Olivedalsgatan 16

1929-30

Ovanligt vacker och smakfull lägenhet i det välhållna huset på Olivedalsgatan 16. Belägen på högsta ordinarie våningsplan med höga fönster mot väster. Alla listverk, golv, dörrar och stuckaturer är i original. Låg avgift och hiss.

 • Pris: 4 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 63 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 746 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 311 423 kr
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929-30
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 18 / 1501
 • Andel i föreningen: 2,44966%
 • Andel av årsavgift: 2,44965%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen har fem platser som brukas efter ett rullande schema. Samma kostnad som boendeparkering.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 11:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Linné benämns ofta som "staden i staden". Med sitt breda utbud, varierande bebyggelse och rikliga grönska är det en beskrivning som känns träffsäker. På Olivedalsgatan 16, två gator norr om Linnéplatsen, döljer sig en förening vars historia är lång där huset har drivits i privat ägo sedan 1929/30. Tack vare detta är både skicket på huset och föreningens ekonomi god. Alla renoveringar har utförts med en varsam hand och föreningen har varit mån om att behålla den ursprungliga 20-talskaraktären. Detta är något som märks tydligt. Redan i trappuppgången slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, svart smidesräcke och tidsenliga färgsättningar.

Högst upp i huset på hörnet av Olivedalsgatan/Alfhemsgatan ligger denna välbevarade lägenhet om 63 kvadratmeter. Den klassiska 20-talsandan genomsyrar lägenheten med vackra parkettgolv i fiskbensläggning, djupa fönsternischer med mörka stenskivor, stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, originalgarderober och fina listverk. Det höga läget ger tillsammans med fönster mot väster ett härligt ljusinsläpp och vy över takåsarna.

Här behöver du inte lägga tid och pengar på att fräscha upp ytskikten då samtliga ytskikt är mycket väl genomgångna. Färgvalen är genomtänkta och lyfter diskret fram stuckatur och de vita snickerierna i bostaden. Lägenheten har tidigare öppnats upp mellan köket och vardagsrummet vilket blivit väldigt lyckat, ett sällskapskök med en öppen och luftig känsla. Alla strömbrytare och eluttag är bytta till mer tidstypiska, svarta, från Eljo Renova. Goda förvaringsmöjligheter finns i både hall, kök och sovrum. Till lägenheten finns både ett vinds- och källarförråd. I trapphuset finns gemensamma balkonger och hiss. Föreningen har dessutom en lyxig bastu som man har tillgång till som medlem i föreningen.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall

Innanför den massiva ytterdörren omfamnas du av en välkomnande och rejäl hall med nymålade väggar och ett ljusmålat originalbrädgolv. Den fina tonen på väggarna skapar spänning och framhäver de fina vita listverken och de tidsenliga spegeldörrarna. I taket finner du stram stuckatur och en takrosett. Halldelen är stor och rymmer avhängningsmöjligheter, förvaring och plats för ett skrivbord för den som önskar. Här finns också en rymlig klädkammare. Överskåp och ett originalskåp ger goda förvaringsutrymmen innanför ytterdörren. Häng av dig jackan och fortsätt in!

Badrum

I anslutning till hallen, avskilt från de sociala ytorna, finner du lägenhetens badrum. Helkaklade väggar i ljusa toner. Golvet pryds av målad klinker och en vacker gammal spegeldörr skiljer av badrummet från hallen. Ytan är rymlig och erbjuder idag dusch, handdukstork, handfat med översittande spegel, wc-stol och tvättmaskin.

Kök

Vidare in i lägenheten finner du köket med separat matplats. Öppningen mellan kök och vardagsrum har skapat plats för ett stort och socialt kök. Ovanför bänkskivan sitter fasat vitt kakel i halvt förband. Köket är målat i en snygg grön nyans och utrustat med induktionshäll och varmluftsugn från Electrolux med översittande köksfläkt (Franke), integrerad diskmaskin och inbyggd micro från Whirpool. Vid matplatsen, och i den gamla öppningen in till sovrummet, finns separat kyl och frys i fullhöjd från Bosch.

Matplats

I anslutning till köket finns en mycket trivsam matplats. Detta utrymme är som gjort för umgänge och social samvaro. Här ryms med lätthet ett bord för sex till åtta vänner. Efter middagen känns det naturligt att förflytta sig in till vardagsrummet som ligger intill både köket och matplatsen. Matplatsen ramas in med fina listverk, stuckatur, takrosett och tidstypisk fiskbensparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på raka linjer i form av massiv stavparkett i fiskbensläggning, fin stuckatur, takrosett, breda fotlister och ett stort fönsterparti med djup nisch av kalksten. Västerläget i huset ger i kombination med den generösa takhöjden, ett ljust och luftigt rum. Väggarna är släta och målade i en varm ton som tillsammans med det vitmålade taket ger en neutral bas att inreda efter. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, soffbord, tv-möbel, läshörna och bokhylla.

Sovrum

Sovrummet nås idag via vardagsrummet. Idag har passagen blivit en praktisk garderob. Ett stort fönster mot väster med nisch av kalksten vetter ut mot Alfhemsgatan och låter kvällssolen finna sin väg in över den klassiska ekparketten i fiskbensläggning. Den massiva fönsterbrädan ger tillsammans med de bevarade spegeldörrarna den känsla man eftersträvar i ett hus från sent 20-tal. I taket finner du stuckatur och takrosett. Ena hörnet erbjuder förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob med en vackert profilerad spegeldörr från husets begynnelse. Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en fåtölj, skrivbord eller en klädhängare.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 5 parkeringsplatser till sina medlemmar (1 plats med möjlighet till elbilsladdning). Den som är intresserad går direkt med i ett rullande schema, och nyttjande frekvensen blir således god för alla som önskar.

Övrigt

Föreningen tillhandahåller även ett hobbyrum samt en fin tvättstuga med torkrum..

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.