Hem med musiken i första rummet

Hemma hos

Malin, kontorsansvarig på Alvhem på Södra Vägen, bor sedan tre år tillbaka tillsammans med sambon Johannes i en tvåa på 75 kvm på Kastellgatan i Linné.

”Där det spelas musik där trivs jag!”

– Man kan väl säga att jag valde rätt kille, då jag hamnade i detta vackra hem. Jag trivdes väldigt bra i min lilla nergångna lägenhet uppe i Gamla Masthugget, men valet var inte svårt när det stod mellan att söka ny lägenhet eller att bli sambo med världens bästa. Plus att få flytta in i en sekelskifteslägenhet i Linné, något jag tidigare bara drömt om.

 width=

Hur trivs du i området?
– Jag älskar Linné. Det är centralt men ändå lite lugnare, inte mitt i smeten. Alla vackra byggnader och närheten till Slottsskogen samt utbudet av olika restauranger gör det till ett område att trivas i. Det är tacksamt att ha både Alvar & Ivar, (surdegsbageri) samt Dubbel Dubbel (dumplingrestaurang) som grannar, två ställen som kan sin sak. Både jag och Hannes tycker om att lyxa till vardagen och uppskattar god mat och dryck. Vi har betat av de flesta restauranger runt om i Linné. Då jag även är bortskämd med att han lagar god mat hemma, så brukar vi ibland på sommaren ta med middagen upp till Skansen Kronan för att äta ute med utsikt.

Vad är viktigt för att du ska trivas i ditt hem?
– Jag gillar ordning och reda, var sak på sin plats. Sen har jag en förkärlek till ljuslyktor och älskar att tända ljus så fort det blivit mörkt ute. Det måste finnas en harmoni hemma där både möbler, textil och inredningsdetaljer helst matchas i samma färgskala, men olika material. Viktigast är nog dock att ha bra högtalare. Jag kan inte riktigt förstå dem som lyssnar direkt från t ex datorn.. Nu menar jag såklart inga svarta stora högtalare som står på golvet utan snygga mindre, med bra ljud. Vår lilla Beoplay A2 från Bang & Olufsen kan vara bästa köpet till köket och till vardagsrummet önskar jag mig en Beoplay A9, där det spelas musik, där trivs jag!

 width=

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Avskalat och ljust men samtidigt mysigt. Jag bär nästan aldrig kläder i färg, vilket också syns hemma, inredningsmässigt. Jag vet inte vad det säger om min personlighet, att vara färglös låter ju inget vidare. Men jag ser det mer som att det ger harmoni, en stabil grund. Och när det väl åker på en gul skjorta eller när det ligger en rosa pläd i soffan, så är det för att jag tycker om det, känner mig bekväm med det, inte för att det är mode eller för att någon säger till mig vad jag ska ha. När Hannes köpte lägenheten så totalrenoverades den. Brädgolvet slipades, alla ytskikt målades och badrummet blåstes ur helt. Det har dock tillkommit mer saker sedan jag kom med i bilden. Han står för skalet och jag för inredningen kan man säga.

Favoritmöbel eller inredningsdetalj?
– Jag tycker om byrån och stolen som jag klätt om, båda har jag nämligen ärvt av min älskade mormor. Dock blev vi nyligen klara med vår egenkomponerade sänggavel, den lyfte hela sovrummet och har blivit en favorit!

 width=

Var i hemmet trivs du bäst?
– Då jag varken kan eller tycker om att laga mat så är köket ingen plats för mig. Jag gillar bättre att ligga i soffan, lyssna på musik eller titta på en bra film.

 width=

Beskriv din favoritdag hemma!
– Det ringer ingen klocka på morgonen. Vi gör gokaffe (bryggkaffe med smak av smörkola) och dricker det i sängen. Vi går ner till grannen Alvar & Ivar och köper mitt favoritbröd ”Småsur”, äter frukost till det bästa morgon-albumet vilket är ”The Ghost of Tom Joad” med Bruce Springsteen. På dagen kommer min familj och vi gör utflykt till Änggårdsbergen. Hem igen för att förbereda kvällens middag med vänner. Jag håller mig undan köket, ansvarar istället för att puffa kuddar, tända ljus och självklart välja spellista. Blir ofta att vi öppnar vinflaskan innan gästerna kommer. Skålar, pussar kocken och avsmakar maten.

 width=

Vad gör du när du inte arbetar på Alvhem i Lorensberg?
– Min familj är mitt allt där mina två små systerdöttrar fungerar som lyckopiller för oss alla. Annars är, som ni säkert förstått, musik ett stort intresse. Jag kan varken spela eller sjunga själv, men jag njuter till fullo av andra som kan. Husgudarna är Springsteen och Kent. Tack och lov delar jag detta intresse med min käraste, 2016 har nog varit rekordår vad det gäller konserter, där Kents avskedsturné är bland det bästa jag sett. Lika mycket uppskattar vi båda att gå ut och käka, äta gott och dricka rött. Resa är också ett intresse, de flesta somrar med Hannes har spenderats i Italien, där blir man aldrig besviken på varken mat, väder eller människor.

 width=

Tack Malin för att vi fick hälsa på hemma hos dig.

 

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Åke – espresso med utsikt

Hemma hos

Hemma hos Emma Green – mellan hav och stad

Hemma hos

Hemma hos Nils – livet på solsidan