Chez Wood – vår nya favoritbok

Inredning

”Den här boken vill upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare” står det i Norstedts förlags beskrivning av Sofia Woods helt färska kokbok Chez Wood. Och vi på Alvhem skriver under på den beskrivningen. Det här är hela kontorets nya favoritbok!

Lyssnar ni på podcasten Billgren Wood? Om inte tycker vi att ni ska göra det! Här pratar kokboken Chez Woods upphovsmakare Sofia Wood och kreatören, vintageexperten och programledaren Elsa Billgren om allt från uppkomsten av specifika trender till framtidens klassiker. De ger oss härliga djupdykningar i inredning, Instagramfenomen och loppisfynd och gör självklart nedslag i matlagning och det dukade bordet.

Norstedts förlag beskriver boken och Sofia med de fina och varma meningarna; ”Allting som hon gör tar hon sig an med estetisk fingertoppskänsla, omtanke och medvetenhet. Recepten är enkla men raffinerade, sinnliga och anpassningsbara. Det handlar om omsorg om råvaror och detaljer mer än komplicerade moment. Allting bottnar i hållbarhet – på flera olika plan – och en tro på att detaljerna gör hela skillnaden.

Vi är flera småbarnsföräldrar här på Alvhem som kan skriva under på det där med enkla, omtänksamma recept. Till exempel är pasta al burro en riktig räddare i nöden (läs Sofias fina blogginlägg om receptets uppkomst här) och de karamelliserade päronen med kokosmjölk är numera ett stående inslag som helgefterrätt. (här hittar du receptet). Det funkar även med en riktigt god vaniljglass.
Och även om inte det gudomligt goda receptet på papardelle med svartkål, kantareller, syrad grädde och citronzest (recept här) finns med i boken så tycker vi att ni ska prova det ändå. Men räkna INTE med att det blir över till någon matlåda…

Tack Sofia för ditt underbara bidrag till kokbokshyllorna runt om i Sverige! En finare bok får man verkligen leta efter.

"

Foto: Norstedt förlag

"

Foto: Norstedt förlag

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Jimmy – med utsikt över takåsarna

Inredning

Våra bästa matbordstips

Inredning

Vår favoritritual med produkter från Lilla Bruket