Silverkällegatan 4A

Kungsladugård | 1924

Nu ska ni få se en drömlik landshövdingelägenhet med funktionen av en trea. Högst upp i huset med möjlighet att bygga vidare upp på vinden. Ypperligt läge, två kakelugnar varav en fungerande i ett av Majornas vackraste hus, anno 1924. Med vackra originaldetaljer i en mycket stabil och hemtrevlig förening, ger detta hem en känsla som är svår att motstå!

 • Pris: 4 495 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 72 kvm
 • Areakälla: Föreningens förvaltare
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungsladugård
 • Månadsavgift: 3 869 kr inkl värme, va och kabel-TV
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 406 362 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1924
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6
 • Andel av årsavgift: 7,07185%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Änggården, Majorna, Kungsladugård och i Gamla Masthugget

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkomna högst upp i huset i underbara Kungsladugård. Vi hälsar er välkomna till denna trivsamma lägenhet med funktionen av en trea med stort och härligt kök belägen i ett av de vackra tjugotalshusen på Silverkällegatan. Mycket av originaldetaljerna finns bevarade såsom två kakelugnar, varav en fungerande, brädgolv, pardörrar och strama takrosetter. Tidigare var vardagsrummet ett stort rum med det har smart delats av med dragdörrar för att skapa ett andra sovrum utan att störa funktionen av vardagsrummet. Badrummet är även det fint renoverat och är ovanligt stort. Med stora ytor för umgänge, smart genomförda renoveringar och välbevarade originaldetaljer kombineras det bästa från nu och då. Om du vill bo mitt i Kungsladugårds underbara vimmel, attraheras av design samt ställer höga krav på föreningens ekonomi, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla önskningar. Välkommen till ett hem att förälska sig i!

Läget på hörnet Silverkällegatan/Älvsborgsgatan ger närhet till det stora utbudet av butiker, caféer och restauranger på Mariagatan. Plaskis och stora lekplatsen vid gröna vallen når du inom minuten från lägenheten. Går man en kort promenad i motsatt riktning kommer man ner till hamninloppet med Röda Sten och Klippan. Inte långt bort nås Slottsskogen samt Linnés rika utbud. Tack vare de båda närliggande spårvagnshållplatserna "Ostindiegatan" och "Mariaplan" är det enkelt att ta sig till stadens alla delar.

På framsidan av fastigheten finns två större grönytor med gräsmatta som omsluts av en insynsskyddande häck och flertalet träd, en grönskande oas mitt inne i stan. En asfalterad gång leder dig fram till föreningens röda träport och direkt innanför till vänster går vi nu med lätta steg till våning två och in i lägenhetens rymliga hall.

Hall:

En gång i tiden var detta två ettor men idag har man möjlighet att leva gott med tre rum och kök.

Hallen är rymlig, nästan ett rum, med garderober för förvaring där mer än bara ytterkläder kan förvaras. Man kan minst sagt säga att det finns gott om yta och förvaring i denna lägenhet!

Hallens väggar är ljusa och originalgolvet är på plats. Hallen blir navet i lägenheten som binder samman lägenheten på ett naturligt sätt.

Vardagsrum:

Rakt fram från ytterdörren breder vardagsrummet ut sig. Brädgolven löper vidare och eftermiddagssolen letar sig in genom fönstren och kastar solkatter på det mjuka brädgolvet. Rummet är generöst tilltaget och i ena hörnet står en praktfull kakelugn, precis som när huset byggdes 1924. Denna lägenhet har dessutom inte bara en kakelugn utan två. Kakelugnen i vardagsrummet är fungerande och är utsmyckad med vacker girlang av vindruvsklasar och rosetter och framför ligger ett snyggt gnistskydd i mässing. Tack vare vardagsrummets storlek går det att möblera med ordentlig soffgrupp med soffbord och tillhörande fåtöljer utan att det känns trångt och det är det optimala rummet för umgänge med vänner och familj.

Mindre sovrum:

I fil med vardagsrummet, avskilt med dragdörrar, har vi lägenhetens mindre sovrum. Här får man plats med säng, skrivbord och klädförvaring. Det blir ett utmärkt barnrum eller kombinerat arbetsrum och gästrum.

Sovrum:

Sovrummet har en otrolig rymd och är stort och luftigt. Här återfinns lägenhetens andra kakelugn som smyckar rummet. I dagsläget går den inte att elda i. Stor dubbelsäng, garderober och mycket annat möblemang får plats. Väggarna är behagligt blåa och garderoberna är inmålade vilket ger en inbjudande och rogivande känsla som bäddar för en god nattsömn.

Kök:

Köket nås till vänster i hallen där det nu fått sin naturliga plats in mot gården. Väggarna gifter sig väl med den gråa färgen på köksluckorna och träbänkskivan i ek. De öppna hyllorna är en inredningsdetalj i sig och arbetsbänken ger gott om yta för matlagning. Självklart finns här diskmaskin, kyl/frys samt inbyggd ugn i bekväm arbetshöjd. Köket är verkligen en speciell plats i den här bostaden och även en naturlig plats att samlas vid i detta hem. I köket finns plats för ett ordentligt matbord för minst sex personer med spanläge över takåsarna i kvarteret.

Badrum:

Åter i hallen har vi dörren till lägenhetens badrum. Badrummet är av bra storlek och har självklart golvvärme, dusch, kommod med översittande spegelskåp, wc och handdukstork. Duschen är i en nisch som 1924 var lägenheternas gemensamma toalett när man inte hade egna och nåddes då från svalen. Väggarna är kaklade med vitt kvadratiskt kakel i och golvet har ett mörkt grått klinker. Klassiskt!

Övrigt:

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd. Möjlighet till vindsbyggnation finns då flera i föreningen byggt upp till etagelägenheter. Vidare undersökning krävs.

Tvättstuga, cykelförvaring, samt gemensamhetsytor finns i källarplan. Här finns även möjlighet att hyra tillkommande förråd om så önskas.

Boendeparkering finns i området och dessutom finns det gratis 2-timmarsparkering och avgiftsbelagd gästparkering på närliggande gator.

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.