Vår favoritritual med produkter från Lilla Bruket

Inredning

Fler och fler eftersträvar naturligt och ekologiskt när det kommer till hud- och kroppsvård samtidigt som intresset för self care växer. Få stunder är väl så mysiga som att låsa in sig i badrummet, tända några ljus och sedan börja en ritual genom att skrubba och skölja, smeta och smörja, badda och klappa. 

Mellan jobb, matlådor, förskolehämtning och läxläsning, hur är det ens möjligt att få till en self care rutin? Tricket är att börja i liten skala och vara nöjd med det lilla du får till, bara du får till nånting! Efter hand adderar du fler produkter. Det viktigaste är att du får till en rutin som du hinner med i lugn och ro utan att behöva stressa.

Vårt samarbete med Lilla Bruket från Varberg sträcker sig flera år tillbaka och är något som betyder mycket för oss på Alvhem. Vi är oerhört glada över att få ha varit en del av resan från det (lilla) Lilla Bruket i Varberg till dagens placeringar i Milanos och Paris trendigaste butiker. Tänk att nästa steg är är Japan och Kina!

Monica och Mats, som driver Lilla Bruket, använder västkustens stundtals bistra klimat tillsammans med Varbergs 200-åriga spatradition för att skapa naturliga och organiska produkter. Vi på Alvhems har en all time favorite när det kommer till self care och det är kombinationen havsaltskrubb med mejam och eucalyptus tillsammans med kroppsoljan med bergamot och patchouli. Den naturliga havssaltskrubben mjukar upp och återfuktar huden samtidigt som den stimulerar cirkulationen. Med ingredienser som mandelolja, rapsolja och safflorolja, samt eteriska oljor från eukaluptus och mejram, skrubbas döda hudceller bort och lämnar plats för mjuk och fräsch hud. Kroppsoljan innehåller jojobaolja, rapsolja och safflorolja samt eteriska oljor av bergamott och patchouli. Tillsammans med skrubben skyddar, fuktar och upprätthåller oljan hudens elasticitet.

Såhär ser vår self care-ritual ut:
Vi använder skrubben 1-2 gånger i veckan på torr hud om vi är ute efter grövre peeling eller på våt hud för en lite mildare effekt. Skrubben masseras in med cirkulära rörelser över hela kroppen, fokusera gärna lite extra på torra fläckar, sedan sköljs den av med ljummet vatten. Därefter applicerar vi kroppsoljan på antingen våt eller torr hud.

"

Fler artiklar

Inredning

Nytt hem, ny trädgård

Inredning

Kartongfabrik möter New York-loft

Inredning

Tillbaka till traditionen med Lim & Handtryck