Storkgatan 6L

Bagaregården | 1927 | Arkitekt Conny Nyquist

Landshövdingehusetta med framtagna trägolv, kallskafferi, låg avgift och ligger insynsfritt mot Ånäsfältet. Välskött HSB-förening med ljuvlig innergård, övernattningslägenhet och låg belåning. Varmt välkommen hem!

 • Pris: 2 095 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 39 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 2 057 kr inkl värme och V/A. Obligatoriskt tillägg på 219 kr för kabel-TV och bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 36 545 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1927
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 53
 • Andel av årsavgift: 0,8658%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Underbar innergård med flertalet sittplatser, grillar, och planteringar. Möjlighet finns att ha en egen odlingslåda på gården.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering på gatorna i området. Gratis parkering för MC och vespor på gården.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Fönster i motsatta väderstreck fyller denna mysiga landshövdingehusetta med ljus. Vardagsrummet har ett fritt läge mot Ånäsfältet och från det rymliga köket, med charmigt originalskafferi, blickar man ut över en av Bagaregårdens vackraste innergårdar. Brädgolven är framtagna och originalsnickerier såsom lister och spegeldörrar ger en vacker inramning.

Bostadsrättsföreningen Omberg 3:s landshövdingehuskvarter började byggas 1926 och året efter stod lägenheterna inflyttningsklara. Kvarteret väckte stor uppmärksamhet, inte minst på grund av att lägenheterna hade vattenklosetter och rinnande varmvatten, vilket var ytterst ovanligt vid den här tiden. Det är en väldigt bra HSB-förening med en belåningsgrad långt under snittet i Göteborg. Ett underbart boende erbjuds och föreningens innergård är en stor och grönskande oas med utemöbler, grillar, cykelställ och prydliga rabatter. Föreningen har även tvättstuga, övernattningslägenhet, övernattningsrum och en samlingslokal som kan hyras för sammankomster.

Läget är perfekt och i idylliska Bagaregården bor man mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta, och spårvagnshållplatsen strax utanför kvarteret trafikeras av linje 6 och 8 med täta turer. Redbergsplatsen, bara ett stenkast bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till den stora Ica-butiken vid Munkebäckstorget och till Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, grönsakshandlare, bokhandel och Systembolaget.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger som nämnts fritt mot Ånäsfältet, helt utan insyn, och strax utanför fönstret har man grönskan från Stockholmsgatans allé. Det är ett lättmöblerat rum med gott om plats för exempelvis säng, soffa och skrivbord. Här finns även en fristående och rymlig skjutdörrsgarderob som sväljer det mesta i klädväg. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i vitt. Taket pryds av en takrosett.

Kök

Köket är rymligt för att vara i en etta och det finns plats för att duka upp till middagar med kompisgänget. Det är väl tilltaget med förvaring, och det inbyggda originalskafferiet är ett charmigt inslag. De vita köksskåpen kompletteras med öppna hyllplan i ek som ger köket ett levande intryck. Hemmakockarna har bra svängrum, och arbetsbänken är i massiv ek med infälld spishäll. Partiet ovanför diskbänken och arbetsbänken är klätt med vitt kakel. Ugnen och fläkten är i rostfri design medan kylen/frysen från Smegs retrokollektion är mintgrön. Brädgolvet är framtaget och väggarna, inklusive den fina bröstpanelen i spont, målade i vitt.

Badrum

Badrummet inrymmer toalett, badkar, handfat, väggskåp och öppna hyllplan. Till badkaret finns både tapp, takdusch och handmunstycke. Golvet är belagt med våtrumsmatta och väggarna klädda med vitt kakel med turkos mittbård.

Hall

Hallen ligger mitt i lägenheten och dagsljuset flödar genom öppningarna mot vardagsrummet och köket. Det är en välkomnande entré och direkt innanför ytterdörren finns en hatthylla och ett väggmonterat skoställ. Bra förvaringsmöjligheter från golv till tak erbjuds i form av en inbyggd originalgarderob med överskåp. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i vitt.

Övrigt

Garderob, tavellister, hatt- och skohylla lämnas kvar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.