Stora Nygatan 5

1850

På Göteborgs forna Strandgatan, Stora Nygatan 5 i hus signerat år 1850, bland de första som byggdes, finner ni dessa stolta 2 rum och kök på 55 perfekt disponerade kvadratmeter. Ett fullutrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Genomgående fina, nyrenoverade ytskikt, stuckaturer och exklusivt mörka, träpluggade ekgolv. Badrum med tvättpelare. Tyst sovrum in mot innergården. Från grosshandlarnas exklusiva kvarter till en sprudlande citykärna invid kommunikationernas mittpunkt. En kort spatsertur till Hotell Post, Trädgårdsföreningen eller Hagabadet. Stå invid köksön och vila blicken över Vallgravens glittrande vatten medan grytan puttrar på induktionshällen. Välkomna till stadens prydnad Inom Vallgraven, välkommen till Stora Nygatan 5.

 • Pris: 3 850 000 kr (utgångsbud)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 55 kvm
 • Areakälla: Förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Inom Vallgraven
 • Månadsavgift: 3 020 kr värme, vatten & kabel-TV
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1850
 • Våning: 1 av 6, En riktig trappa upp, ej bottenplan
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1
 • Andel i föreningen: 4,66%
 • Andel av årsavgift: 4,6571%
 • Balkong: Nej
 • Energiförbrukning: 115 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 1:15

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Stora Nygatan är en cirka 530 meter lång gata i Göteborgs innerstads mittersta kärna, som sträcker sig från Kungsportsplatsen till Drottningtorget längs med Vallgraven. Närheten till vattnet var mer påtagligt i gatunamnet 1847 då den planerade gatan hade namnet Strandgatan. Det första huset vid gatan byggdes 1850. Är 1868 blev Stora Nygatan även hemmaadressen för den kända familjen Dickson, en av Sveriges mest förmögna familjer på sin tid och även den familj vilka var ägare av Tjolöholms slott under en period i dess mångåriga historia. Från grosshandlare och husnummer likt det officiella tillika inofficiella port nummer 17 ½, det är Göteborgs enda adressplats som inte har ett helt gatunummer, till nästan oförskämda närhet till kommunikationernas medelpunkt Nils Ericsonsplatsen och tågstationens sprudlande tempo.

Vila ögonen på Vallgravens skimrande vattenyta med Trädgårdsföreningen i fonden eller ta ett glas av det goda på Hotell Posts omåttligt populära hotellbar. Närheten till flertalet mycket populära restauranger och barer öppnar verkligen upp för möjligheten att ha passande samt eleganta affärsmöten nära hemmaplan.

Faller andan på är det en kort spatsertur till Haga badet Drottningtorget på Östra Larmgatan 4, ett spa med fullutrustat gym vilket nyligen har nominerats i hela två kategorier i ”World Luxury Spa Awards, och utgör nu en självklar stolthet för området.

Den lyckliga köparen av bostaden kommer att erbjudas en frivecka med gratis spa och gym på Hagabadet Östra Larmgatan 4, den ni!

Under 1900-talet hade många privatpersoner sina båtar i Vallgraven och Stora Hamnkanalen, men det förekommer inte längre. Det råder också badförbud, så inget vinterdopp. Det går däremot bra att fiska.

Välkomna till Stora Nygatan 5. Genom en stolt entré med breda trappsteg tar ni er med enkelhet upp till våning ett.

Vänligen observera: Lägenheten är registrerad enligt lägenhetsförteckningen som 1 rum och kök. För några år sedan gjordes en påkostad totalrenovering av lägenheten då man flyttade köket ut från nuvarande sovrummet till vardagsrummet. På så vis får man ett separat sovrum och kök samt vardagsrum i öppen planlösning. Kalla det vad ni vill, men fin är den.

HALL

Entrédörr in i grått. Genomgående nymålade och fina ytskikt i grått med vita listverk. Ändamålsenligt klinkergolv i tidlöst, schackrutigt svart och vitt. Komfortvärmegolv i hall och badrum. Riktigt bra garderobsförvaring i hall med hela 2 dubbelgarderober och 2 enkelgarderober.

VARDAGSRUM

Ytskikt renoverade från i år 2018 och fortfarande i fint skick, med ny bröstpanel vilken verkligen kurtiserar med 1850-talet utan att tappa sin elegans. Kährs exklusivt mörka, även kallat rökta ekgolv ”Unico”, vilket är träpluggat och handskrapat. Sobert, påkostat och tidlöst. Luftig takhöjd om 2,95 meter med vackra stuckaturer.

KÖK

Ett generöst tilltaget fullutrustat kök med förvaringsmöjligheter som hade gjort villan avundsjuk. Lägenhetens sanna hjärta. Invid köksön kan du tillreda middagen samtidigt som du blickar ut över Vallgravens glittrande, mörka vattenyta. Släta vita luckor med diskret spegellist runtom. Rejäla arbetsytor med mörka bänkar. Integrerad diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad mikro och spisfläkt i rostfritt.

Alla strömbrytare är utbytta till moderna med smäckra granitdetaljer i grått samt USB-uttag rätt in i väggen. LED-belysning inunder köksön samt över. App-styrd, dimmbar belysning över köksö och matbord, går självfallet att styra via strömbrytaren på väggen.

Djupa fönsternischer smyckar rummet.

SOVRUM

Här har ni utrymme för dubbelsängen. Även här är väggarna sobert målade i grått. Sovrummet ligger skyddat in mot den slutna, tysta innergården. Två rejäla fönster, med överljus tornar upp med djupa fönsternischer även här. Infällda, dimbara spotlights i taket.

BADRUM

Helkaklat badrum i grått och vitt. Tvättställ med generöst tilltaget badrumsskåp i vitt, badrumsspegel och duschvägg, WC och handdukstork. Tvättpelare med torktumlare från år 2018.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.