Skanstorget 6B

1887-1907

Charmig och yteffektiv sekelskiftestvåa med stor söderbalkong och knäpptyst gårdsläge. Över 3 meter till tak, fint bevarad stuckatur, takrosetter och en vacker vit kakelugn (ej i bruk). Fräscht badrum med tvättpelare och tidsenligt renoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Som en extra bonus finns ett praktiskt loft i hallen - perfekt för övernattande gäster. Stor Brf med bra hyresintäkter och 2 hyresrätter kvar. Ej hiss.

 • Pris: 3 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 56 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 313 kr inkl värme, VA, kabel-TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr för fiber
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 251 036 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1887-1907
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 16
 • Andel i föreningen: 1,2203%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:25

Visning

söndag 24 september 14:1015:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kliv in genom den tunga träporten och lämna stadsbruset på gatan utanför. För inne på gården, på Skanstorget 6B, kan vi nu stolt presentera en charmig sekelskiftestvåa om 56 kvm med stor söderbalkong och kvadratmetrarna på precis rätt ställen. Förutom balkongen får den lycklige köparen en vacker vit kakelugn (ej i bruk), ett tidsenligt renoverat kök, gott om förvaring och utöver sovrummet finns ett praktiskt sovloft för de långväga gästerna. I detta hem kan listan med kvalitéer göras lång. Varmt välkommen på visning!

Hall

En tung massiv träport stänger bruset på Skanstorget ute och lugnet lägger sig innanför. I trapphuset på innergården går du två lätta trappor upp och en för sekelskiftet ovanligt praktisk hall hälsar dig välkommen hem. Här har man utnyttjat takhöjden och byggt ett sovloft - perfekt för övernattande gäster. Under sovloftet finns gott om förvaring och bakom skjutdörrar finns till och med en liten arbetshörna. Väggarna är målade i en bruten vit kulör och på golvet ligger ekparkett som löper vidare genom hela lägenheten.

Vardagsrum med utgång till balkong

Hallen leder vidare till bostadens trevliga vardagsrum som har utgång till balkongen. Vardagsrummet är centralt placerat i öppen planlösning med köket. Rummet pryds av en vacker kakelugn (ej i bruk) och kristallkronan har en given plats under den vackra takrosetten. Stuckatur samt höga fotlister ramar in rummet. Genom glasade pardörrar nås den stora balkongen om ca 5 kvm i direkt söderläge. Dubbeldörrarna öppnas inåt, vilket gör att hela balkongens yta kan utnyttjas effektivt. På golvet ligger trall och balkongen ramas in av ett räcke i svart smide. Här kan man njuta av solen från lunchtid och en bra bit in på eftermiddagen.

Kök

Ett oerhört ljust och luftigt kök med klassiska färg-och materialval som håller över tid. Ett matbord för 4 personer har en naturlig plats invid fönstret, men den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger även möjlighet till större middagssällskap. Även i köket har hela takhöjden utnyttjas fullt ut med förvaring i dubbla rader. Väggarna är målade i vitt medan golvet är vackert schackrutigt i grått och vitt. Den maskinella utrustningen består av ugn, häll, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Sovrum

Längst in i bostaden ligger sovrummet. Här har man gjort ett harmoniskt färgval med en vackert grågrön ton som gör sovrummet precis sådär rofyllt och mysigt som man vill ha det. Ett rejält fönsterparti släpper in söderljuset och en stor skjutdörrsgarderob ger utmärkt förvaring utmed en hel vägg.

Badrum

Badrummet ligger precis intill sovrummet och är utrustat med golvvärme och tvättpelare. Renoveringen gjordes i föreningens regi 2004. Väggarna bär vitt kakel och på golvet ligger sandfärgad klinkers. I taket sitter infällda spottar och förvaring erbjuds i ett högskåp.

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på nr 4/5. Där finns fyra maskiner, två torktumlare och två torkskåp. Detta kan vara stans bästa tvättstuga, vilken annan tvättstuga klarar av 12 tvättar på 2 timmar?

Tvättid bokas elektroniskt, antingen via tavlan (wallpad) i tvättstugan eller via dator/mobil/surfplatta.

Föreningen har också ett eget återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

Ett förråd om ca 8-10 kvm finns på vinden i samma trapphus som lägenheten.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Canal Digital. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För 100 kronor per månad har alla medlemmar tillgång till 1000 mb/s. Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort (M5), för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret. Skanstorget mittemot huvudentrén erbjuder bra parkeringsmöjligheter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.