Kartongfabrik möter New York-loft


Vad får man om man kombinerar en kartongfabrik i en fastighet uppförd 1912, med ett loft i New York? Ett loft där tegelväggarna varsamt knackats fram och där sovrummet avgränsas av en industriell glasvägg, men som inte alls ligger i Meatpacking District utan på Kungshöjd. I den gamla fabriken som slutade producera kartonger, blev gymnasieskola och sedan byggdes om till bostadshus.

 

Här bor man när stadens puls slår i samma rytm som kroppens. När morgonkaffet bryggs hos vännerna på Allora, bara två kvarter österut. När saluhall, klubbliv, nattamat och massage finns runt hörnet. Och när uttrycket ”kom över och käka hos oss!” inte bara är något man slänger ur sig på väg hem från jobbet utan blir verklighet, vardag som helg, i och med läget i stadens kärna.

Stylistduon Sundling Kickén var de som anlitades för att inreda bostaden, som ligger på Ingenjörsgatan 8b på Kungshöjd. Den såldes sedan i februari 2018.


Här kan du se alla bilderna från försäljningen.
Var vänlig att ange källan (Alvhem), fotograf och stylist om du vill använda bilderna i dina kanaler.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!