Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven
0766-44 66 14 | ake@alvhem.com

Under 1940-talet hade min sambos gammelmorfar Uno en cykelverkstad på Alfhemsgatan 5, mitt emot vårt nuvarande kontor på Olivedalsgatan 16. Några meter upp på Nordhemsgatan jobbade hans fru Lilly som modist och tillverkade hattar, ett hantverk som krävde sin yrkesskicklighet. Kanske var det meningen att jag en dag skulle hamna just här, på Alvhem. Jag minns att jag redan när kontoret slog upp portarna för 12 år sedan tänkte tanken – “Där ska jag jobba en dag”.

Efter många år på en av de större mäklarfirmorna i stan känner jag att jag har hittat hem. Att få jobba med det jag brinner för är en ynnest, och jag är tacksam att jag får göra det med ett varumärke som jag till kan identifiera mig med. Intresset för bostäder var ingenting jag fick med modersmjölken, utan kom först i vuxen ålder då jag köpte och inte långt därefter sålde min första bostadsrätt. Varje resa vi åker på är förknippat med nackspärr då jag alltid har huvudet riktat upp mot en vacker fasad där jag tillåts drömma mig bort om husets historia.

Som mäklare upplevs jag som energisk, trovärdig och kompetent. Kunder som efter att ha träffat mig i köpprocessen också väljer att anlita mig när de ska sälja ser jag det yttersta kvittot på att jag gjort ett gott jobb, liksom de personer som anlitat mig flera gånger vid försäljning av olika lägenheter. Målet är alltid detsamma – att lotsa igenom både köpare och säljare på ett tryggt sätt och att båda ska vara så nöjda med mig att de med glädje rekommenderar mig.

Jag har själv förmånen att bo i en äldre fastighet i Linnéstaden från 1906 där jag bor ihop med min sambo Louise. Att själv vara med i köp- och säljprocessen som mäklare ger en ovärderlig kunskap, något jag alltid bär med mig när jag träffar stressade köpare och säljare som är på väg att göra sitt livs troligtvis största affär. Sen vi flyttade in här har vi gjort omfattande renoveringar där det platsbyggda köket är kronan på verket, så fråga mig gärna om tips och råd inför kommande renoveringar – efter många lördagar på de flesta av Göteborgs byggvaruhus och åtskilliga timmar med kökssnickare ställer jag gärna upp som bollplank.

Hör gärna av er så berättar jag mer om hur jag kan hjälpa er, oavsett det gäller en försäljning i närtid eller om ni på sikt vill ändra er boendesituation.

Hemma hos

Hemma hos Åke – espresso med utsikt

... den hemliga och undanskymda parken som bara vissa föreningar har tillgång till……

Läs mer

Hem jag förmedlat

Såld
Hvitfeldtsgatan 1

Kungshöjd

113 kvm

3.5 rum och kök

Såld
Packhusplatsen 4A

Inom Vallgraven

77 kvm

2 rum och kök

Såld
Hvitfeldtsgatan 7C

Kungshöjd

65 kvm

2 rum och kök

Såld
Hvitfeldtsgatan 11B

Kungshöjd

89 kvm

3 rum och kök

Såld
Arsenalsgatan 4A

Kungshöjd

65 kvm

2 rum och kök

Såld
Lasarettsgatan 6

Kungshöjd

40 kvm

1 rum och kök