Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum
0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Jag är född och uppvuxen i den idylliska staden Eksjö, och troligen är det från min hemstad som intresset för gamla hus, arkitektur och byggnadsvård kommer. I Eksjö består nämligen stora delar av stadskärnan av 400 år gamla, kulturminnesmärkta trähus.

Efter en liten omväg som omfattade en examen i företagsekonomi, kriminologistudier och ett par år utomlands (i USA, Taiwan och Kanada) landade jag som fastighetsmäklare här i Göteborg och kan inte tänka mig ett roligare arbete. På Alvhem har jag den stora förmånen att få förmedla den typen av bostäder som jag själv helst bor i. Nämligen de som ligger i äldre, välbyggda hus där originaldetaljer bevarats, och där årsringar och patina från olika tidsepoker skvallrar om livet som ägt rum där för länge sedan.

För mig handlar mäkleriet om att ge både köpare och säljare optimala förutsättningar att bli riktigt nöjda med sin bostadsaffär, och det gör jag med hjälp av lång erfarenhet, stor kunskap, mycket fingertoppskänsla och ett brinnande engagemang genom hela processen. Efter åtta år som mäklare är jag fortfarande nykär i mitt jobb!

Själv bor jag med min man Olle och våra två döttrar Esther och Sigrid på en wienerbrödsdoftande gata i centrala Mölndal, granne med Brogyllens bageri. Huset är ett tre våningar högt funkisradhus som är ganska snett, och i ärlighetens namn rätt långt ifrån 20-talsvillan jag föreställde mig att vi skulle landa i när vi påbörjade husjakten för sisådär fem år sedan. Men som vi trivs i vårt lilla höghus! Det beror nog lika mycket på att vi har storgöteborgs bästa grannsämja, där alla i radhuslängan glatt deltar i såväl den årliga glöggvandringen, valborgsgrillen, kräftskivan och diverse spontana trädgårdssammankomster under sommarhalvåret, som på huset i sig (där vi faktiskt kände oss hemma redan på visningen). Sedan några år tillbaka kompletteras radhuset med ett charmigt litet 1800-talstorp som ligger vid vägens slut mitt i skogen, ungefär en timme från Göteborg. Där spenderar vi många helger och njuter av att inte höra något annat än fågelkvitter och råmandet från grannens kor.

”Efter åtta år som mäklare är jag fortfarande nykär i mitt jobb!”

Jag har många intressen och älskar att snöa in på specifika ämnesområden. När någonting gjort mig nyfiken ger jag mig inte förrän jag lärt mig det mesta som finns att veta i ämnet. Frågar du mig till exempel om byggnadsvård, aktuella brottsutredningar, kompostering, släktforskning eller krukväxter kommer jag ha en hel del att säga. Härnäst skulle jag gärna vilja lära mig att dreja!

Jag ägnar också en hel del tid åt träning, och är lika road av att springa i Änggårdsbergens löpspår som av att yoga.
Men det jag allra helst spenderar min lediga tid på är odling och trädgård, gärna tillsammans med barnen. På vår frimärksstora radhustomt trängs knotiga äppelträd och rosenbuskar med grönsaksodlingar (nytt för den här säsongen blir sparris, kronärtskocka och bönor) och hav av sommarblommor.

Hem jag förmedlat

Såld
Kobergsgatan 29

Strömmensberg

69 kvm

3 rum och kök

Såld
Kobergsgatan 29

Strömmensberg

67 kvm

3 rum och kök

Såld
Sofiagatan 62F

Strömmensberg

37,9 kvm

1 rum och kök

Såld
Brunkebergsgatan 3F

Lunden

53 kvm

2 rum och kök

Såld
Kobergsgatan 14

Strömmensberg

82 kvm

4 rum och kök

Såld
Stockholmsgatan 11

Bagaregården

61,4 kvm

2 rum och kök