Mobilbild

Kungälvsgatan 3B

1924 | Arkitekt Nernst Hanson

Det här är tveklöst en av Bagaregårdens allra vackraste bostäder. Det är en optimalt planerad tvåa, med massor av charm och på samma gång minutiöst renoverad i det bästa av utföranden. Hela hemmet är besmyckat av fina detaljer, såsom spröjsade originalfönster med munblåst glas som bryter ljuset på ett underbart vis, barfotavänliga brädgolv, listverk, pardörrar, och gjutjärnsradiatorer. Därtill finns den ovanliga möjligheten att sätta in eldstad. Några trappsteg från ytterdörren breder en fantastisk parkliknande gård ut sig. Att föreningen tar hand om sitt hus på ett utmärkt sätt är uppenbart redan vid första anblick, och man är noga med att bevara dess klassiska 1920-talsattribut. En härlig tillvaro väntar den som flyttar in här - hjärtligt välkommen på visning.

 • Pris: 3 700 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 58 kvm
 • Objekttyp: Andel i bostadsförening
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 2 619 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, och bredband (250 Mbit/s).
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1924
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 8 / LM 1001
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

söndag 21 augusti 12:0012:30

måndag 22 augusti 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Här har vi landshövdingsljuvlighet i sin absolut renaste form. Den här stora tvåan har en helt fulländad planlösning, och var man än ser finns vackra ursprungsdetaljer som bevarats sedan huset stod nytt år 1924 - spegeldörrar, listverk, gjutjärnsradiatorer, takrosetter, brädgolv, och bäst av allt: originalfönstren. De är som smycken för rummen, och de vågiga glasen bryter solens strålar på ett magiskt fint sätt. De nuvarande ägarna har dessutom lagt ner sina själar i att renovera lägenheten till perfektion, och allt är utfört på ett sådant sätt att känslan är att de nytillförda inslagen alltid funnits där. Till exempel är pardörrarna återbrukade, alla nya lister specialfrästa för att bli kopior av de gamla, och all förvaring platsbyggd. Både kök och badrum totalrenoverades 2017 i makalöst fint utförande, och är i bästa skick. På första våningen bor man bara några få trappsteg från Bagaregårdens allra underbaraste gård, och här i husets murade del åtnjuter man maffiga väggar och djupa fönsternischer. Är det något som saknas? En kakelugn med en sprakande brasa i kanske? Inte nödvändigtvis så värst länge till. Rökkanalerna finns nämligen kvar, och det går bra att sätta in eldstad (kontakta mäklaren för mer information).

Hall

Redan när man kliver in får man ett tydligt smakprov på vad den här lägenheten har att erbjuda. Här möts man av det framtagna brädgolv (slipat, lutat, och vitoljat) som sedan följer oss vidare genom alla rum. Väggarna är målade i den behagliga nyansen "Space" från Jotun, som låter de vackra vitmålade snickerierna och spegeldörrarna få framträda. Strax innanför ytterdörren finns en inbyggd garderob med förvaringssystem där man kan stuva undan alla ytterkläder, skor, och väskor. Därtill har en platsbyggd byrå tillförts hallen. Den är inmålad i väggfärgen, och har en toppskiva i Jurakalksten. Ovan byrån sitter en måttbeställd spegel. Det är en sådan där härlig hall med många dörrar - härifrån nås nämligen alla bostadens rum.

Kök

Det finns så mycket som är bra med den här bostaden, men det allra bästa kanske ändå är köket? Det är ett betydligt större kök än vad vi normalt ser i landshövdingehusen, och det finns gott om plats för att ha ett matbord för 6 personer (ytterligare några till med lite hjärterum). Pardörrarna mot vardagsrummet skapar en härligt social planlösning. Köksfönstret vetter ut mot Kungälvsgatan, som är en lugn och tyst återvändsgata. Köksinredningen är byggd i vinkel, och här är mycket gott om både arbetsyta och förvaring. Stommarna kommer från Ikea, och har försetts med fronter från Picky Living som penselmålats i "Antikggrå" för den genuina känslans skull. Öppen hyllförvaring ger ett levande intryck, och låter favoritsakerna få synas. Bänkskiva och stänkskydd är i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Köksinredning och vitvaror är från 2017, förutom ugnen som är ny från 2022. Väggarna målades 2021 i Jotuns "Froströk".

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i fil med köket. Det är ett ombonat rum med gott om plats för soffmöblerna. Pardörrarna pryder sin plats, och öppnar upp mot köket på ett sällskapsvänligt vis. Här i vardagsrummet finns möjligheten att sätta in eldstad, om man kan kan tänka sig att offra den stiliga platsbyggda som finns längs ena väggen. Väggarna är målade i S 2002-Y, en dovt grå nyans som ger rummet en mjuk framtoning. Likt köket har vardagsrummet sitt fönster ut mot Kungälvsgatan.

Sovrum

Ett sovrum av perfekt storlek som förutom dubbelsäng rymmer skrivbord eller annat möblemang. Utmärkt förvaring i två platsbyggda dubbelgarderober (penselmålade i samma nyans som väggarna), samt i inbyggd klädkammare. Läget mot gården är tyst och helt ostört, så här låter man med fördel det nyrestaurerade fönstret stå på glänt och släppa in rosendoft och fågelkvitter under sommarhalvåret. Väggarna är målade i "Antikgrå" från Jotun.

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2017 med hjälp av fackman. Ytan har utnyttjats optimalt, och rymmer väghängd WC, handfat, och duschhörna med takduschset och invikbara duschdörrar. Golvet är belagt med Victorian Floor Tiles i klassiskt svartvitt mönster, och uppvärmt med elslingor. Väggarna är helkaklade med vita rektangulära plattor 15x7 cm.

Övrigt

Andelsrättsinnehavaren nyttjar tre förråd, två stora och ett lite mindre. Ett finns på vinden, och två i källaren.

Tillträde

15 oktober, eller enligt överenskommelse.

Område

Området kring Redbergsplatsen

Redbergsplatsen är idag en av Göteborgs knutpunkter och binder ihop Bagaregården, Lunden och Olskroken. Under de senaste åren har området blommat upp med nya restauranger som gör att området lever även kvällstid.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.