Astrid Wreland

Inredning

Vi på Alvhem är nästan larvigt stolta över illustrationerna över stadsdelarna vi arbetar i. Dessa är skapade av Astrid Wreland som trots sin blygsamma ålder är ett konstnärsnamn att lägga på minnet. Kom ihåg i vilket sammanhang ni stötte på henne först!
Vi har självklart ställt lite frågor till henne inför lanseringen av akvarellerna, som nu finns att köpa i vår butik på Södra vägen 51 i Göteborg. 

 

Hej Astrid! Du är hela Alvhem-kontorets favoritillustratör! Kan du inte berätta lite mer om dig själv?
Åh, tack tack!
Jag heter då Astrid Wreland och jag är 16 år. Jag bor i Stockholm och läser bildlinjen på Södra Latins Gymnasium. På fritiden målar jag tavlor och spelar dragspel.

Hur länge har du målat?
Jag har målat sedan jag kunde hålla i en pensel, och innan dess målade jag med händerna.

Har du något favoritmotiv? Och vilken målarteknik tycker du mest om?
Jag har många favoritmotiv, men jag gillar att måla människor, helst i olja, och jag gillar att måla landskap. Många av de landskapsmålningar jag gjort är inspirerade av naturen från mitt sommarställe i Småland.
Akvarell är också kul och det går så snabbt! En oljemålning kan ta veckor att göra, men en akvarell kan jag ibland göra på en och samma dag.

Och så blev du hux flux inkastad i mäklarbranschen! Hur känns det?
Det är väldigt roligt! Nu efter att jag har studerat så många hus och byggnader tänker jag så mycket mer på arkitektur. När jag går till skolan tittar jag ofta upp och ser hur fönster och fasader är utformade. Extra roligt var det när jag var på besök i Göteborg för där kunde jag känna igen en massa hus och att se allt i verkligheten var väldigt häftigt!

Gamla Masthugget i akvarell, av Astrid Wreland

 

Vad var det svåraste med att måla Göteborgsmotiv?
Det svåraste med göteborgsmotiven var att göra de färdiga skisserna. Det var mycket som skulle in i bilden och husen skulle vara i rätt storlek i förhållande till varandra.

Hur sugen är du på att flytta till Göteborg och in i ett av motiven du målat? Och vilket motiv är du mest sugen på att flytta in i?
Allra mest sugen är jag på i Linnéstaden! Hagabion ska jag absolut besöka i sommar!

Linnéstaden i akvarell, av Astrid Wreland

 

 

Astrid utanför vår butik på Södra vägen 51

Fler artiklar

Inredning

Nytt hem, ny trädgård

Inredning

Kartongfabrik möter New York-loft

Inredning

Tillbaka till traditionen med Lim & Handtryck