Uddevallagatan 37A

1924 | Arkitekt Nernst Hanson

Den här tvåan är helt perfekt planerad, och därtill i mycket gott skick. Här erbjuds nyrenoverat kök (där tvättmaskin göms bakom en av luckorna), lyxigt badrum, och behagligt färgsatta väggar och framtagna brädgolv som slipades för några år sedan. Utsikten här på Uddevallagatan är dessutom Bagaregårdens bästa, tack vare det höga läget. Som kronan på verket tronar en kakelugn i vardagsrummet, fullt fungerande och godkänd för eldning. Föreningen är mycket lågt belånad (endast 2 798 kr/kvm), och avgifterna är bland de lägre i området. Den som inte nöjer sig med mindre än exakt allt blir troligen kittlad av möjligheten att bygga en stor balkong från köket. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 3 695 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 57,7 kvm
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården
 • Månadsavgift: 2 718 kr inkl. värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och tv om 299 kr/mån. Alla lägenheter har egen varmvattenberedare.
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1924
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 21/ LM 1101
 • Andel i föreningen: 2,6469%
 • Balkong: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Bagaregården 12:1

Visning

söndag 2 oktober 10:3011:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Uddevallagatan är en av favoritgatorna i Bagaregården. Ingenstans får man en mer vidsträckt utsikt än här, och solnedgångarna är magiskt vackra. Det är en ljus och luftig gata med klassiska landshövdingehus längs den ena sidan, och villor inbäddade i lummiga trädgårdar längs den andra. Nummer 37 ägs av Brf Tredje Bohus, som är en mycket välskött förening och lågt belånad förening vilket återspeglar sig i de förmånliga avgifterna. Den kringbyggda gården är soldränkt och fint iordning, och här finns trevliga sittgrupper som är tillgängliga för alla medlemmar att nyttja. Många har byggt balkonger, vilket skulle kunna vara en spännande möjlighet även för den som köper den här tvåan som nu är till salu.

På andra våningen väntar nu en makalöst välplanerad och luftig tvåa på sin nästa ägare. Det finns så mycket att tycka om här: det nyrenoverade köket, ett mycket påkostat badrum som byggdes ut vid renoveringen, den eldningsbara kakelugnen, och alla de bevarade 1920-talsdetaljerna som man så gärna vill ha här i landshövdingehusen. Vad sägs till exempel om framtaget brädgolv, stiliga listverk, och gjutjärnsradiatorer?

Vi tar en runda i bostaden:

Hall

Centralt placerad i lägenheten ligger hallen, från vilken man når alla rum. Den är lagom rymlig - känslan är ljus och luftig precis som i resten av lägenheten, men inga onödiga kvadratmetrar går till spillo. Praktisk förvaring för skor och jackor finns i en inbyggd nisch med platsbyggd hatt- och skohylla. Dessutom en rymlig inbyggd garderob som sväljer det mesta (även varmvattenberedaren gömmer sig här, för i den här föreningen har alla nämligen sin egen). Väggarna i hallen är målade i vitt, och det framtagna brädgolvet (slipat 2019) som möter oss här flyter sedan vidare in i alla rum. Lagom till att nästa ägare flyttar in kommer ytterdörren att ha bytts till en säkerhetsdörr, utformad för att vara så lik den nuvarande dörren som det bara går men med alla fördelar som kommer med en modern dörr.

Vardagsrum

Ett väl tilltaget rum där blicken direkt dras mot den vackra kakelugnen i ena hörnet. Den är inte bara ett smycke för rummet, utan även fullt fungerade för mysig eldning nu när hösten och vintern knackar på dörren. Rummet ger gott om utrymme för en rejäl soffgrupp, och även annat möblemang om så önskas. En platsbyggd bokhylla längs ena väggen är en trevlig detalj. Ett brett treluftsfönster bjuder på en vidsträckt utsikt över det ljuvliga närområdet, och solnedgångarnas färggranna skådespel blir ett härligt inslag om kvällarna. Ljust brädgolv, och väggar målade i grått.

Kök

Ett mycket snyggt och stilrent kök. Det totalrenoverades 2020, och resultatet är ett kök med massor av förvaringsutrymme och gott om arbetsyta. Stommar och luckor kommer från Ikea, och har lackerats av fackman i en varm beige nyans som går hand i hand med färgsättningen i resten av lägenheten, och ger köket ett skandinaviskt och exklusivt uttryck. Bänkskivan är i kvartskomposit, vilket både är stiligt och mycket praktiskt med tanken på att materialet tål det mesta. Vitvarorna består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, och diskmaskin. I ett av skåpen döljs också en fullstor tvättmaskin. Alla vitvaror är från Ikea (2020). Den som blev sugen på den där balkongen som nämndes i inledningen kan föreställa sig hur glasade dubbeldörrar öppnar upp mot en solbadande söderbalkong mot gården. Stor skulle den kunna bli också.

Sovrum

Den bästa sortens sovrum, där gott om luft finns kvar även runt en dubbelsäng av modell större. Ypperliga förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober, som sväljer det mesta i klädväg. Likt vardagsrummet vetter sovrummet mot Uddevallagatan och utsikten. Gatan är lugn och närområdet ostört, så här går det utmärkt att sova med fönstret öppet under sommaren. Den vilsamma gröna väggfärgen är väldigt fin ihop med trägolvet.

Badrum

I samband med att badrummet renoverades (av fackmän) 2014-2015 byggdes det även ut. Allting i badrummet är noga genomtänkt för att passa husets arkitektur och samtidigt vara praktiskt i vardagen. Duschar gör man bakom de invikbara dörrarna i klarglas, och valet mellan tak- eller handdusch är fritt. Efteråt levererar handdukstorken varma och torra handdukar Vägghänd WC gör städningen så mycket enklare. Kommoden blir pricken över i:et här inne - den är inte bara vacker utan ger perfekt förvaringsutrymme i lådorna. Hexagonformad klinkers i grafitgrått med golvvärme, och väggar klädda i vitt, fasat kakel.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett stort källarförråd om ca 12 kvm.

Balkong: Många i föreningen har byggt balkong från gården. Det har tidigare funnits bygglov för detta även för denna lägenheten, dock utlöpt nu. Med största sannolikhet kan den som önskar bygga en balkong få ett nytt bygglov för detta. Observera alltså att det krävs både styrelsens godkännande samt bygglov, och att balkongprojektet drivs och bekostas helt och hållet av köparen efter att bostadsrätten tillträtts.

Tillträde

Tidigast januari 2023, men gärna senare. En diskussion kan föras om detta.

Område

Området kring Redbergsplatsen

Redbergsplatsen är idag en av Göteborgs knutpunkter och binder ihop Bagaregården, Lunden och Olskroken. Under de senaste åren har området blommat upp med nya restauranger som gör att området lever även kvällstid.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.