Välkommen till oss på Stockholmsgatan 1

Stadsdel

Christina valde mellan att bli mäklare eller trädgårdsmästare men valet föll på mäklare eftersom hon inte gillar att vara ute när det regnar. Och Ann kan, sina tidigare kriminologistudier till trots, inte tänka sig ett mer spännande yrke än att vara mäklare. Tillsammans har de 20 års erfarenhet av mäkleri varav 17 år som de båda har haft Bagaregården och östra centrum som arbetsområden.

– Bagaregården är ett fantastiskt område, mitt emellan innerstad och natur. Vackra landshövdingehus, känsla av småstadsidyll och enormt trevliga människor. Kan man bo bättre? säger Christina.

Ann, som tidigare bott flera år i Bagaregården kan inget annat än att hålla med.
– Östra centrum är ett kanonområde, både att bo och att vara mäklare i. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga områden med villor och radhus.

Här på Stockholmsgatan 1 har vi på Alvhem huserat i snart ett och ett halvt år. När huset byggdes 1929 fungerade lokalen som kortvarubutik. Det vill säga en butik som sålde sybehör, trikåplagg och underkläder. Den delades senare av och har genom åren huserat en herrfrisör på vänstra delen, och diverse inredning- och blomsterbutiker på högra.
I somras gjorde vi en större renovering; byggde nytt kök, lade in ett härligt golv och målade väggarna i en av våra favoritkulörer, St. Pauls Blue. Och nu är detta hemkontor för Christina och Ann

 

Vi på Alvhem har valt att fokusera på det vi kan allra bäst – förmedla lägenheter och villor med själ och patina. Vi tycker att åren mellan 1850 och 1950 är den svenska bebyggelsehistoriens stolthet. Konstruktionerna var rejäla, materialen gedigna och utseendet tilltalande.
Visst byggs det fina hus även i dag, 2019, men försäljningarna av dessa lämnar vi med varm hand över till kollegor i branschen som har bättre kunskap kring dagens moderna arkitektur.

Tack vare vår nisch och kunskap kring äldre fastigheter kan vi, förutom att se till att din bostad blir såld, även hjälpa till som bollplank när du renoverar, målar om eller byter kök. Kanske behöver du tips och råd kring materialval eller modern byggnadsvård.

Varmt välkommen att kika in om du har vägarna förbi. Vi bjuder självklart på en kopp kaffe och har dessutom en liten minishop där du kan handla med dig en present till dig själv eller någon du gillar.

 

"

"

Fler artiklar

Stadsdel

Vasastaden

Stadsdel

Kålltorp

Stadsdel

Majorna och Kungsladugård