Hemma hos Krish och Vijay

Inredning

I juni 2020 köpte Krish och Vijay en härlig trerummare på Kastellgatan via vår mäklare Anna-Kajsa. Rum i fil, höga fönster och med mängder av originaldetaljer från 1907, då huset byggdes. Ett perfekt utgångsläge för Krish och Vijay att skapa sitt dröm hem!
Men så var det där den 
lilla detaljen; var börjar man…?

Caroline, vår inredare, kontaktades och ett första möte i lägenheten bokades in. Det Krish och Vijay var mest angelägna om att få hjälp med var färgsättning en av alla rummen och att hitta en färgskala där alla kulörer fungerar ihop med varandra. Någon som är extra viktigt när rummen ligger efter varandra, så kallat ”i fil”, och man ser flera väggfärger samtidigt. 

Foto: Fredrik J Karlsson

Caroline, som alltid börjar sina hembesök med att göra en ”Ernst” det vill säga känner in rummen, fotograferar och gör anteckningar kring hur planlösningen ser ut och var dörrar och fönster är placerade. Efter det återvänder hon till sitt kreativa arbetsbord och tar fram ett visuellt förslag på de rum som ska färgsättas där kulörer på både väggar, dörrar och övriga snickerier tas med. Ett par inspirationsbilder brukar också slinka med, för att känslan som Caroline vill förmedla, ska bli ännu tydligare. 

Foto: Fredrik J Karlsson

Färgförslagen Krish och Vijay fick från Caroline visade sig vara mitt i prick och det tog inte många veckor innan kulörerna ”Curious Mind”, ”Washed Linen” och ”Mörk Sandstrand” klädde väggar, dörrar och snickerier.
I samband med detta utökades också samarbetet och Caroline fick uppdraget att hjälpa till med inredningen av hemmet, med utgångsläge från varumärkena vi säljer i vår butik på Södra vägen 51. 

Fler artiklar

Inredning

Våra bästa matbordstips

Hemma hos

Hemma hos Jimmy – med utsikt över takåsarna

Inredning

Nytt hem, ny trädgård