Linnégatan 61

1929

Vacker och otroligt väl omhändertagen lägenhet i ett välhållet hus, i kvarteret intill Slottsskogen. Kök och badrum i oklanderligt tidstypiskt utförande, stor västerbalkong och öppen spis i funktion. Lägenheten är ursprungligen byggd som en trea, vilket enkelt kan återskapas. Hissen tar du smidigt från entrén upp till våningsplanet. Föreningen kan vi också lovorda. Låg belåningsgrad, mycket låga avgifter, bra hyresintäkter och ett allt igenom mycket välskött hus.

Högsta bud: 5 200 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
5 200 000 kr
Budgivare 1
30/11 09:31
 • Pris: 5 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 75 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 1 608 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 213
 • Andel i föreningen: 3,18%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 11:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I det vackra 20-talshuset på hörnet av Linnégatan/Olivedalsgatan finns nu en väldisponerad lägenhet om 2-3 rum och kök till salu. De 75 kvadratmetrarna fördelas på hall med klädkammare, bibliotek/matsal med öppen spis, möjligt sovrum in mot gården och att återställa jungfrukammaren samt ett kök med utgång till stor balkong i västerläge. Hela 2,9 meter i takhöjd skänker en luftig känsla åt hemmet. Detta är något för dig som söker det lilla extra. Jag skulle vilja påstå att all av den fina 1920-talskaraktären är intakt. Allt ifrån originalfönster till ekparketter, stuckaturer och diskreta takrosetter.

Utanför porten finns det mesta. Runt hörnet finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger i närheten och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. För den som vill dricka gott kaffe, äta långfrukost på stan eller bara ha lite stämningsfullt häng är Bar Robusta en självklarhet. Nordenskiöldsgatan ligger prisbelönta Björk & Bambu och Koizen med mat från det asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett kvarter från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Planlösningen är optimal:

- lagom många kvadratmeter i hallen

- stort master bedroom

- möjlighet att skapa ett alldeles lagom stort sovrum för barn, gäster eller hemmakontor

- bra förvaringsmöjligheter med flera platsbyggda garderober och serveringsskåp i original

Hall

Via den eleganta entrén från Linnégatan tar du direkt hissen till våning ett. Rymlig hall med stor platsbyggd garderob. Väggar, tak, lister och dörrar i fint skick. Ekgolvet löper vidare in i den inre halen.

Kök

Direkt till höger från hallen ligger serveringsgången som leder vidare in till köket. Vilket kök sedan! En platsbyggd historia av hög kvalitet (2012). Snickerierna är vackert målade i vitt. Det tidlösa kaklet med fasade kanter sitter i halvt förband och passar väl in i helheten. Diskmaskinen och kylen är snyggt integrerade (frysen står i ett skåp i serveringsgången) och spisen med gashäll gör matlagningen till en ren glädje. Huset är anslutet till stadsgas. Mitt i det stora rummet finns utmärkt plats för ett matbord med sittplats för många. Genom de stora, spröjsade, originalfönstren kommer rikligt med sol in. Radiator i original. Balkongen som nås härifrån vetter åt väster. På golvet ligger ett vackert brädgolv. Rummet var tidigare uppdelat på kök och jungfrukammare, vilket syns tydligt på de två dörrarna som fortfarande finns kvar. Det är alltså enkelt att återställa lägenheten till en tre rummare.

Balkong

"Ska det va´ så ska det va´" brukar man väl säga? Och här har du det. En riktigt stor västerbalkong mot en lummig och mysig innergård! Soliga sommardagar har du sol från lunch till kväll. Det finns gott och väl plats för en eller två sittgrupper, massa blommor, och odling för den som gillar sånt.

Vardagsrum

Likadant brädgolv som i köket .Det stora fönstret (original, igen) vetter åt gården. Här finns plats för soffgrupp och tv. Ursprungligen användes detta som sovrum. Hur du vill göra är upp till dig!

Inre hall/ matsal

Vi fortsätter på temat original och väl omhändertaget. Här kan du möblera för att förlänga vardagsrummet eller använda rummet som matsal. Det finns en fungerande öppen spis, vilket är oerhört mysigt denna årstid. Ljuset kommer in i rummet från två väderstreck och det tidstypiska valvet gör att rummet hänger fint ihop med det stora sovrummet, om man vill. Idag sitter en snygg pardörr som avskiljare mellan rummen. Ekparkett i fiskbensläggning, såklart.

Det större sovrummet

Plats för dubbelsäng, skrivbord och en massa förvaring. Det stora fönstret vetter åt Linnégatan. Ett rofyllt sovrum kan man minst sagt kalla det, med sitt turkosblå tak och sin eleganta stuckatur. Ekparketten i fiskbensläggning ligger stadigt sedan 1929 och väggarna är målade i brutet vitt. Ursprungligen användes detta rum som vardagsrum. Återigen, du väljer!

Badrum

Detta kan vi verkligen kalla lyckat. Här bestämde sig ägarna för att göra en badrumsrenovering (2012) i så tidstypisk stil som möjligt. Halvkaklat med klinkers på golvet och utrustat med tvättställ, wc, dusch och tvättmaskin. Vackert!

Innergården

En riktig oas. Här finns äppleträd, smultron, vinbär och växter som sköts av föreningens medlemmar. Om sommaren plockas de gemensamma utemöblerna fram.

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett källarförråd (ca 5kvm). Gemensam tvättstuga finns i källaren; 3 tvättmaskiner (varav en för grovtvätt), 2 torktumlade och ett torkrum. Soprum finns på innergården; hushållssopor, kompost samt återvinning för glas och tidningar. Ett gemensamt hobbyrum finns i källaren.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.