvm/år

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com

Extra kontakt

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Guldheden och i Änggården

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

När man strosar runt i Kungsladugård bland de fullsatta caféerna omsluten av doften av nybakta bullar förs tankarna ofta vidare till hur det skulle vara att faktiskt få bo i ett av dessa hus mitt i det härliga. Äntligen har vi möjlighet att presentera detta hem som har det där lilla extra, det trivsamma som är så svårt att sätta fingret på men som är ständigt närvarande.

Läget i slutet av Kennedygatan omsluts av det stora utbudet av butiker, caféer och restauranger. Inom 200 meter når ni både Tapasbaren, Hermanos och Hasselsson, matutbudet är minst lika spännande och intressant som stadens centralaste delar. Plaskis och stora lekplatsen vid grönavallen når ni inom minuten från lägenheten. Går man en kort promenad i motsatt riktning kommer man ner till hamninloppet med Röda Sten och Klippan. Inte långt bort nås Slottsskogen samt Linnés rika utbud. Tack vare de båda närliggande spårvagnshållplatserna "Mariaplan" och "Ostindiegatan" är det enkelt att ta sig till stadens alla delar. När sommaren kommer och saltvattnet lockar så är det bara en kvart med cykel ut till Saltholmen.

Tillbaka till lägenheten, det finns en del att berätta innan vi börjar rundvandringen. Tack vare många timmars planering och en känsla för färg, form och material ihop med skickliga hantverkare har denna lägenheten blivit sitt allra bästa jag. En viktig del av förädlingsprocessen för nuvarande säljare har varit respekten för byggåret. Under lager av laminat och parkettgolv har man hittat de gamla brädgolven som är slipade och såpade, planlösningen är ändrad och numera helt makalöst härlig och rundgående med ett helt nytt kök med öppen planlösning, väggar har tagits ned, dörröppningar har flyttas och igensatta dörrar har öppnats upp. Elen är delvis ny liksom strömbrytare och eluttag som kommer från Byggfabriken. Hyllor och garderober är platsbyggda, listverk är nya eller restaurerade, toalett och badrum är renoverat - tutti. Följ med in helt enkelt så berättar vi mer.

Hall

Efter att ha passerat via den mysiga innergården, prunkande grön i all sin prakt just nu, tar ni de tre trapporna upp till lägenheten, här är ni högst upp precis som man vill vara. Håll hårt i hakan nu så ni inte tappar den, den första känslan är WOW. Golvet är värt lite extra uppmärksamhet, Carrara marmor med Nero Marquina ihop med underliggande golvvärme. Väggar är målade, taklister är nya och golvlister renoverade. Ett serveringsskåp från köket är flyttat hit och ett ytterligare skåp har platsbyggts. Strömbrytare och vägguttag är nya från byggfabriken i tidsenlig stil och handtagen på dörrarna är från sekelskifte. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare har installerats i skåpet för att underlätta vardagsbestyren. Den som säger att första intrycket är viktigt ljuger inte, här vill man se mer!

Vardagsrum och kök

Ljuset från sydväst lockar, och när man stiger in i vardagsrummet så följer den goa' känslan från hallen med och förstärks ytterligare. Den framtagna tegelväggen skapar onekligen karaktär och smälter in i den varma, behagliga färgsättningen. Kisande ljust med stora fönsterpartier (som föreningen nyligen har bytt ut) tack vare läget högst upp i huset och det fria läget framför - här trivs solkatterna året om. Smart bonusförvaring i en inbyggd garderob. Plats finns för stora sällskap att samlas här och ni rymmer enkelt en större soffgrupp, tv-hörna och läsfåtölj. För den som vill finns möjligheten att installera en kakelugn, vilket andra i föreningen har.

Den öppna planlösningen är härlig på alla sätt, trots det känner man av de olika rumsligheterna. Köksdelen får hjärtat att slå ett extra slag - allt är så genomtänkt och smakfullt renoverat. Köket är från Ikea med luckor från Urban Front och den smäckra bänkskivan, med stänkskydd hela vägen upp, är kalksten från Jura. Integrerade vitvaror smälter väl in bakom de fina luckorna och knoppar, strömbrytare och eluttag är från Byggfabriken. Kolla på elementen, 100 år gamla gjutjärnsradiatorer med nyinsatta slottsvred för extra elegans. Till allt detta härliga så hittar ni det klassiska 20-talsgodiset i form av brädgolv, högt i tak, panel på väggen, taklister, takrosett och vackra listerverk. Här är ett kök precis som man vill ha det, lika underbart när ni har familj och vänner över som när ni vill ha en mysig hemmakväll med familjen.

Sovrum

Här inne sover storebror gott om natten, med ingång både från köket och en dörr intill föräldrarnas intilliggande sovrum, helt optimalt. Precis som hela lägenheten är även detta rum renoverat och inrett på med nyslipade golv, målade väggar och en ljuvlig fondtapet som pryder ena långsidan. Fönster är även här bytt i tidsenlig stil med fina spanjoletter. Här rymmer ni en stor säng, så rummet funkar lika bra för tonåringen. En platsbyggd förvaringsmöbel är kronan på verket och kräver sin uppmärksamhet innan spegeldörren tar oss vidare i nästa rum.

Sovrum

Master bedroom har också två ingångar, en från intilliggande sovrum och en från den inre hallen. Längs ena kortsidan står stolt nio garderober på rad för att ta hand om era kläder, plus en inbyggd garderob - här saknas inte förvaring. Sovrummet ligger mot den gröna innergården och utanför fönstret kvittrar fåglarna. Dubbelsäng ryms utan problem liksom nattduksbord på vardera sida. Skicket är förstås klanderfritt även här med allt man förväntar sig från från en renoverad lägenhet i en äldre fastighet.

Inre hall och gästtoalett

Det är nu planlösningen börjar ta form, man förstår hur härlig den är och hur man tar sig runt alla delar av bostaden. Eftersom det tidigare varit två lägenheter, en etta och en tvåa, så finns också de båda ytterdörrarna kvar. Kommer man med tunga matkassar som ska bäras rätt in i köket så är det perfekt att gå in här.

Gästtoaletten har genomgått en förvandling då både tak, väggar, lister och dörr har målats. Blandare, stenskiva och toalett är också bytt liksom rör och strömbrytare. Golvet i hexagon-klinker är från byggfabriken. Bara lyxen av en bostad med två toaletter är svår att slå, att dessutom kunna flytta in utan att lyfta ett finger är en stor fördel, här är allt klart.

Badrum

Via köket går vägen sen genom vardagsrummet och åter till hallen, där huvudbadrummet ligger. Helkaklat naturligtvis med ny toalett, badrumsskåp, duschmunstycke och strömbrytare från Renova. Golvvärmen är ett stort plus och värmer kalla fötter under vinterhalvåret.

Sovrum

Det tredje sovrummet ligger intill hallen, och är idag ett gästrum/hemmakontor. För den stora familjen så gör sig rummet lika bra som barnrum och tonårsrum att växa i. Här har det sänkta taket rivits bort för att få full takhöjd igen, gamla ytskikt har rivits ner och väggarna är nu sitt bästa jag igen. Tak och element är också målade liksom fönster. Golvlist är specialbeställd och taklisten är restaurerad. Brädgolvet är nytt i furu men i äldre stil för att liva med övriga lägenheten. Elen är ny precis som strömbrytare och eluttag. Listorna kan göras långa över allt som hänt i lägenheten sista två åren. Tryck på "boka-visningsknappen" för att känna efter själva.

Övrigt

Bostaden är registrerad som 2 ROK för lägenhet B1201 och 1ROK för lägenhet B1202

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.