Bäckegatan 26A

1932 | Arkitekt Anders Funkquist

NYTT PRIS! I ett av Gamla Masthuggets vackra landshövdingehus ligger den här genomtänkta och rymliga tvåan. Det är ett härligt hem som upplevs unikt med en planlösning som är naturlig, tilltalande, och väldigt sällskapsvänlig. Här bor man i en välskött förening med både övernattningsrum, hobbyrum en härlig innergård och ett lugnt läge i området. Upp för backen finner du grönskande Slottsskogen och ner för backen - Linnéstadens och Majornas stora utbud av caféer och restauranger. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 995 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 56 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Gamla Masthugget
 • Månadsavgift: 3 469 kr Inkl värme, VA. Ett obligatoriskt tillägg för bredband på 165 kr tillkommer.
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1932
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 025 / 1001
 • Andel i föreningen: 2,28987%
 • Andel av årsavgift: 2,28987%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Stigberget 24:4

Visning

söndag 4 december 12:0012:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Louise Fredriksson

Fastighetsmäklare i Majorna, Kungsladugård och Gamla Masthugget

0766-446616 | louise@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Lugnet och den genuina känslan i Gamla Masthugget är ett faktum med dess bevarade arkitektur, unika utsiktslägen, charmiga kvartersbutiker och mysiga caféer. Gamla Masthugget är ett trivsamt område för er som vill bo lugnt och skönt, men ändå med närhet till allt som ger extra krydda åt tillvaron. Bara en kort promenad bort finner ni grönska och avkoppling i omtyckta Slottsskogen, en liten backe ner från lägenheten breder populära Linnéstan ut sig och åt andra väderstrecket myllrar Majornas härliga utbud. Kardemummabullarna och surdegsbrödet hämtar ni upp på Fjällgatans torg där populära Bullen och Brödet håller till, och frukten till råsaften finns nästan intill på Lustgårdens Grönsaksbutik. Här finns även godisaffär, sushi och pizza. Här bor ni i en oerhört välmående förening som erbjuder något för alla. Njut av den gemensamma innergården med gräsmattor och grill, trädgårdsgrupper, prunkande rabatter, buskar, fruktträd, utomhusbelysning. Träden blommar vackert på våren och ger mycket frukt på hösten. Här finns dessutom ett övernattningsrum och en snickerilokal för medlemmarna att utnyttja.

Bäckegatan som leder upp mot Slottsskogen kantas av vackra landshövdingehus och med ingång från baksidan möts du först föreningens mycket omtyckta trädgård med prunkande planteringar kliver man sedan in genom porten och ta dig med lätta steg upp till lägenheten vi nu ska presentera.

Hall

På första våningen bor man bara några få trappsteg från en av Gamla Masthuggets mysigaste gårdar, och här i husets murade del åtnjuter man maffiga väggar och djupa fönsternischer. När huset byggdes var detta två ettor som delade på en toalett i svalen. Då var hallen och badrummet som lägenheten har idag ett kök i den ena lägenheten och sovrummet var kök i den andra. Ihopslagningen ger lägenheten rymd men också möjlighet att göra om lägenheten till en mindre trea om så skulle önskas.

Rakt fram i hallen innanför ytterdörren finns en inbyggd garderob med förvarningssystem där man kan stuva undan alla ytterkläder, skor, och väskor. Därtill har en platsbyggd sittbänk tillförts hallen. Den är inmålad i väggfärgen, och har även den inbyggd förvaring. På golvet har man lagt in golvvärme för extra komfort och från hallen tar vi oss vidare in i lägenheten.

Kök och vardagsrum

I lägenheten är kök och vardagsrum i öppen planlösning vilket ger stort utrymme för sociala tillställningar likaväl som att laga mat och gemytliga stunder i soffan. Här möts modernt med gammal charm och köksinredningen är byggd längs ena väggen med gott om förvaring bakom vita släta luckor. Stommarna kommer från Ikea och den maskinella utrustningen består av kyl/frys gasspis, ugn i bekväm arbetshöjd, kolfilterfläkt och diskmaskin. Precis framför köket har man kaklat golvet med en mörkgrå klinker och eftermiddagssolen tittar in och solkatterna över det såpskurade golvet är en fröjd för ögat.

Den dova tonen på väggarna i kombination med rummets utformning ger många möbleringsalternativ och här finns gott om plats för stort matbord och i vardagsrumsdelen ges plats åt både soffa, förvaring och skrivbordsdel om så önskas.

Den generösa takhöjden som återfinns ger känslan som man önskar i ett landshövdingehus och de vackra spröjsade originalfönstren mot lugna Bäckegatan, har precis genomgått en stor renovering och är nu i toppskick.

Sovrum

Ett sovrum av perfekt storlek som förutom dubbelsäng rymmer förvaring i två platsbyggda dubbelgarderober. Läget mot föreningens lugna gård ger en grönskande vy att vakna upp till varje morgon när morgonsolen letar sig in. Det såpade golvet är lagt även här och väggarna är målade i en gråsvart ton.

Badrum

Från hallen nås lägenhetens badrum även det med ett stort spröjsat originalfönster mot föreningens gård. Väggarna är kaklade i vitt kvadratiskt kakel och på golvet ligger en grå plastmatta. Rummet är iövrigt inrett med badkar, wc, handfat och ovansittande spegel.

Övrigt

Till lägenheten hör två vindsförråd.

På baksidan av huset har föreningen en lummigt grönskande innergård med flera uteplatser med utemöbler och möjlighet att grilla. Här möts grannarna för en trevlig stund och det finns även många olika bärbuskar och träd som uppskattas av de boende.

Föreningen har en tvättstuga i vardera hus som är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

I övrigt har föreningen ett snickarrum, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som man får hyra för 200 kr natten och som är belägen i uppgång 32B.

Boendeparkering gäller i området och det är ofta lätt att få parkering just på Bäckegatan. Man kan även hyra garageplats i närliggande bostadsrättsförening.

Område

Gamla Masthugget

Med Slottsskogens grönska i söder och Göta Älvs brusande vatten i norr breder Masthugget ut sig längs med det sluttande Stigberget. Många boende i Masthugget skulle beskriva sin stadsdel som en liten stad i staden. Med 6 - 8 minuters mellanrum tar stombuss 60 dig till Centralstationen på bara 15…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.