Storkgatan 7F

Bagaregården | 1905 | Arkitekt Kurt F Andersson

Välkommen till denna lägenhet högst upp i huset som bara ger och ger! Köket är stort med plats för härliga middagar, och framför fönstret finns en naturlig arbetsplats (eller varför inte ha en härlig sittplats?), sovrumsdelen ligger en halvtrappa upp, förvaringen är, liksom köket, platsbyggt av en finsnickare. I vardagsrummet tronar en vacker kakelugn. Lägenheten bjuder på många vinklar och vrår - så varmt välkommen hem! Tillträde kan ske snabbt, om önskas, men är inget krav.

 • Pris: 2 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 66 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 4 601 kr inkl Värme och VA. Obligatoriskt tillägg på 175 kr för bredband och kabel-TV
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 449 089 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 30
 • Andel i föreningen: 2,7252%
 • Andel av årsavgift: 2,7252%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Föreningen har innergård med utemöbler, buskar, träd och odlingslådor.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Göteborg Olskroken 5:2

Visning

måndag 20 maj 18:4019:20

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Högst upp i ett landshövdingehus med mycket snickarglädje finner vi denna rymliga tvåa i rofyllt gårdsläge. När man stiger in genom ytterdörren har man ett ljust vardagsrum med en vacker kakelugn direkt till höger, och härifrån nås sedan ett stort kök med platsbyggda skåp och gott om utrymme för både matlagning och umgänge. Det är en karaktärsfull lägenhet med spännande planlösning i halvetage, och från en inre hall innanför köket leder några trappsteg upp till en mysig sovrumsdel där man sover gott om natten. Förmaket till sovrummet passar bra som arbetsrum eller barnkammare. Planlösningen, de charmiga vinklarna, takhöjden och det fasta möblemanget som byggts av en finsnickare sätter verkligen sin prägel på detta trivsamma hem som dessutom är väldigt ljust trots att solen inte ligger på. Kvadratmetrarna är väl fördelade och förvaringsmöjligheter utöver det vanliga finns i form av bland annat en klädkammare i anslutning till tamburen.

Landshövdingehuset med adress Storkgatan 5 och 7 är ett av de äldsta landshövdingehusen i Bagaregården, och det förra sekelskiftet gör sig påmint genom den vackra fasadens snickarglädje. Ett trivsamt boende erbjuds, och till huset hör en rofylld innergård med lummig växtlighet, trädgårdsmöbler och odlingslådor. En trevlig plats för umgänge med grannarna eller en mysig middag på tu man hand i kvällssolens sken. Gården håller i skrivande stund på att ses över och kommer bli ännu finare.

Läget är perfekt och i idylliska Bagaregården bor man mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta, och spårvagnshållplatsen direkt utanför huset trafikeras av linje 6 och 8 med täta turer. Redbergsplatsen, bara ett stenkast bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till den stora Ica-butiken vid Munkebäcksmotet och till Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, grönsakshandlare, bokhandel och Systembolaget.

Vardagsrum

Två höga fönster fyller vardagsrummet med ljus, och att man ser himlen över takåsarna ger en härlig frihetskänsla. Det är ett rymligt och lättmöblerat rum med gott om plats för en stor soffgrupp. I ett av hörnen ståtar en vacker kakelugn som ej är i bruk men som med några levande ljus i eldstaden ändå blir en härlig mysfaktor efter att kvällsmörkret lagt sig utanför fönstren. Kakelugnshörnet är tapetserat med tapeten ”Ypsilon” av Arne Jacobsen och i övrigt är väggarna ljusmålade. Det framtagna brädgolvet är vitlaserat.

Kök

Från vardagsrummet når man lägenhetens stora kök med utrymme för trevliga middagar i goda vänners lag. Hemmakockarna har gott om svängrum och den charmiga fönstervrån, med en vacker vy över den fina innergården, är inredd med en trevlig arbetsplats där man kan slå sig ner och bläddra i kokböckerna. Det är även rejäl tilltaget med förvaring och de vanliga köksskåpen kompletteras av ett vackert serveringsskåp i gammaldags stil med spröjsade vitrinluckor som exponerar servisen. Allt är platsbyggt och mycket gediget, och såväl skåp som lådor är inredda i massiv ek. Köksskåpen har släta luckor och lådor i svart genomfärgad MDF medan kylen/frysen, ugnen, mikron, fläkten och diskmaskinen är i rostfri design. Ovanför arbetsbänken, som är i lättskött laminat med infälld spishäll och diskho, letar sig mattsvart stavmosaik upp till överskåpen och taket. Kökets väggar är ljusmålade och det framtagna brädgolvet vitlaserat.

Sovrum

Från en inre hall innanför köket leder några trappsteg upp till en mysig sovrumsdel. Sovrummet har plats för en dubbelsäng, och tack vare lägenhetens rofyllda gårdsläge sover man gott om natten. Utmärkta förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera erbjuds i form av inbyggda skåp och garderober i valnöt. Väggarna och det framtagna brädgolvet är ljusmålade.

Dressing room/arbetsrum/barnrum

Sovrummets förmak, med dagsljusinsläpp från en fönsterglugg, passar perfekt som arbetsrum eller barnrum. Även här är väggarna och det framtagna brädgolvet ljusmålade.

Badrum

Från den inre hallen når man även lägenhetens fräscha badrum som inrymmer duschhörna, handdukstork, tvättkommod, takhylla och toalett. Möblemanget kommer från Ballingslöv. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med svart klinker. Duschhörnan skärmas av med en infällbar glasdörr.

Inre hall

I den inre hallen finns en garderob som platsbyggts i vacker pärlspont. Garderoben är inredd med stänger i två nivåer och kan öppnas även från gaveln vilket gör det väldigt lätt att nå kläderna. Hallens framtagna brädgolv är ljusmålat och väggarna tapetserade med tapeten ”Paradiset” av Josef Frank.

Tambur

Lägenhetens tambur är inredd med ett lika snyggt som praktiskt Elfasystem som kan anpassas efter behov. Väggarna är ljusmålade och det framtagna brädgolvet, som löper tröskelfritt genom öppningen mot vardagsrummet, vitlaserat.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd i samma trapphus.

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.