Mobilbild

Kungälvsgatan 7B

Bagaregården | 1924 | Arkitekt Nernst Hanson

Ljuvlig gavellägenhet i Bagaregårdens mest eftertraktade förening! Lägenheten har sedan 2017 genomgått en kärleksfull renovering med nytt kök, nytt badrum med tvättmaskin, kakelugn har installerats och planlösningen har ändrats om. Lägenheten har med sitt läge högst upp i huset ett härligt ljusinsläpp genom generösa, spröjsade originalfönster med munblåst glas. Föreningen är välskött och ligger i ett vackert landshövdingehus med en stor, öppen gård fylld med rosenrabatter, fruktträd och buskar samt flera olika sittplatser. Går det att bo bättre? Troligtvis inte. Tillträde:augusti eller enligt överenskommelse. Varmt välkommen hem!

 • Pris: 3 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 56 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Andel i bostadsförening
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 3 628 kr inkl värme, VA, och TV (analog). Obligatoriskt tillägg på 165 kr för bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 237 078 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1924
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 43 (SKV 1101)
 • Andel i föreningen: 2,2408%
 • Andel av årsavgift: 2,22431%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Underbar gård med buskar, fruktträd, rabatter och grusgångar.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

torsdag 23 maj 17:0017:30

söndag 26 maj 13:3014:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Landshövdingehuset med adress Kungälvsgatan 3 till 7 byggdes 1924 och anses vara ett av Bagaregårdens vackraste. Här på våning två finner vi denna gavellägenhet som med mycket kärlek och stor respekt för originaliteten omvandlats till detta drömhem i allra bästa skick. Brädgolven är framtagna, och bevarade originaldetaljer såsom lister och spröjsade fönster har bevarats och kompletterats. Badrummet är renoverat i klassisk engelsk stil med påkostad inredning från Miller, och även köket harmonierar med lägenhetens gammaldags känsla. Kvadratmeterna är välfördelade och innanför köket ligger en kammare med platsbyggd säng. Innanför hallen finns ett arbetsrum med platsbyggt skrivbord intill fönstret. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöjligheter utöver det vanliga erbjuds i form av fyra rymliga garderober. Det är högt i tak och ljuset strömmar in genom de spröjsade fönstren i tre olika väderstreck. De handblåsta fönsterglasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. När kvällsmörkret väl lagt sig utanför fönstren är det mysigt att elda i den ljuvliga gammaldags kakelugnen som murats upp i ett av vardagsrummets hörn.

Huset uppfördes som nämnts 1924. Stilen är tjugotalsklassicistisk och ritningarna signerade arkitekten Nernst Hanson. Ett underbart boende i en av Bagaregårdens mest eftertraktade föreningar erbjuds, och innanför huset gömmer sig en stor och öppen gård med rosenrabatter, fruktträd, lummiga buskar, odlingslådor, härliga grönytor, flera sittplatser och grillar. Den med gröna fingrar är varmt välkommen att gå med i föreningens trädgårdsgrupp som fixar och grejar ute på gården. Trevlig stämning råder grannar emellan, och det är lätt för barnen att hitta vänner. Förutom en fantastisk utemiljö har föreningen även tvättstuga och en gästlägenhet som man kan hyra när man får långväga besök.

Kungälvsgatan är en lugn återvändsgata i hjärtat av Bagaregården där landshövdingehusen samsas med lummig grönska. Vid gatan finns en stor lekplats, skräddare, frisör och en nyöpppnad indisk restaurang. Åt ena hållet har man Redbergsplatsens kommunikationer och åt andra Stockholmsgatan med kaféet Wærnet och den italienska vinbaren Enoteca Roma som serverar fantastisk mat. Det är även nära till Olskrokstorget med bland annat restauranger, mataffärer och fisk-, kött- och grönsaksbodar. Läget är det bästa tänkbara, och på behagligt cykelavstånd har man såväl innerstadens puls som Skatås motionsmöjligheter, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets naturreservat.

Lägenheten

Vardagsrum

Vardagsrummet är lättmöblerat, och det finns plats för både soffgrupp och matbord. Här trivs man, och lika ljust som rummet är på dagen lika mysigt är det efter kvällsmörkrets inbrott med en brasa sprakande i den vackra kakelugnen som ståtar i ett av hörnen. Brädgolvet är såpskurat och väggarna ljusmålade. Taket pryds av en takrosett.

Sovrum

Lägenheten har som nämnts ett bra ljusinsläpp, och allra ljusast är sovrummet med fönster i två väderstreck. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng, och tack vare det lugna läget sover man ostört om natten. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera erbjuds i form av fyra garderober. Brädgolvet är såpskurat och väggarna ljusmålade.

Kök

Köket har gott om svängrum för hemmakockarna, och öppningen mot vardagsrummet gör det möjligt att kombinera matlagningen med umgänge. Bänkarna är i svart kompositsten med infälld spishäll och underlimmad diskho. Det är även väl tilltaget med förvaring, och takhöjden tas till vara genom en extra rad med vintrinskåp som ger köket ett levande intryck. Skåpen har vita spegelluckor och lådor med klassiska knoppar och skålhandtag. Ugnen och fläkten är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerade i inredningen. Kylen/frysen är från 2020 och övriga vitvaror installerades i samband med helrenoveringen av köket och lägenheten 2017/2018. Brädgolvet är såpskurat och väggarna, inklusive ytorna ovanför köksbänkarna, klädda med vitmålad pärlspont.

Kammare

Skjutdörrar, med fönsterglas som fyller köket med dagsljus, leder in till en mysig kammare som passar perfekt som barnrum eller gästrum. Den platsbyggda och cirka 160 cm breda sängen lämnas kvar. Brädgolvet är såpskurat och väggarna tapetserade med en tidstypisk tapet.

Arbetsrum

Lägenheten passar perfekt för den som jobbar mycket hemma, och innanför hallen finns ett arbetsrum med platsbyggt skrivbord intill fönstret. Brädgolvet är vitsåpat och väggarna ljusmålade.

Badrum

Det vackra badrummet, liksom övriga lägenheten totalrenoverat 2017/2018 (våtrumsintyg finns), inrymmer duschhörna, handdukstork, toalett, handfat och öppna glashyllor i nischer. Den påkostade inredningen i klassisk engelsk stil kommer från Miller. Väggarna är klädda med vitt kakel i halvförband och golvet belagt med hexagonformad svart/vit klinker med golvvärme. Duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar.

Hall

I hallen finns det gott om plats för jackavhängning, och förvaring erbjuds i form av en inbyggd garderob med flera hyllor. Brädgolvet är såpskurat och väggarna målade i samma ljusa grågröna kulör som i vardagsrummet, sovrummet och arbetsrummet.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd, ett på vinden och ett i källaren. I källarförrådet finns ett gammalt skafferi och väggfasta Elfa-hyllor som kan anpassas efter behov. El för belysning med mera har dragits in. Förrådet är varmt och torrt, och här kan man utan problem förvara veden till kakelugnen.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som två rum och kök i föreningen.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.