Stockholmsgatan 40P

1928 | Arkitekt Arvid Fuhre

Letar du efter en rolig lägenhet? En etage med plats för ateljé, eller arbetsplats? En lägenhet att flytta in i som den är eller för att sätta din prägel på? Med närhet till spårvagn, med vacker innergård och i en bra och välskött HSB-förening med övernattningslägenhet? Välkomna till denna ju smällkaramell! Inflytt efter överenskommelse. Varmt välkomna på visning!

 • Pris: 3 275 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 61,7 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 3 584 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg på 68 kr tillkommer i städavgift.
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1928
 • Våning: 3 och 4 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 128 (LM 1202)
 • Andel i föreningen: 1,13306%
 • Andel av årsavgift: 1,13306%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med Redbergsplatsen och Gamlestan inom gångavstånd bor du i ett område som osar storstad och småstad på samma gång. I de mysiga kvarteren runt föreningen varvas landshövdingehus med mindre hus och radhus och du kan samtidigt ta del av alla de restauranger och barer som blommat upp under de senaste åren såsom Roma Enoteca uppför backen, Wine Mechanics och Backyard i Gamlestan, Oizo, Intill och Lilla Sur i Kålltorp, för att nämna några.

Föreningen består av 119 lägenheter och en lokal i ett landshövdingshuskvarter som innesluter en vacker innergård som kom tvåa i GP:s omröstning om Göteborgs vackraste innergård. Föreningen har en stor, fräsch tvättstuga som bokas via nätet, övernattningslägenhet, cykel- och barnvagnsförråd mm. Rolig fakta om föreningen är att den var en av Göteborgs första med att erbjuda eget badrum med rinnande varmvatten. Här fick man elda på för att hålla vattnet varmt, inte bara för de boende utan även för deras vänner och bekanta som kom på besök och ville provduscha.

Lägenheten

Här bor du överst i huset på våning tre och vind. På entréplan ligger kök, ett renoverat badrum (från 2012) och ett vardagsrum med en spiraltrappa som tar dig upp till det övre planet. Här kommer du upp i ett rum som idag används som ateljé men likväl skulle bli en bra kontorsplats. På nedervåningen är trägolvet framtaget och på övervåningen ligger ett eklaminatgolv.

Kök

Ett rymligt kök med plats för fyra runt bordet och där kallskafferi och ett vackert serveringskåp i original finns bevarat. Inredningen kommer från Ikea (2008) och letar du efter en lägenhet där du kan sätta in ditt drömkök skulle det vara ett ypperligt tillfälle. Vitvarorna består av en spis med häll och två ugnar, micro, kyl/frys och diskmaskin. Den rostfria fläkten är en kolfilterfläkt. Taklisterna är blåmålade och tapeten kommer från Pip Studio.

Hall

Hallen har en inbyggd garderob samt plats för avhängning.

Badrum

Badrummet renoverades 2012 och har vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Duschhörna med vikdörrar i glas. Kommod och två badrumsskåp ger bra förvaring.

Vardagsrum

Om köket är lägenhetens hjärta är vardagsrummet lägenhetens nav, placerat mellan kök och övervåning. På väggarna sitter en blå art déco-mönstrad tapet. Upp till andra våning kommer du via en spiraltrappa.

Övre plan

Du kommer direkt upp till vad som idag används som ateljé. Här finns två stora fönster som förser rummet med ett rikligt ljusinsläpp. I taket har bjälkarna plockats fram.

Sovrummet ligger innanför med gårdsläge. Idag hänger en klädstång från bjälkarna, men plats finns om du föredrar garderober. Ut till vinden finns en branddörr; praktiskt då möbler till övervåningen flyttas in och ut denna väg!

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca sex kvm.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.