Hemma hos Nils – livet på solsidan

Hemma hos

Nils, en av Alvhems grundare, bor i en bostadsrätt på Linnégatans solsida, på den övre delen inte långt från Slottsskogen. Lägenheten är en trea om 103 kvadratmeter belägen i en välhållen fastighet från 1927.

”Jag älskar det mekaniska snäppljudet när man tänder lampan”

– Jag har bott i området i mer än 25 år, och var helt klar över att det var i Linnéstaden jag ville bo när jag började se mig om en efter en större lägenhet. När så en lägenhet blev till salu, med rätt läge i huset – högt upp – så slog jag till. Det var 2009 och jag har fortfarande svårt att tänka mig bo någon annanstans.

Du har ju sålt lägenheter i Linnéstaden i över 15 år och därmed haft tillfälle att bekanta dig med de flesta fastigheterna i området. Vad fick dig att välja just denna fastighet?

– Lägenheten jag till slut hittade ligger på Linnégatan, i en av fyra fastigheter, ritade av samma arkitekt, samtliga treor med ungefär samma disposition. Uppförda under 1920-talet med alla de tidstypiska detaljer som jag värdesätter så högt. Fina listverk, stilren stuckatur, lagom högt i tak, balkong, stavparkettgolv och sist men inte minst underbart vackra fönster i originalutförande. Under mina år som mäklare hann jag sälja ett antal av dessa lägenheter och redan från början kände jag en större attraktion till dessa vackra fastigheter.

Jag trivs förträffligt i vårt hem! Det enda jag saknar är att kunna elda i den öppna spisen, något som tyvärr är omöjligt då murstocken är kapad på vinden.
Jag bor tillsammans med min sambo Jeanette och hennes 20-åriga dotter, som bor hos oss delar av tiden. Tessa, vår 15-åriga, underbara lilla Jack-Russel tik utgör också en viktig del av familjen.

 width=

 width=

 width=

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Luftigt, tidstypiskt och bekvämt. Jag föredrar en mix mellan nydesignade saker och äldre unika möbler. Företrädesvis franskt, danskt och svenskt. Blandar gärna olika naturmaterial, såsom skinn, trä, linne. Material som har gemensamt att de åldras med stil, ofta blir de bara vackrare med åren. Gillar inte alls dagens ”slit-och-släng”-mentalitet, där priset i många fall är det avgörande. Hellre fynda något på en loppis än att köpa något massproducerat i laminat. Jag genomförde en omfattande renovering direkt efter jag köpte lägenheten 2009. Den såg rätt ok ut på ytan men under färgen var putsen gammal och släppte från väggarna. Även elen hade stora brister och köket var nog från början av sjuttiotalet, opraktiskt och fult. Så det var verkligen dags för en rejäl uppfräschning.

 width=

Varifrån hämtar du inspiration?
– En del får jag givetvis från de hem som vi på Alvhem inreder och säljer. Mycket inspiration får jag även från resor utomlands, inte minst från Frankrike dit vi åker så ofta vi får chansen.

Favoritmöbel?
– Oj, svårt att säga. Tycker om så många saker hemma. Men det får nog bli min Jieldé-vägglampa i sovrummet. Fantastiskt att en industrilampa designad i Frankrike på 1950-talet fortfarande kan vara så gångbar och populär. Älskar det mekaniska snäppljudet när man tänder lampan!

 width=

 width=

Var i hemmet trivs du bäst?
– Soffan i vardagsrummet vinner nog. Därifrån har man en härlig vy över stora delar av lägenheten, och de gigantiska fönsterpartierna som ger ett underbart ljus.

Vad gör du på din fritid?
– När jag inte arbetar umgås jag med vänner, tränar en del, framför allt löpning. Dansar även ibland, då mest salsa och bachata, det är ett härligt sätt att röra på sig och träffa sköna människor. Att resa hamnar också högt upp på att-göra-listan under senare tid mest till Frankrike och helst till soliga Provence där vi äger ett litet townhouse.

 width=

 width=

Tack Nils för att vi fick hälsa på!

Nu mäklar inte Nils några bostäder längre men blir såklart glad om du hör av dig ändå. Du når honom på nils@alvhem.com eller 0766-44 66 10

 

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Jimmy – med utsikt över takåsarna

Hemma hos

Hemma hos Anna – mäklaren med gröna fingrar

Hemma hos

Hem med musiken i första rummet