Olivedalsgatan 20

1929/30 | Arkitekt Nils Olsson

Utmärkt planerad två och en halva i perfekt lugnt Linnéläge. Mycket snyggt kök och badrum i en fin tjugotalslägenhet med många originaldetaljer bevarade. Till exempel brädgolv, ekparketter, takrosetter och djupa fönsterbräden i kalksten. Underbar, grönskande innergård och fin välhållen fastighet i en mycket stabil och välskött förening. Hiss och gästrum finns. Eventuellt möjlighet att bygga balkong.

 • Pris: 4 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 61 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 385 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 150 115 kr
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929/30
 • Våning: 2 av 5, 1,5 trappor
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 5
 • Andel i föreningen: 6,35988%
 • Andel av årsavgift: 6,3676%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 9:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med det perfekta läget på den övre delen av Olivedalsgatan, har Alvhem nöjet att presentera en mycket smakfullt renoverade tvåa. En och en halv trappa upp erbjuds kvadratsmarta ytor mycket funktion och känsla. Genomgående planlösning med vardagsrum in mot gården och kök samt sovrum mot lugna Olivedalsgatan. Den inre hallen är rymlig och ger funktionen av en 2,5:a med plats för skrivbord, bokhyllor eller dylikt. Allt är renoverat de senaste åren.

Fina originalbrädgolv har tagits fram, slipats och behandlats. Där det under 80-talet tagits bort originallister och ersatts med släta lister, har förra ägaren bytt ut dessa och frästa nya lister efter originalen från sent 1920-tal. Allt man egentligen kan tänkas önska sig finns här - brädgolv, spegeldörrar, djupa fönsterbänkar i kalksten, stavparkett i fiskbensläggning och två rymliga klädkamrar. Köket renoverades 2017 och badrummet är från 2016.

Föreningens innergård är värd ett eget stycke. Med fina planteringar, sittgrupper och grill, blir detta en oas att vara på efter långa dagar på jobbet. Koppla av och njut av fågelsången mitt i Linnéstadens puls. Eftersom gården är stor når solens strålar hit större delen av dagen och kvällen. Annars har ni Slottsskogen bara några hundra meter bort. Genom stora investeringar i föreningens trapphus har en genuin känsla återskapats med målningar, fina portar och mycket bra belysning. Föreningens historia är lång och dess ekonomi mycket god.

Hall

Efter att ha avnjutit trapphuset så välkomnas du av en gedigen säkerhetsdörr. I hallen möts du av ett fint originalbrädgolv som ger en positiv känsla så snart du satt ner dina fötter på det. Plats finns för avhängning samt möbel och/eller spegel. Hallen binder tillsammans med den inre hallen ihop hela lägenheten. Listverk är i original och redan här ser man att inget i lägenheten har lämnats åt slumpen.

Kök

Till höger från hallen når man köket. Ett fantastiskt kök där många timmars planering har lagts för att maximera det både funktionellt men även estetiskt. Resultatet är mycket bra, med förvaring och bra arbetsytor. Snickerier i grått, bänkskiva i carrara marmor och rektangulärt kakel i halvt förband. Här finns spis med ugn och häll, integrerad kyl/frys och diskmaskin. I ett av överskåpen sitter ett eluttag, färdigt för att kunna sätta in en microvågsugn. Intill fönstret erbjuds plats för ett matbord. Golvet består av ett målat plankgolv i gran och väggarna är vitmålade. Trapphusets rundning ger karaktär åt hela rummet

Sovrum

Öppna spegeldörren med det vackra handtaget in till sovrummet. Rummet är stort nog för att rymma en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaringen är ordnad genom en rymlig klädkammare som byggts i tidstypisk stil. Visste man inte om det skulle de flesta tro att den är i original och alltid har stått där.

Sovrummet vetter åt norr och lugna Olivedalsgatan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vitoljat grangolv.

Vardagsrum

I förlängning till den inre hallen följer vardagsrummet som ligger rofyllt in mot gården i söder. Eftersom lägenheten ligger en och en halv trappa upp så blir närheten till gården härligt närvarande. Här kan du njuta av grönskan och slå upp fönstren på vid gavel och släppa in söderljuset. I rummet återfinns mycket vackra originaldetaljer i form av massiva ekparketter i fiskbensläggning, högt i tak, djupa fönsterbräden i original, takrosett och fina snickerier - allt i väldigt bra skick. Övriga lägenheter har balkong från detta rum, föreningen har gett sitt godkännande till en byggnation, men det är upp till blivande köpare att ansöka om bygglov samt bekosta byggnationen (äldre beslut från 2008).

Inre hall med klädkammare

Ett perfekt litet bonusrum som idag används som arbetsrum. För den som vill så går det utmärkt att bygga sitt eget lilla bibliotek här. Ytterligare en klädkammare gör att klädförvaringen löser sig smidigt.

Badrum

En lyxig hotellkänsla infinner sig när man går in i badrummet. När man gjorde om badrummet 2016 byggde man ihop det med en klädkammare för att på så vis göra det ovanligt stort. Stora laserskurna plattor med minimal fog, vägghängd toalett, stort och exklusiv handfat med ovansittande spegelskåp. Gamla klädkammaren har gett plats åt en väl tilltagen duschdel, i dess tak finns det en stjärnhimmel. Golvvärme och handdukstork.

Övrigt

Gemensamtvättstuga finns. Till lägenheten hör två förråd. Föreningen tillhandahåller ett gästrum till sina medlemmar. Bokas till självkostnadspris.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.