Esperantoplatsen – oasen vid foten av Kungshöjd

 

Mellan Rosenlundsgatan och Kungsgatan ligger Esperantoplatsen – ett område i området. Som namnet antyder är det en mötesplats för göteborgare med internationell bakgrund. Inte minst tack vare Språkcaféet som varit ett populärt häng sedan 2004.

Sedan några år tillbaka har platsen möblerats med träbänkar, fler restauranger har poppat upp i krokarna och foodtrucks har hittat hem. I dag är platsen lika mycket ett populärt ställe att hänga i solen på som en viktig mötesplats för skejtare som fått curbs, flatgaps, maunalpads och trappor att underhålla sig med.

I takt med att Stenpiren och Skeppsbron får tillbaka sin betydelse, höjs också pulsen på den lilla platsen vid foten av Kungshöjd. Här sker också dagligen mötet mellan nutidens livsstil och dåtidens ståtliga arkitektur med fasaderna på Surbrunnsgatan och Ingenjörsgatan som bakgrund. Sent 1800-tal och stenromantik när den är som bäst.

 

 

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!