Majorsgatan 4

1915

Sekelskiftesdröm på en av Linnéstadens allra bästa adresser. Här finns originalfönstren bevarade, solig söderbalkong och ovanligt vackra brädgolv från husets byggår 1915. Välkommen till en rymlig tvåa med riktigt go känsla på lugna Majorsgatan. Hiss finns!

 • Pris: 4 750 000 kr (4750000)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 493 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1915
 • Våning: 3 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00005 / 1301
 • Andel i föreningen: 7,53%
 • Andel av årsavgift: 7,53%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 162 kWh/år
 • Fönster: Kopplade 2-glas original
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:2

Visning

söndag 2 oktober 13:0013:30

måndag 3 oktober 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com

Extra kontakt

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Vi tar de hårda bitarna först, det som alla frågar efter hösten 2022 - nämligen föreningens lån och räntor (not 12 i årsredovisningen).

Så här ligger det till: Brf Majorskan har fyra lån om totalt ca 5,2 mkr med räntor om ca 0,8 %. Det största lånet läggs om först 2024-02-28 och övriga tre mindre villkorsändras 2025-09-28. Föreningen har historiskt haft positiva kassaflöden och någon avgiftsjustering är inte planerad.

Letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och prioriterar söderbalkong och välskött förening, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Den som flyttar in i brf Majorskans sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* Absolut magisk planlösning: runtgående och ljus från två håll.

* Balkong i fritt söderläge med utgång från köket.

* Brädgolv i hela lägenheten.

Vår tvåa ligger på tredje våningen i vacker fastighet från 1915, då Gustav V var svensk kung och en liter mjölk kostade 15 öre. Majorsgatan kan vara aningen anonym för en del, men löper mellan Kastellgatan och Linnégatan och byter därefter namn till Övre Majorsgatan. Man slipper alltså alla backar, det är slät mark och nära till det mesta: ta vagnen från Olivedal, handla på Hemköp, Nordenskiöld, välj bland typ 20 krogar inom en radie av 200 meter. Allt finns nära.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i mycket bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en sedan länge etablerad bostadsrättsförening i bästa läge och med god ekonomi. Brf Majorskan har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i den närmaste framtiden finns endast löpande underhåll på agendan.

Entré

Redan i trapphuset slås man av hur välskött allt är. Hissen - insatt i efterhand på ett sällsynt lyckat och snyggt sätt - är stor nog att rymma både möbler och barnvagn. I trapphuset kan man även skymta föreningens innergård som är en av Linnés mysigaste. Om sommaren samsas här utemöbler, grill, planteringar och lekande barn.

Hall

Hallen är rymlig och har ljusa, släta väggar och plankgolv i originalutförande. Hallförvaringen är löst genom två garderober till höger om ytterdörren. Från hallen når du vidare till lägenhetens samtliga rum.

Sovrum

Sovrummet är stort och takhöjden hög. Spröjsat originalfönster med utsikt mot idel fina sekelskifteshus, lugnt och förvånansvärt tyst. Väggarna är målade i en grå nyans som lyfter fram de vita snickerierna. Brädgolvet ger en neutral bas att inreda efter och här plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, byrå och fåtölj. I ena hörnet har tidigare ägare byggt en rymlig klädkammare, med plats för såväl kläder och skor som förvaring på hyllor som går ända upp i tak. Lyxigt. Sovrummet är tillräckligt stort att också omvandla till ett större och ett mindre sovrum, vart och ett med egen ingång, något som gjorts i en annan av tvåorna i fastigheten. Sovrummet når du från både hallen och vardagsrummet.

Vardagsrum

Här inne löper det tidsenliga brädgolvet vidare. Väggarna målade i en beige ton, två höga fönster mot Majorsgatan, brädgolv, stuckatur, allt i mycket gott skick. Stort matbord får plats, likaså soffa och fåtöljer. Man slås av att allt är STORT i denna lägenhet. Slå dig ner i en av sofforna och känn dessutom att det fins ett rejält djup också. Blicken letar sig bort förbi hallen genom köket och ut till balkongen.

Kök

Ovanligt stort för en lägenhet från denna tidsepok erbjuder köket både goda arbetsytor och en rejäl matplats. Bakom en igensatt ytterdörr har skapats ett litet skafferi. Hundra procent charmigt! Vita släta luckor med diskreta beslag känns tidlöst och kombinerat med en bänkskiva i oljad ek skapas ett enhetligt intryck. Ovanför arbetsbänken sitter vitt kvadratiskt kakel. Rostfria vitvaror bestående av kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Den strama köksinredningen i kombination med bevarade detaljer och ljuset som flödar in gör köket till en självklar plats för både mat och mingel. Kök med söderbalkong har något romantiskt över sig. Det är soligt, högt, superljust och balkongsäsongen pågår ju fortfarande!

Balkong

Precis där man vill ha den: utgång från köket alltså. Läget är rakt sydligt och utsikten riktigt bra. Smidesräcke, trall på golvet, plats för både utemöbler och växter. Sol från morgon till eftermiddag. Tyst och lugnt. En plats för avkoppling.

Badrum

Av lite äldre modell, men fortfarande fräscht och i full funktion. Bra storlek dessutom. Helkaklade väggar och golvet består av mikrocement. Bakom en glasvägg finns duschen.

Övrigt

Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 110 kr/månad tillkommer.

I föreningens förteckning står boarean angiven som 67 kvm, men en uppmätning visar 70 kvm. Mätprotokoll finns.

Till lägenheten hör ett förråd om cirka 4 kvm som ligger på vinden som du når med hiss.

Tvättstuga finns i separat lokal med ingång från gården. Här finns förutom två tvättmaskiner också torktumlare, torkskåp och mangel.

I området gäller boendeparkering ca 700 kr/månad.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.