Nina Bergh

Fastighetsmäklare i Änggården, Majorna, Kungsladugård och i Gamla Masthugget
0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Under hela min uppväxt har jag sett mina föräldrar slita sitt hår när de noggrant slipade, målade och gediget återskapade varje liten saknad originaldetalj av vårt sommarhus från 1800-talet.
Jag lovade att aldrig göra detsamma.

Det glömdes snabbt bort när jag och min man köpte vår jugendvilla från 1905 som i princip varit orörd sedan 60-talet. Tre år senare var alla fyra lager laminatgolv, åtta lager tapet och ett lager eternit helt borta och de trasiga 60-talsfönsterna utbytta mot träfönster. De senare är, efter konstens alla regler, återskapade från originalutförandet med mycket med hjälp av vår fantastiska grannes romantiska barndomsminnen. Han har nämligen bott i samma hus sedan 1945. Inte en kvadratcentimeter av huset är orörd även om allt inte är helt klart men vi trivs otroligt bra, jag, min man och våra barn Olle och Milla.

Jag är en riktigt stadstjej och är född och uppvuxen mitt i Linnés stenstad vilket såklart har präglat mitt intresse för byggnader och originaldetaljer.
Jag har alltid arbetat och trivts som bäst i de lite mer grönskande delarna av staden så som Änggården och Guldheden. Byggåren jag tidigare varit bekant med har utvidgats till mycket 20-, 30- men allra mest 40-tal. Och kärleken har verkligen vuxit sig stor för dessa årtals historia och otroliga arkitektur.

När jag var i övre tonåren sålde mina föräldrar sin bostad med Alvhem. Jag var med på mötet inför försäljningen och det var kärlek vid första ögonkastet. Dagen efter bytte jag bana helt och bestämde mig för att bli mäklare.
Under mina tio mäklarår har jag arbetat på två av Göteborgs större mäklarfirmor. Men nu är det dags att ta mig an mina områden Majorna, Kungsladugård, Gamla Masthugget och Änggården, under Alvhem-flagg. Det känns väldigt kul att nu, ett decennium (plus ytterligare några år) senare äntligen knyta ihop säcken och arbeta på företaget som var startskottet på mitt yrkesval.

Som mäklare arbetar jag med trygghet och transparens. För mig är det viktigt att somna med ett gott samvete och en vetskap om att jag och mina kunder har gjort vårt bästa för dagen.

På fritiden hänger jag gärna i vår trädgård. Någon behöver ju klippa gräset men helst odlar jag potatis eller något jag kan göra hemlagad italiensk glass på. Min bästa smaksättare är röda vinbär!

Hemma hos

Hemma hos Nina – det ståtliga jugendhuset

I Göteborgs västra delar, närmare bestämt i Nya Varvets marinhistoriska miljö, bor vår mäklare Nina tillsammans med…

Läs mer

Hem jag förmedlat

Såld
Strandridaregatan 12D

Kungsladugård

40,9 kvm

1 rum och kök

Såld
Storängsgatan 35

Änggården

84 kvm

4 rum och kök

Såld
Kungsladugårdsgatan 15C

Kungsladugård

35 kvm

1 rum och kök

Såld
Carl Skottsbergs gata 78

Änggården

81 kvm

4 rum och kök

Såld
Kabelgatan 39A

Majorna

39 kvm

1.5 rum och kök

Såld
Älvsborgsgatan 32

Kungsladugård

88 kvm

3 rum och kök